Mitä pelit ja pelaaminen merkitsevät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöissä? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä pelit ja pelaaminen merkitsevät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöissä?

28.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Uusi kokopitkä peliaiheinen dokumenttielokuva Gaming in Color on ilmaantunut maailmaan. Kickstarterin avulla viime vuoden lopulla rahoitettu tekele ottaa pelit ja pelaamisen tutkittavakseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta ja käy näin esimerkiksi läpi homopelaajien ajatuksia alasta.

Dokumentti käsittelee aihettaan erityisesti haastattelujen voimin ensikertalaisohjaaja Philip Jonesin ja tuottaja Ryan Paulin vetämänä. Tukea dokkari on muun muassa saanut yhdysvaltalaista Gaymerx-messutapahtumaa järjestämässä olleelta MidBoss-taholta. 

Gaming on Colorin voi kirjoitushetkellä käydä ostamassa sen omien kotisivujen kautta. Minimissään sen voi hankkia itselleen yhdellä dollarilla, mutta ostajalla on kuitenkin vapaus maksaa myös enemmänkin.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Eräs tuttuni on Bi ja ihan normi pelaaja hän mielestäni on. Tykkää samoista peleistä kuin minäkin jne.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Eräs tuttuni on Bi ja ihan normi pelaaja hän mielestäni on. Tykkää samoista peleistä kuin minäkin jne.

Huhhu ja minäkun jo luulin toista. Mitenhän on, onko vasenkätiset pelaajat jotenkin epänormaaleja? Tai tykkääköhän läskit ihmiset pelkästään wowista? /sarkasmi

Sinällään jo tyhmän tuntuinen ajatuskin, koska ihmisen yhden osa-alueen pohjalta tehdään juttua saman ihmisen yhdestä harrastuksesta. Tuntuu vain nykyään enemmän tosiaan olevan muotia puhua homojen puolesta vaikka sen pitäisi olla yhtä itsestäänselvyys kuin mikä tahansa muukin ihmisen luontainen ominaisuus.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä tuolla seksuaalisella suuntautumisella kuitenkaan hirveästi ole väliä peleissä, ellei tehdä peli juuri tietystä aiheesta. Last of Us hoitaa homman tosi hyvin, huutelematta ja järjestämättä paraateja asiasta. Samoin ME, jossa asiaa ei tarvitse myöskään nostaa jalustalle.

En muutenkaan ymmärrä mitä jotkut paraatit edistää näiden vähemmistöjen asiaa. Ne jotka vihaa, saavat vain enemmän polttoainetta vihalleen kun "hipit hyppii kadulla".

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Miksi kaikki täällä on niin sarkastisia?
Mutta sitä juuri tuolla meinasin, että ei niissä muuta eroa ole kuin Se suuntautuminen.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Sinällään jo tyhmän tuntuinen ajatuskin, koska ihmisen yhden osa-alueen pohjalta tehdään juttua saman ihmisen yhdestä harrastuksesta.

Dokumentin ideanahan ei kuitenkaan ole katsoa, miten Mario pomppii homon käsissä erilailla kuin heteron. Seksuaalivähemmistöt ovat edelleen usein harvakseltaan ja jopa huonostikin edustettuja peleissä, mikä itsessään on jo omiaan luomaan alaan näkökulmaa, jota kaikki eivät ymmärrä välttämättä edes noteerata. Varsin samansuuntaisesta syystä naisistakin on viimeiset vuodet puhuttu alalla kiivaasti.

Outoahan se on ajatella, että ihmisen yhdellä osa-alueella voisi olla merkitystä siihen, miten tämä reagoi monille yhteiseen harrastukseen. Peliala on kuitenkin silti sellainen, että se kykenee edelleen luomaan tasaisen varmasti kuiluja näinkin pienien yksityiskohtien perusteella. Eikös sitä suuremmalla syyllä näistä asioista kannattaisi siis silloin tällöin puhua?

Siitä en sitten tiedä, onnistuuko tämä dokkari oikeasti antamaan mitään järkevää kuvaa lopulta aiheestaan. Epäilen kuitenkin, että sen tavoitteena olisi esimerkiksi saada pelit pullolleen homoja seuraavaksi sadaksi vuodeksi tässähetinyt.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Edelläkävijän on helppo hymyillä... http://www.pelaajalehti.com/content/pelaajaboardcast-episodi-72-somewhere-over-the-rainbow