Monkey Island täyttää 25 vuotta – sarjan luoja unelmoi edelleen paluusta saarelle / Uutiset / pelaaja.fi

Monkey Island täyttää 25 vuotta – sarjan luoja unelmoi edelleen paluusta saarelle

4.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Syys-lokakuussa tulee kuluneeksi tasan 25 vuotta siitä, kun legendaarinen seikkailupeli The Secret of Monkey Island saapui maailmaan. Pelin luoja Ron Gilbert onkin tapauksen kunniaksi julkaissut kotisivuillaan nyt lyhyen blogikirjoituksen, jossa hän muistelee erityisesti, millaista pelin saaminen kauppoihin olikaan 90-luvun alussa.

Kaiken muistelun keskellä Gilbert nostaa kuitenkin myös esille, kuinka hän unelmoi edelleen paluusta sarjan pariin. Vaikka Monkey Island -pelejä löytyykin maailmasta nykyään moneen lähtöön, oli Gilbert mukana vain kahden ensimmäisen luomisessa, mistä hän haluaisi jatkaa luomalla vielä niin sanotun Monkey Island 3a:n. Tämä kyseinen peli jättäisi huomioimatta kaikki Monkey Island 2:n jälkeen saapuneet pelit ja tekisi sarjasta trilogian, jollaisena Gilbert on Monkey Islandin aina nähnyt.

Ongelmia tämän unelman suhteen aiheuttavat vain edelleen pelisarjan omistusoikeudet, jotka tuntuvat olevan kovin saavuttamattomissa.

– Disney omistaa nykyään Monkey Islandin, eivätkä he ole osoittaneet minkäänlaista kiinnostusta myydä oikeuksia minulle. En tiedä, pystyisinkö tekemään Monkey Island 3a:ta ilman täydellistä hallintaa työstäni ja ainut keino saavuttaa tämä on omistaa se. Disney: soita minulle, Gilbert kirjoittaa.

Gilbert vaikuttaa havitelleen Monkey Islandin oikeuksia jo tovin aikaan. Mies kertoi toiveistaan keskustella Disneyn kanssa Monkey Islandista jo vuonna 2012 vain pari kuukautta sen jälkeen, kun Mikki Hiiri otti ja ahmaisi Lucasfilmin ja näin ollen myös Monkey Islandin tehneen LucasArtsin sisuksiinsa. Tuolloin Gilbert ilmaisi olevansa huolestunut siitä, että Disneylla sarja voisi päätyä unohdetuksi, sillä yhtiön suunnitelmat LucasArtsin suhteen eivät vaikuttaneet järin suurilta.

Muutamaa kuukautta myöhemmin LucasArts päätyikin suljetuksi. Lohdutuspalkintona sentään joukko LucasArtsin klassikoita on julkaistu nyt viimein digitaalisesti GOG.comissa. Monkey Island -veteraani Tim Schaferin pelistudio Double Fine on tehnyt myös tovin aikaa Sonyn avustuksella aktiivista yhteistyötä Disneyn kanssa, minkä myötä maailma sai hiljattain Grim Fandango Remasteredin. Lähitulevaisuudessa pelattavaksi pitäisi saapua vastaavanlainen remasterointi myös Day of the Tentaclesta.

Tällä hetkellä Gilbert kehittää ainakin pc:lle ja Xbox Onelle tuoretta seikkailupeliä nimeltä Thimbleweed Park. Peli on rahoitettu joukkorahoituspalvelu Kickstarterin avulla ja se sivuaa tyyliltään hyvin paljon erästä Gilbertin toista klassista seikkailupeliä, Maniac Mansionia.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Vezzeli kuva
Vezzeli

Oi niitä aikoja! Muistan kun Amiga 500:lla pelattiin Monkey kakkosta. Siinä taisi olla 13 diskettiä jos en nyt ihan väärin muista. Hieno meininki, hienot pelit!

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Pöhköä kun Gilbert ei ainakaan Cursea ja Tales osia muka laske kaanoniin, perkeleen loistavia pelejä kumpainenkin. Itse sarjaan himoaisin kyllä uutta osaa, Telltale aloitti hyvin juurikin Tales osallaan mutta nykyään antaisin ennemmin vaikka Double Finelle kunnian tehdä uuden osan tuohon mainioon sarjaan. Telltale kun nykyään tekee kaikki pelinsä samalla tavalla joka ei mitenkään sopisi tähän sarjaan.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Vanhat point&click seikkailut on itselleni niitä maailman parhaita pelejä, joiden ohi ei pääse mikään. Pelaan edelleenkin aika ajoin miljoonatta kertaa läpi milloin mitäkin seikkailua. Sam&Max ja Day of the tentacle ovat erityisesti lähellä sydäntä, mutta fanitan silti Monkey Islandeja melkein yhtä paljon!

Käyttäjän make72 kuva
make72
Lainaus käyttäjältä Vezzeli

Oi niitä aikoja! Muistan kun Amiga 500:lla pelattiin Monkey kakkosta. Siinä taisi olla 13 diskettiä jos en nyt ihan väärin muista. Hieno meininki, hienot pelit!

Multa löytyy viellä Monkey Island 2 laatikkokin kohtuu kunnossa siinä on 11 diskii melkein muistit oikein:)
Vähän aikaa sitten installoin pelin Amiga 1200 kovalevylle diskit jopa toimi:)

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Hemmetin Disney panttaa yhtä suosikkisarjaani. Nyt olisi tilausta pelille jossa vedetään Mikki Hiirtä turpaan.

Yksi genren parhaimpia pelisarjoja, ellei paras, ja ei tunnu olevan mitään kiinnostusta tehdä sillä mitään, ei edes myydä niille jotka oikeasti haluaisivat herättää sarjan henkiin. Puolivillaiseen Star Wars-lisenssirahastukseen varmasti kiinnostusta löytyy kun elokuva lähestyy. Mutta joo, surkeinkin Star Wars lisenssiroska tuo Disneylle roppakaupalla enemmän massia kuin laadukkainkin pienemmän piirin point & click-seikkailu oli se kuinka rakastettu ja arvostettu tahansa.

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

Ei liity uutiseen kamalasti, mutta jos jotakin vanhat point&click pelit kiinnostaa niin kannattaa tsekata TSIOQUE kickstarterista(8h jälellä). Täysin käsin animoitu 2D point$click peli.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Angel of Death

Hemmetin Disney panttaa yhtä suosikkisarjaani. Nyt olisi tilausta pelille jossa vedetään Mikki Hiirtä turpaan.

Kyseinen hiiri on sen verran ärsyttävä että ottaisin tuollaisen pelin milloin vain. Ylihinnalla, ennakkotilattuna ja erikoisversiona jossa tulee nyrkkeilysäkkinä käytettävä Mikki Hiiri mukana.