MMO-ilmiö EVE Online muuttuu osittain ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

MMO-ilmiö EVE Online muuttuu osittain ilmaiseksi

1.09.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Aiemmin keväällä jo täyden 13 vuoden ikään yltänyt massiivimoninpeli EVE Online on muuttamassa hieman liiketoimintamalliaan. Alkaen ensi marraskuusta peliä on mahdollista pelata sekä vanhaan malliin kuukausimaksua maksamalla että myös ilmaiseksi muutamilla rajoitteilla.

Uuden bisnesmallin myötä EVE-pelaajat jaetaan jatkossa kahteen ryhmään: omegaklooneihin ja alfaklooneihin. Omegakloonit ovat pelistä kuukausimaksua maksavaa kansaa, joiden kannalta pelin ei pitäisi muuttua marraskuussa oikeastaan ollenkaan. Alfakloonit ovat vastaavasti pelin ilmaiskansaa, jotka voivat pelata peliä muuten normaalisti, mitä nyt he voivat käyttää hyödykseen vain tiettyjä kykyjä, varusteita ja aluksia. Myös kykyjen kehittäminen on hitaampaa alfakansalla.

Islantilaiskehittäjä CCP Gamesin mukaan se pyrkii uudella bisnesmallillaan houkuttelemaan uusia pelaajia EVEn maailmaan ilman, että se samalla aiheuttaisi häiriötä pelin universumin herkkään ekosysteemiin. EVEn eräs suurimpia vetovoimia kun on nimenomaan se, miten paljon pelaajat itse ajavat sen maailmaa eteenpäin.

Tarkempia yksityiskohtia EVE Onlinen uudesta bisnesmallista voi lueskella pelin kotisivuilla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Maailman vaikein peli kosii ilmaista tykinruokaa.

Käyttäjän lateralpole kuva
lateralpole

Ihan sama ilmainen tai kk-maksulla, tylsäksi muuttuu parin kuukauden jälkeen. Viimeks oli puoli vuotta maksettuna ja jäi reilu kolme käyttämättä...

Käyttäjän Decadence kuva
Decadence
Lainaus käyttäjältä lateralpole

Ihan sama ilmainen tai kk-maksulla, tylsäksi muuttuu parin kuukauden jälkeen. Viimeks oli puoli vuotta maksettuna ja jäi reilu kolme käyttämättä...

Tänä aikana liityitkö ikinä johonkin pelaajien ylläpitämiin korporaatioihin?

Jos et niin uskon että eve voi olla hieman puuduttava yksin jos vaan jauhaa missuja ja poraa kiveä jossain pimeässä nurkassa.

Nyt kun peliin tulee loputon kokeilu versio niin suosittelen kokeilemaan uudemman kerran ja liittymään johonkin Suomi korpoon tai muuhun.