LucasArtsilla useita klassisia seikkailupelejä vuosia sitten työstänyt Ron Gilbert on aikeissa palata vielä Monkey Islandin pariin.

Seikkailupelisarjan vuonna 1990 luonut suunnittelija vannoi hiljattain Eurogamerin haastattelussa, että hän yrittää vielä päästä keskustelemaan Disneyn kanssa uudesta Monkey Island -pelistä. Samalla mies saattaa peräti myös kokeilla, mikäli hän voisi napata koko Monkey Island -lisenssin itselleen.

– Olisi hienoa saada Monkey Island -oikeudet takaisin ja kehittää peli, jonka todellakin haluaisin tehdä, Gilbert unelmoi.

Monkey Island siirtyi vasta hiljattain Disneyn haltuun mediajätin ostettua Lucasfilmin ja näin myös LucasArtsin itselleen lokakuussa. Gilbert on tapahtuman jälkeen ilmaissut olevansa huolestunut vanhojen pelisarjojensa kohtalosta, sillä Disneyltä löytyy läjäpäin tuottavampiakin sarjoja. Yhtiö on myös ilmoittanut jo, että se haluaa keskittyä lähinnä mobiilipeleihin.

Parhaillaan Gilbert työstää The Cave -seikkailua Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle, Wii U:lle ja pc:lle Double Finen riveissä. Mies on antanut ymmärtää, että hän haluaisi pysytellä pelitalossa vielä tulevaisuudessakin, kunhan hänen entinen LucasArts-työkaveri Tim Schafer ei vain innostu antamaan tälle potkuja.

Linkki The Cave -traileriin

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa