Modaajille bannia oman GTA V -moninpelin kehittämisestä

Modiprojektiin osallistuneet kertovat joutuneensa syyttä bannivasaran kohteeksi modattuaan Grand Theft Auto V:tä.

11.8.2015 05:00

Grand Theft Auto V:n modaaminen on johtanut banneihin FiveM-modiprojektin taustajoukoille.

Rockstar Games on aiemmin kertonut sallivansa GTA V -modien kehittämisen ja käyttämisen, kunhan modit eivät kajoa GTA Online -moninpeliosuuteen. FiveM on kokonaan GTA Onlinestä irrallinen GTA V -moninpelimodi, joka mahdollistaa mm. verkkopelaamisen omilla palvelimilla. Modin kehittäjä NTAuthority, FiveM:lle omistetun Reddit-palstan ylläpitäjä Qaisjp ja modin tuesta vastannut TheDeadlyDutchi uskoivatkin välttävänsä bannit tämän ansiosta.

FiveM:n taustajoukot kertovat kuitenkin saaneensa äskettäin eston Rockstar Social Club -tileilleen, mikä estää Rockstar-pelien pelaamisen myös yksinpelitilassa. Bannista kertova sähköpostiviesti oli lähetetty kolmikolle käytännössä samaan aikaan, minkä arveltiin viittaavan manuaalisesti asetettuun pelikieltoon FiveM:n kehitystyöhön osallistumisen vuoksi.

Modin asentaneiden pelaajien ei tiettävästi tarvitse olla vielä huolissaan. Qaisjp on kertonut blogipäivityksessä, että huhuista huolimatta pelkkä FiveM:n käyttäminen ei johda Rockstar Social Club -banniin. Rockstar ei toistaiseksi ole kommentoinut modin taustajoukkojen väitteitä.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa