Mittava palvelunestohyökkäys hyydytti PlayStation Networkin, Netflixin ja monia muita palveluita / Uutiset / pelaaja.fi

Mittava palvelunestohyökkäys hyydytti PlayStation Networkin, Netflixin ja monia muita palveluita

21.10.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14

PlayStation Networkin, Twitterin, Spotifyn ja Netflixin kaltaiset suuret verkkopalvelut ovat olleet perjantaina kyykyssä mittavien palvelunestohyökkäyksten johdosta.

Hyökkäykset eivät ole kohdistuneet suoraan kuitenkaan esimerkiksi Sonyyn, vaan nimipalvelujärjestelmien parissa työskentelevään Dyn-yhtiöön, jonka palveluita monet nimekkäät yhtiöt käyttävät. Hyökkäyksiä on kirjoitushetkellä tullut kahdessa aallossa, joista ensimmäisen on raportoitu iskeneen Suomen aikaan noin kello kahdelta iltapäivällä ja toisen lähempänä kello seitsemää.

Dynin raportteja tilanteen tutkimisesta ja etenemisestä voi seurata tästä. PlayStation Networkin tilaa voi vastaavasti silmäillä PlayStationin kotisivuilla.

Lähde: VentureBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Joo on huomattu... kaikenlaisia pellejä taas asialla... toiset pelottelee ihmisiä kaduillla ja toisillakin tuntuu olevan liikaa aika eikä mitään parempaakaan tekemistä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pelaajakin oli aika kyykyssä eilen Switchin ja RDR2:n vuoksi, epäilen. Tosin ei liity uutiseen mitenkään, kunhan tuli mieleen.

Tosin Ilta-Pas-- Sanomien mukaan joku 3-vuotiaan tarhakuva räjäytti internetin, joten ehkä syynä ei olekaan hyökkäys vaan internetin räjähtäminen? Kummasti silti meikä tässä vielä kirjoittelee.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

En tajua mitä nuo kyrvät haluavat toimillaan saavuttavan.. menisivät oikeisiin töihin.

Käyttäjän Boogy kuva
Boogy
Lainaus käyttäjältä kokkobill

En tajua mitä nuo kyrvät haluavat toimillaan saavuttavan.. menisivät oikeisiin töihin.

Haluavat estää Assangen kuolleenmiehenkytkimen toiminnan. Itse herra taitaa jo olla kuollut, tai ainakin kaapattu.

Käyttäjän Oskari99 kuva
Oskari99

Kirjoitushetkellä ei ainakaan psn toimi. Viimeset kolme tuntia yritetty päästä pelaamaan battlefieldia

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Joo on huomattu. Netti on ihan paskana. Mitäköhän huvia tuonkin hyökkäyksen takana olevat perslävet tästä taas saa?

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Vaikka itse en joutunut tästä hyökkäyksestä kärsimään, ovat ne yleisellä tasolla aika persiistä. Mitä olen ymmärtänyt, tässä ei ole kyse muutamasta ihmisperseestä jotka koettavat pönkittää säälittäviä itsetunnon rippeitään kusemalla muiden muroihin, vaan paljon suuremmasta jutusta. Ainakin jonkun turvallisuusalan asiantuntijan mukaan kyseessä on niin iso hyökkäys, että sen vaatimat resurssit viittaavat jonkin valtion tekemään hyökkäykseen. Mahdollisina tekijöinä mainittiin Kiina ja aina yhtä armas itänaapurimme.

Käyttäjän Jokukoku kuva
Jokukoku

Heh..Ihan oikein, että kaataa välillä noita jättifirmoja.

Käyttäjän velor87 kuva
velor87

Miksi tämmöstä tapahtuu.ja jossai uutisessa sanottiin joku hakkeri ryhmä yrittää kaataa koko internetin, mut se uutinen on monta viikkoa vanha. luulen et sekin tulee tapahtumaan valitettavasti.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Huii toivotta vasti nämä konnat ei vät riko coco internettiä, varsinkaan kun itsekin käytän kaiken laisia sivuja ja etenkin Aku ankka piste fi eri toten