Monenlaista roolipeluuta ja yhteistyön voimaa – Nintendo teki taas julkistuksia viime yönä / Uutiset / pelaaja.fi

Monenlaista roolipeluuta ja yhteistyön voimaa – Nintendo teki taas julkistuksia viime yönä

14.02.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Jälleen yksi Nintendo Direct -verkkolähetys tuli ja meni keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Ehdimmekin jo uutisoimaan niin The Legend of Zelda: Link's Awakeningin Switch-uusioversiosta, Mario Maker 2:sta, PlatinumGamesin Astral Chain -uutukaisesta, julkaisupäivän saaneesta Fire Emblem: Three Housesista, Square Enixin toimintroolipeli Oninakista sekä Tetris 99:stä. Mutta mitäs muuta Directilla olikana annettavana?

Uusien Switch-pelijulkisten osalta Nintendo käytti Directin hyödyksi paljastamalla myös sekä pulmapeli Boxboy + Girlin, Disney Tsum Tsum Festivalin, Rune Factory 4 Specialin ja Rune Factory 5:n.

Hutikuun 26. päivä saapuva uusi Boxboy-peli on ensimmäinen Switchille ilmestyvä sarjan osa ja se esittelee uusien palikkapulmien ohella sarjaan yhteistyöpelaamisen. Tänä vuonna saapuva Tsum Tsum on vuorostaan suosittuihin pehmoleluihin perustuva minipelikokoelma, kun taas myöskin tänä vuonna ilmestyvä Rune Factory 4 Special on ehostettu versio alunperin 3DS:ltä tutusta rooliseikkailusta.

Rune Factory 5.stä ei toistaiseksi jaettu vielä mitään muuta infoa kuin se, että peli on tekeillä.

Dragon Quest -uutisia oli niitäkin tarjolla. Directin kautta vahvistui, että Dragon Quest XI:n Switch-versio on tulossa länteen asti ja se varustetaan monilla lisillä, kuten retrovetoisella 16-bittisellä pelitilalla ja mahdollisuudella kokea peli halutessaan orkestroidulla ääniraidalla ja japaninkielisellä ääninäyttelyllä. Mukaan lupaillaan myös uusia eri hahmoihin keskittyviä tarinoita. Minecraft -henkinen Dragon Quest Builders 2 vahvistui lännessä samalla heinäkuun 12. päivälle. Switchin lisäksi se tuodaan myös PlayStation 4:lle.

Switchilla jo olevia pelejä koskien Nintendo vahvisti joukon päivityksiä. Super Smash Brosin osalta seuraava iso päivitys ilmestyy huhtikuun loppuun mennessä ja sen yhteydessä Persona 5 -pelistä tuttu Joker-hahmo liittyy peliin mukaan lisäsisältöhahmona. Captain Toad saa tänään vuorostaan ilmaisen päivityksen, joka tuo sen kaikkiin kenttiin yhteistyömahdollisuuden.  Maaliskuun 14. päivä siiihen tuodaan lisäksi maksullinen Special Episode -laajennus, joka lisää peliin 18 tuoretta haastetta viidessä eri kentässä. Ennakkotilaajat saavat heti yhden kentistä kokeiltavakseen.

Huhtikuun aikana scifiräiskintä Starlink on sekin päivittymässä vielä Switchilla. Mukana päivitys tuo lisää Star Fox -aiheista sisältöä uusien vaihtelevien tehtävien muodossa.

Muutama demokin on saatu tarjolle. Testiinsä voi näillä näppäimillä käydä nappaamassa niin Yoshi's Crafted Worldin kuin mechapeli Daemon x Machinan.

Marvel Ultimate Alliance 3 esiintyi sekin vielä uudella pelikuvalla. Samaan syssyyn tarkennettiin, että Team Ninjan työstämä peli ilmestyy kesän aikana.

Muita Directin yhteydessä paljastuneita julkaisuajankohtia ja Switch-käännöksiä: 

  • Hellblade (kevät 2019) 
  • Grid Autosport (kesä 2019)
  • Deltarune Chapter 1 (28. helmikuuta) 
  • Dead by Daylight (syksy)
  • Unravel 2 (22. maaliskuuta)
  • Assassin's Creed III Remastered (21. toukokuuta).
  • Final Fantasy IX (ulkona nyt sekä Switchilla että Xbox Onella)
  • Final Fantasy VII (26. maaliskuuta sekä Switchilla että Xbox Onella)
  • Chocobo's Mystery Dungeon Every Buddy (20. maaliskuuta sekä Switchillä että PS4:llä)

Kokonaisuudessaan Directin voi katsastaa alta. Ohessa myös eriteltynä pari muuta siinä esillä ollutta esittelyvideota.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Dragon Quest XI on takuuvarma day 1, aivan kuten Marvel Ultimate Alliance 3 - vaikka Captain Marvelin ylistäminen streamissa oli aika cringe-hetki, mutta tämä oli lähinnä tulevan elokuvan propaganda-trailerit ja Brie Larsonin v*ttuilujen takia.

Myönnän että nauroin aika makeasti kun näin Link's Awakening:in graafisen tyylin ekan kerran, mutta trailerin lopussa olin että: "That works", peukku ylös.

Dead by Daylight näytti KAMALALTA Switchillä! Streamissa joku sanoi, "PSone graphics" ja olen samaa mieltä tämän kanssa, Switch ei näytä kykenevän pitämään peliä pystyssä.

Pitää käydä lataamassa Daemon X Machina:n Prototyyppi tehtävät, peli oli Nintendon E3 2018 streamin kohokohta, josta kaikki menikin sitten alaspäin - ja tämä peli aloitti kyseisen lähetyksen! Olen siis innoissani pelata peliä ja olen valmis antamaan palautettakin jos sitä kysyvät.

Astral Chainiä pidän silmällä, saattaa olla ihan kiva. Mario Maker 2 oli sopivan "whatever" avaus ja Bloodstained: Ritual of the Nightia on varmaan kiva pelata Swittchillä kun #FucKonami ei suostu tekemään Castlevaniaa millään.

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

En omista Switchiä vielä, mutta tuli taas pari uutta syytä ostaa se. Olen pelannut Dragon Quest XI:n jo PS4:lla, mutta tämä versio näyttää niin hyvältä paketilta, että se on pakko hankkia. Kuten myös Super Mario Maker 2. Ensimmäinen oli mahtava yhteisöllinen kokemus, kun ihmiset ympäri maailmaa tekivät aivan mielettömän hyviä kenttiä ja itsekin tein pari joista olen ylpeä. Nyt kun Switch on paljon suositumpi konsoli, niin odotan paitsi suurta kasaa roskakenttiä, myös paljon todella hyviä. Link's Awakening taas on yksi mun suosikki-Zeldoista, joten aion remaken hankkia. Tai olisin varmaan muutenkin, koska keräilen sarjaa. Grafiikka tosin vaikutti aika erikoiselta ratkaisulta.