Mitä mieltä sinä olet... The Witcher 3: Wild Huntista? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... The Witcher 3: Wild Huntista?

24.05.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
36
Mitä mieltä sinä olet... The Witcher 3: Wild Huntista?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Roolipelaajien ei tarvitse tänä kesänä huolehtia rantakunnosta, sillä kauppojen hyllyille on viimein porhaltanut odotettu aikasyöppö The Witcher 3: Wild Hunt. Teos jatkaa noituri Geraltin tarinaa siitä, mihin vuonna 2011 julkaistu The Witcher 2: Assassins of Kings jäi, mutta pelin kehittäneen CD Projekt REDin mukaan Wild Huntista voi nauttia myös ensimmäisenä kosketuksena The Witcherin maailmaan.

Kuvankaunis The Witcher 3 vaatii kunnioitettavaa vääntöä niin tietokonekokoonpanoilta kuin kotikonsoleiltakin, mutta sen ulkoasu on silti herättänyt julkaisuviikolla jonkin verran kärkevää keskustelua. Ero vuosien takaisen julkistusmateriaalin ja lopullisen tuotoksen ulkoasujen välillä on aiheuttanut pettymyksiä kuluttajien keskuudessa, mikä on herättänyt myös CD Projekt REDin itsensä kommentoimaan polemiikkia.

Pelillisesti ja kerronnallisesti teos on kuitenkin otettu lämmöllä vastaan, ja tällä hetkellä The Witcher 3:n kelpaakin kehuskella arvostelujen keskiarvoa mittaavassa Metacritic-palvelussa saamallaan 93 pisteellä sadasta. Peli on pärjännyt median armoilla huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä: vuoden 2007 alkuperäinen The Witcher on 81 pisteellään reilusti jäljessä tuoreesta julkaisusta.

Viidessä päivässä The Witcher 3:n valtavan maailman nurkkia on tuskin ehditty nuohoamaan kovinkaan perusteellisesti, mutta haluamme silti kuulla teidän ensivaikutelmanne pelistä. Miellyttävätkö uudet maisemat silmää? Oliko vuosien odotus sen arvoista? Mitä jäät kaipaamaan aiemmista osista?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Todella lyhyseti: Visuaalisesti huikea pettymys, tekninen katastrofi vaikka ei mitään pelaamista estävää, lähinnä suorituskykyongelmia. Toivomisen varaan jättävä taisteluaysteemi, joskin roolipelimäinen. Ärsyttäviä bugeja maastossa. Raivostuttava kamera, varsinkin taisteluissa. Maailma, hahmot ja stoori yksi parhaita ikinä. Ristiriitainen kokonaisuus siis. Hyvä peli kehnolla teknisellä toteutuksella.

Käyttäjän MiroTheGamer kuva
MiroTheGamer
Lainaus käyttäjältä snaketus

Todella lyhyseti: Visuaalisesti huikea pettymys, tekninen katastrofi vaikka ei mitään pelaamista estävää, lähinnä suorituskykyongelmia. Toivomisen varaan jättävä taisteluaysteemi, joskin roolipelimäinen. Ärsyttäviä bugeja maastossa. Raivostuttava kamera, varsinkin taisteluissa. Maailma, hahmot ja stoori yksi parhaita ikinä. Ristiriitainen kokonaisuus siis. Hyvä peli kehnolla teknisellä toteutuksella.

Miten on visuaalisesti pettymys? Kävin kaverilla katsomassa, kun pelasi high-settingeil ja näytti helvetin hyvältä :3

Käyttäjän anattigamer kuva
anattigamer

Mahtava peli kaikinpuolin. Questit ovat kiinnostavia, peli on visuaalisesti upea downgradesta huolimatta, maailma on valtava ja taistelu toimii. Vuoden peli tähän asti itselle.

Käyttäjän jani kuva
jani

Noin parisenkymmentä tuntia takana. Peli on tähän asti ainakin ollut loistava kokemus, taistelu alkoi heti sujumaan paremmin kun tajusi, että rolli ei todellakaan ole paras tapa väistellä iskuja ja hahmonkehitys on yksi parhaimpia pitkään aikaan. Tarina on pitänyt mukanaan ja sivutehtäviä olen tehnyt enemmän jo nyt kun missään muussa roolipelissä :). Sivutehtävät ovat todella mielenkiintoisia ja tästä saisivat muutkin pelit ottaa mallia. Visuaalisia bugeja ei ole PS4:lla ainakaan tullut vastaan, ei ainakaan mitään häiritsevää, porukka ehkä vähän mutisee vain mutisemisen vuoksi pelin "performanssi ongelmista". Tekninen toteutus mielestäni huippuluokkaa.

Käyttäjän Keklu-Nipa kuva
Keklu-Nipa

32 tuntia pelattuna, level 10 hahmo, Velenissä yhä seikkailemassa.

Mielestäni peli on visuaalisesti ihan kyllin hyvä, joskin vaatii mielestäni tehoja vähän liikaa visuaalisuuden tasoon nähden. Pienet yksityiskohdat kuten säätilan muutokset, puiden/kasvien huojuminen tuulessa, myrskyn nostattamat aallot veneillessä jne. lisäävät immersion tunnetta.

Taisteluita on vähän tyhmennetty kakkososasta (ja kakkosessa niitä oli tyhmennetty ykkösosasta), mutta toimivat ihan OK jahka oppii spämmäilemään oikeaa nappia oikeaan aikaan. Taistelusysteemin suhteen bonuksia graafisista pikkudetaljeista, kuten irti hakatuista ruumiinosista tai -puoliskoista.

Maailman laajuus on tähän mennessä ollut aika vakuuttava. Hahmot ovat kiinnostavia. Perinteisiä "kerää 10 tätä ja vie tuonne" -questeja ei ole näkynyt, vaan kaikki questit ovat vähän syvällisemmin taustoitettuja ja RPG-genressä pakolliset etsi/nouda -tehtävät on naamioitu hyvin. Pääquest on tähän mennessä ollut valtavan hieno kokemus. Muutenkin tehtävissä on sellaista rosoisuutta ja harmaiden moraalisten sävyjen särmää, jota ei juuri löydä esim. Pillars of Eternitystä, Dragon Age: Inquisitionista tai Skyrimistä. Tabuaiheita käsitellään, mutta ei liian kornilla tai ylitseampuvalla tavalla. Tai sitten sopivasti ylitseampuvalla (valitettavasti en spoilerien takia viitsi antaa esimerkkejä).

Itselleni ehdottomasti kiinnostavampi roolipelitapaus kuin Dragon Age: Inquisition (joka on yhä kesken). DA:I ja suurin osa muista roolipeleistä vaikuttavat teemoiltansa sangen kesyiltä ja konservatiivisilta. Witcher 3:ssa tuntee elävänsä osana seikkailua todellisessa maailmassa, jossa mikään ei ole mustavalkoista.

Tällä hetkellä (kun peli vielä alkupuolella) arvosanaksi antaisin 9/10.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Enpä osaa muuta sanoa, kuin että hyvältä näyttää, hankintaan lähtee joskus syksyn jälkeen.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Noin 10 tuntia kuluttaneena peli tuntuu loistavalta. Hieman teknisiä ongelmia, mutta ei ne ole niin häirinneet (en ole jäänyt jumiin mihinkään eikä framedroppeja battlen aikana). Maailmasts löytyy kaikkea pientä hauskuttavaa esim. Hanhet, jotka nostavat siivet ylös ja juoksevat karkuun. Käen kukkuminen metsissä.
Kaikinpuolin koukuttava ja onnistunut peli.

Käyttäjän Hanska kuva
Hanska

Aivan paras peli. Ei mitään moitittavaa graafisesti. Itse tykkään myös taistelumekaniikasta kunhan hoksas ettei kannata lukittautua viholliseen jos niitä on monta edessä.

Edit: Ja tosiaan padilla (xbox 360) pelaaminen parantaa pelikokemusta vaikka Pc:llä pelaankin.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Vihulaisten AI ei toimi ollenkaan, 90% vihollisjoukoista voi tappaa yksi kerrallaan kun muut katsovat vierestä.

Dialogivaihtoehdot ovat aivan hirveän puutteelliset, joissain tilanteissa ei ole edes mahdollista myötäillä vaan pitää pakolla sanoa vastaan ja joutua tappeluun.

Jatko-osan elementit ovat hyvin vahvasti läsnä vieläkin 30h jälkeen Novigradissa.

Muuten oikein näppärä peli, visuaalisesti silmää miellyttävä tosin screen-tear oli aivan hirveä ja peli on pelaamaton ilman v-syncciä. Tarina on mielenkiintoinen ja hyvin pitkältä vaikuttava.

Käyttäjän jantsa kuva
jantsa

Mistä pleikkarilla oikein näkee nuo pelitunnit ?

Nostoja