Mittava Dishonored 2 -päivitys saapui testiin pc:llä / Uutiset / pelaaja.fi

Mittava Dishonored 2 -päivitys saapui testiin pc:llä

22.11.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
11

Arkane Studiosin Dishonored 2 -hiippailutoimintapeli on saamassa mittavan päivityksen pc:llä.

Teknisten ongelmien riivaamaan Dishonored 2:n pc-versioon on tarjolla helpotusta jo nyt, sillä päivityksen betatestiversio on ladattavissa Steam-jakelualustalta. 1.2-päivityksen uudistuslista on pitkä, mutta keskeisimmät uudistukset koskevat Dishonored 2:n suorituskykyä ja bugikorjauksia. Päivityksen pitäisi sujuvoittaa pelin ruudunpäivitystä ja parantaa optimointia, joten Dishonored 2:n pitäisi olla betapäivityksen myötä miellyttävämpi pelikokemus myös pc:llä.

Arkane Studiosin mukaan Dishonored 2:n suorituskykyä voi parantaa lisäksi ajuripäivityksillä. Studio kertoo havainneensa suorituskykyä haittaavia ongelmia Nvidian ajuriversioiden 375.70 ja 375.86 kanssa. Pelaajia suositellaankin päivittämään ajurinsa versioon 375.95.

Päivityksen julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa. Betapäivityksen testaajaksi voi liittyä Steamissa Dishonored 2:n ominaisuudet-valikossa. Ohjeet ja päivityksen uudistukset ovat luettavissa kokonaisuudessaan lähdelinkissä.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

PS4:lla kerran jumitti koko peli viidennessä tehtävässä. Kuva jäi näkyviin, ääni hävisi ja konsoli vain piipitti kun yritti painaa virtanappia. Jonkun ajan päästä tuli sitten virheilmoitus. Ei ole kuitenkaan ainoa peli jossa tuota on käynyt vaikka kohtuullisen harvinaista tuo jäätyminen on, onneksi.

Samaisessa viidennessä tehtävässä on muuten myös erittäin ärsyttävä bugi, joka haittaa erityisesti "no kill"-pelausta. Vaihtoehtoista kohteen hoitelemista käyttäessä kuolee pari tämän apuria jos ne on aiemmin tainnutettu. Tosin jossain luki että kaikki nuo apurit kuolevat mikäli ovat tainnutettu. Itsellä oli tilanne, että kaikki muut paitsi itse kohde oli taju kankaalla mutta silti vain kaksi mystisesti kuolivat. Ratkaisu: ammu kaksi nukutusnuolta jo taju kankaalla oleviin tyyppeihin kun tietää mitkä tyypeistä on vaarassa kuolla ennen ratkaisevaa vaihetta kohteen hoitelemisessa. Toimi ja homma jatkuu nyt kuudennessa tehtävässä.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

En kohdannut teknisiä ongelmia tämän(kään) pelin PC-version kanssa julkaisupäivänä. Myös paljon parjattu Mafia III toimi jo julkaisussaan ilman ruudunpäivitysongelmia, joskin silloin tällöin kaatuili.

Dishonored 2 meni yhdeltä istumalta läpi ja nyt peli on jo uninstalloitu. Täytyy palata joskus sen pariin kun jotain DLC:tä julkaistaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Muistan kun betatestaajille maksettiin testaamisesta eikä niin, että testaajat maksavat, että pääsevät betatestaamaan. Katsotaan sitä ostamista sitten kun peli on valmis ja vielä mieluummin sitten kun koko peli on saatavilla.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä snaketus

Muistan kun betatestaajille maksettiin testaamisesta eikä niin, että testaajat maksavat, että pääsevät betatestaamaan.

nykyään monen pelin kohdalla on vain että jos ostat ennakkoon niin pääset betatestaamaan :)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä frozen

[quote='käyttäjältä snaketus']Muistan kun betatestaajille maksettiin testaamisesta eikä niin, että testaajat maksavat, että pääsevät betatestaamaan.[/quote]
nykyään monen pelin kohdalla on vain että jos ostat ennakkoon niin pääset betatestaamaan :)

Eli toisin sanoen maksat, että pääset testaamaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Jamatsu

Dishonored 2 meni yhdeltä istumalta läpi ja nyt peli on jo uninstalloitu. Täytyy palata joskus sen pariin kun jotain DLC:tä julkaistaan.

Joko hyvin pitkä istuma tai sitten pelaat väärin! No ei, jokainenhan saa pelata kuten haluaa mutta kyllä sen verran uskallan väittää että enemmän tästä pelisarjasta saa irti kun ei juokse ja räimi tietään läpi. Toki senkin aika on kunhan ensin selättää pelin kenenkään näkemättä ja ketään tappamatta.

Itsellä nyt menossa kuudes tehtävä, jossa arvioisin olevan ehkä puolivälissä. Peliaikaa mennyt jo yli 30 tuntia. Tämän takia en koskaan oikein voinut samastua ensimmäisen osankaan parjattuun kestoon. Itsellä nämä hiippailupelit kestää "hieman" enemmän kuin sellaisilla, jotka ottavat vähemmän hiippailevan tyylin. Toki jos vain hiippailisi mutta kun itse vielä tutkin joka paikan ja tainnutan joka ikisen tyypin harmittomia siviilejä lukuun ottamatta.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus käyttäjältä zappah

Joko hyvin pitkä istuma tai sitten pelaat väärin!

Dishonored-sarjahan antaa pelata itse parhaaksi näkemällään tavalla. Molempien pelien kesto on n. 4-5 h, mutta ei toki "ghost"-tyylillä.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

montako tehtävää tässä kokonaisuudessaan on?

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus käyttäjältä zerodaunholy

montako tehtävää tässä kokonaisuudessaan on?

9 tehtävää.

http://www.ign.com/wikis/dishonored-2/Walkthrough

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Jamatsu

Dishonored-sarjahan antaa pelata itse parhaaksi näkemällään tavalla. Molempien pelien kesto on n. 4-5 h, mutta ei toki "ghost"-tyylillä.

Niin, kuten jo itsekin sanoin, saahan sitä pelata kuten haluaa mutta millä "oikeutuksella" olet sanomaan pelin kestoksi 4-5 tuntia jos minulla on mennyt pelissä nyt kuudenteen tehtävään mennessä yli 30 tuntia?

Mitataanko pelien kesto nopeimpien ryntäysten perusteella, vai? Okei, ei niitä minunkaan pelityylini mukaan ole järkevää mitata mutta eiköhän se paras arvio löydy tuolta meidän aikojen välistä. Veikkaisin keskimäärin ihmisillä menevän 7-9 tuntia tämän toisen osan parissa. Ensimmäinen lienee tunnin tai pari lyhyempi.

Sanoisin silti että Dishonoredit on huono vaihtoehto räiskintäpelaajille, sillä ei niistä oikein tuntimäärässä saa rahalle vastinetta. Siis jos näkee että kesto on 4-5 tuntia ja se on siinä, ilman uusintoja tai muuta. Muutenhan pelissä toimii todella loistavasti sekä räiskintä että hiippailu mutta pelaaja on vain sen verran ylivoimainen että voi ihan hyvin huomata kumpaa puolta tuossa lopulta on enemmän painotettu/tarkoitettu pelattavaksi.

Joku Wolfenstein esimerkiksi toimii paljon paremmin räiskintänä vaikka siinäkin annetaan hiippailun mahdollisuus. Se onkin itse asiassa toinen peli, jossa sekä hiippailu että räiskintä ovat molemmat mukavia pelitapoja, ja jossa taas ehkä lopulta se räiskintä on se hauskempi tapa toimia. Toki näin hiippailun ystävänä nautin myös varjoissa piilottelusta suunnattomasti ja tulikin mentyä peli ensin nimenomaan sillä tavoin läpi.