Ron Gilbertin ja Double Fine Productionsin yhteistyöprojektista on paljastettu ensimmäisiä yksityiskohtia. Sega julkaisee The Caven digitaalisesti Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja PC:lle ensi vuoden alussa.

The Cave on kaksiulotteinen seikkailu, jossa painotetaan ongelmanratkontaa. Pelaajalle tarjotaan seitsemän hahmoa, joista valitaan kolme pelattavaksi hieman kotimaisen Trinen tyyliin. Seikkailuun voi käydä yksin tai kahden kaverin kanssa samalla konsolilla.

Hahmoja ovat tiedemies, ritari, aikamatkaaja, kaksi orpolasta, maalaisjuntti, munkki ja aarteenmetsästäjä. Esimerkiksi aikamatkaaja on saapunut luolaan estämään jotakin hirvittävää tapahtumasta. Jokaiselle hahmolle on piilotettu luolastoon omat erityisalueensa, joihin pääsee käsiksi vain valitsemalla kyseisen hahmon seurueeseensa.

Eurogamerin ennakossa pelin kuvaillaan muistuttavan kaksiulotteista Metroidvaniaa – termi, jota käytetään kuvaamaan Metroidin ja Castlevanian kaltaisia ympäristöjen tutkimiseen vahvasti luottavia pelejä.

Ron Gilbert ja Double Finen perustaja Tim Schafer tunnetaan kenties parhaiten The Secret of Monkey Islandin ja monien muiden seikkailupelien kirjoittajana ja kehittäjänä. Vaikka vanhojen hyvien aikojen seikkailut muistetaankin epämääräisistä pulmistaan, pyritään The Cavessa Gilbertin mukaan ratkottavaksi tarjoamaan loogisia ongelmia.

Schafer palkkasi Gilbertin töihin Double Finelle syksyllä 2010.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa