Moderni PlayStation-klassikko Journey päivättiin pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Moderni PlayStation-klassikko Journey päivättiin pc:lle

28.05.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

PlayStation 3:lla debytoinut ja siitä vähän myöhemmin vielä PlayStation 4:lle saapunut Journey on päivätty nyt myös pc:lle Thatgamecompanyn alunperin Sonyn tuella tehty seikkailukokemus ilmestyy Epic Games Storeen 6. kesäkuuta Annapurna Interactiven julkaisemana.

Pc-maailmassa Journeyn tarjoaman vähäeleisen fiilistelymatkailun pitäisi olla ennallaan. Pelaaja taivaltaa siinä siis mystisenä kaapuhahmona kohti horisontissa siintävää vuorta ja kokee matkalla erilaisia tunnelmallisia hetkiä. Silloin tällöin seikkailussa voi tulla vastaan myös muita vastaavanlaisia hahmoja, jotka ovat muiden pelaajien ohjaamia ja voivat avustaa kevyesti kanssamatkustajiaan näin halutessaan.

Pc-julkaisun myötä tämä kaikki on päivitetty tukemaan tällä kertaa 4K-resoluutiota. Pc:llä se kustantaa oletuksena 15 euroa, joskin Epic-alesta sen voi napata tovin aikaa vielä vitosella.

Ohessa Journeyn alkuperäinen julkaisutraileri seitsemän vuoden takaa.

Lähde: Annapurna Interactive (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Epicille on kyllä pakko nostaa hattua siitä, että se tuo näitä konsoliklassikkoja PC:lle. Olen pitkään halunnut kokeilla Journeyta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Loistava kokemus, joka tuli pelattua sekä PS3:lla että PS4:lla. Menisi helposti vielä useammallakin alustalla.

Ostanut en ole tosin kuin kerran ja toisella kerralla tuo tuli muistaakseni Plussan kautta.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Journey oli yksi syy alkujaan hankkia PS3:n. Samalla hankin myös Icon & Shadow of the Colossuksen, jotka olivat menneet ohi aikoinaan PS2:lla.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Refloni

Epicille on kyllä pakko nostaa hattua siitä, että se tuo näitä konsoliklassikkoja PC:lle. Olen pitkään halunnut kokeilla Journeyta.

Hmmm, julkaisija on kylläkin Annapurna Interactive, eli ehkäpä ne kiitokset ja hatunnostot olisi syytä osoittaa etupäässä siihen suuntaan. Seuraavaksi suurin kiitos kuulunee Sonylle, joka on niin Journeyn, kuin myös esimerkiksi Quantic Dreamin tuotosten alkuperäinen julkaisija ja IP:iden omistaja. Ilman Sonyn lupaa pc-versiot tuskin olisivat tapahtuneet yhdestäkään.

En toki sano, ettei Epic Storella olisi asiassa osaa eikä arpaa. Todennäköisesti vähintäänkin jonkinlainen yksinoikeusdiili on tehty, joka on tehnyt julkaisusta Annapurnalle riskittömämmän, mutta suhteellisen nopeasta julkaisuaikataulusta johtuen voisin silti esittää arvauksen, että nämä pelit ovat olleet kehitteillä pc:lle joka tapauksessa ja alkuvuodesta launchannut Epic Store valikoitui ensialustaksi, koska tarjosivat parhaan diilin... tai siis ylipäättään tarjosivat diilin, eikä pelkkää kojua heidän kauppapaikallaan.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Ainaku törmään tän pelin nimeen, niin tulee vaan mieleen jossain vanhassa pelaajacastissa puitu seikkailu Pyykkösen ja playerman69:n kesken.

Nostoja