MMO-vanhukset Lord of the Rings Online ja D&D Online uuden studion vastuulle, Asheron's Call -pelit lopetetaan / Uutiset / pelaaja.fi

MMO-vanhukset Lord of the Rings Online ja D&D Online uuden studion vastuulle, Asheron's Call -pelit lopetetaan

21.12.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Massiivimoninpeleihin erikoistunut pelistudio Turbine on luopumassa muutamista sen kuuluisimmista luomuksistaan.

Kovimman kohtalon ovat toimenpiteen myötä kokemassa Asheron's Call ja Asheron's Call 2, joiden molempien palvelimet suljetaan 31. tammikuuta. Onnekkaampia ovat sen sijaan Lord of the Rings Online ja Dungeons & Dragons Online, jotka jatkavat elämäänsä itsenäiseksi kuvaillun Standing Stone Gamesin kehittämänä ja PlanetSide 2:sta sekä H1Z1:stä tutun Daybreak Game Companyn julkaisemana.

Standing Stonen henkilöstön kerrotaan koostuvan pääasiallisesti samoista kehittäjistä, jotka ovat työskennelleet edellä mainitun pelikaksikon parissa myös tähänkin asti. Sekä Lord of the Rings Onlinen että Dungeons & Dragons Onlinen kehityksen onkin määrä jatkua normaalisti studio- ja julkaisijavaihdoksesta huolimatta. Vaihdoksen ei pitäisi näkyä itse peleissä noin muutenkaan, sillä esimerkiksi pelien palvelinjärjestelyt pysyvät samoina kuin aiemminkin.

Mitä tulee itse Turbine-studioon, kerrotaan sen olevan edelleen olemassa keskittyvän muiden olemassaolevien projektiensa kehittämiseen. Turbinen viimeisin suuremman luokan uusi peli oli DC-sankareilla ja -pahiksilla kyllästetty MOBA-mähinä Infinite Crisis, joka suljettiin viime vuonna. Sittemmin se on tuonut mobiililaitteille myös Batman: Arkham Underworldin.

Lähde: LOtRO.com (1), (2), Asheron's Call (foorumi)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja