Mittava serveripalo aiheutti tuhoa selviytymipeli Rustille – pelaajien edistymisdataa menetetty / Uutiset / pelaaja.fi

Mittava serveripalo aiheutti tuhoa selviytymipeli Rustille – pelaajien edistymisdataa menetetty

10.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Rust, Datakeskus, palvelin, serveri, tulipalo

Selviytymispelihitti Rustin hyödyntämiä eurooppalaisia palvelimia on palanut poroksi Ranskan Strasbourgissa sijaitsevassa datakeskuksessa. Datakeskus roihahti liekkeihin varhain keskiviikkoaamuna nielaisten mukaansa niin yhden kokonaisen rakennuksen kuin osan samalla alueella olleesta lähirakennuksestaan.

Rust-kehittäjä Facepunchin mukaan se menetti palossa kaikkiaan 25 palvelinta, mikä on tarkoittanut samalla niissä sijainneen pelaajien etenemisdatan menettämistä Euroopassa. Kehittäjien mukaan menetetty data ei ole palautettavissa. Tietojen pyyhkiytyminen ei ole tosin uusi asia Rust-pelaajille, sillä peli harrastaa sitä omatoimisesti kuukausittain estäen näin esimerkiksi palvelinten ylikuormittumisen.

Viimeisen neljän tunnin aikana Facepunch on toki raportoinut Twtitterin puolella korvaavien palvelinten päällekytkeytymisestä. TIlannetta voi siis pitää silmällä tästä.

Lähde: Octave Klaba (Twitter), Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mitenhän esim. Googlella tai MS:lla (OneDrive) on tiedot tallessa? Luulisi että siellä on useammassa fyysisessä paikassa ettei kokonaan häviä.