Counter-Strike: Global Offensive -piireissä käy tällä hetkellä melkoinen kuohunta suosittujen YouTube-hahmojen ympärillä.

Skandaali käynnistyi YouTube-kanava h3h3:ssä julkaistusta videosta, jossa pureudutaan suosittujen Trevor ”Tmartn” Martinin ja Tom ”Syndicate” Casselin kytköksiin CS:GO Lotto -uhkapelisivuston kanssa. Yhteensä yli 10 miljoonan tilaajan seuraajakunnan kartuttaneet Tmartn ja Syndicate ovat julkaisseet kanavillaan CS:GO Lottoon liittyviä videoita, joissa molemmilla käy melkoinen tuuri arvokkaista CS:GO -aseskineistä käytävissä arvonnoissa.

Alle 18-vuotiaille palveluita tarjoavan uhkapelisivuston markkinoiminen saattaa tuntua moraalittomalta, mutta Tmartinin ja Syndicaten toiminnasta äärimmäisen arveluttavaa tekee heidän suhteensa kyseiseen sivustoon. Molemmat ovat nimittäin paljastuneet CS:GO Lotton perustajiksi. Kytköksiin voi paneutua tarkemmin h3h3:n julkaisemalla videolla:

Kytkösten paljastuttua myös YouTubettaja PsiSyndicate on paljastanut epämääräisiä tietoja CS:GO-uhkapelisivustojen tiimoilta. PsiSyndicate kertoo ladanneensa YouTubeen kaikkiaan neljä videota, joissa hän voittaa Steamloto-sivuston useamman tuhannen dollarin arvosta asekuoseja. Kyseessä ei kuitenkaan ollut todellinen arvontatilanne, vaan voitot oli ennalta määrätty päätymään PsiSyndicaten käsiin.

Skandaalin seurauksena CS:GO Lotto joutui hetkellisesti Valven mustalle listalle, joka varoitti Steamin kautta siirtyviä käyttäjiä sivuston haitallisuudesta. Rajoitus kuitenkin poistettiin koska sivusto ei varsinaisesti rikkonut Steamin sääntöjä.

Lähde: Eurogamer, Polygon, YouTube

Lisää luettavaa