Modaajille bannia oman GTA V -moninpelin kehittämisestä / Uutiset / pelaaja.fi

Modaajille bannia oman GTA V -moninpelin kehittämisestä

11.08.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Modaajille bannia oman GTA V -moninpelin kehittämisestä

Grand Theft Auto V:n modaaminen on johtanut banneihin FiveM-modiprojektin taustajoukoille.

Rockstar Games on aiemmin kertonut sallivansa GTA V -modien kehittämisen ja käyttämisen, kunhan modit eivät kajoa GTA Online -moninpeliosuuteen. FiveM on kokonaan GTA Onlinestä irrallinen GTA V -moninpelimodi, joka mahdollistaa mm. verkkopelaamisen omilla palvelimilla. Modin kehittäjä NTAuthority, FiveM:lle omistetun Reddit-palstan ylläpitäjä Qaisjp ja modin tuesta vastannut TheDeadlyDutchi uskoivatkin välttävänsä bannit tämän ansiosta.

FiveM:n taustajoukot kertovat kuitenkin saaneensa äskettäin eston Rockstar Social Club -tileilleen, mikä estää Rockstar-pelien pelaamisen myös yksinpelitilassa. Bannista kertova sähköpostiviesti oli lähetetty kolmikolle käytännössä samaan aikaan, minkä arveltiin viittaavan manuaalisesti asetettuun pelikieltoon FiveM:n kehitystyöhön osallistumisen vuoksi.

Modin asentaneiden pelaajien ei tiettävästi tarvitse olla vielä huolissaan. Qaisjp on kertonut blogipäivityksessä, että huhuista huolimatta pelkkä FiveM:n käyttäminen ei johda Rockstar Social Club -banniin. Rockstar ei toistaiseksi ole kommentoinut modin taustajoukkojen väitteitä.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haganeproductio kuva
Haganeproductio

No huhhuh... On se kumma kun ei pelin virallisen palvelimen ulkopuolella saa harrastaa oman setin ylläpitoa. Voi olla että takana on jotain muutakin, kun on selkeästi vielä hieman auki mistä koko bänni oikeastaan johtui. Toivottavasti tämä homma selviää ja saa onnellisen lopun.

Käyttäjän JarnoKai kuva
JarnoKai

"FiveM launches the singleplayer and initializes the GTA:Online "components" such as GTA:O scripts and the whole network parts of the game itself etc. Then FiveM redirects the network packages via hooked windows network send & receive function to it's own dedicated server and not a peer2peer user(as in GTA:O). This is the first violate against R*'s terms. Then FiveM also hooks the ROS service, the service of Rockstar Social Club, which is also a violate of the terms. GTAMP uses only the singleplayer and the game components, instead of using just GTA:O, the RAGE scripting engine and redirecting packages. We're hooking and modifying the whole game based on game classes and functions, memory and assembly. We are permanently in contact with people of R* north, so we think getting banned for playing GTAMP wont' happen!"

"We can understand the action of Rockstar Games, but on the other hand we are sorry for the developers of FiveM and hope that their's invested time will not be for nothing."

Lähde: http://forum.citizen.re/t/fivem-banned-by-rockstar/2500

Tilanne ei siis ole niin mustaa valkoisella kuin "Modi ei käytä moninpeliä ja on silti laiton". Modi käyttää useita GTA:Onlinen osia, joka on Rockstar Gamesin käyttöehtojen vastaista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Rikkoo käyttöehtoja. Turha siinä on rypistää.