Kulttiroolipeli Mother 3:n länsijulkaisu puhuttaa ammattikääntäjän tarjotessa apuaan / Uutiset / pelaaja.fi

Kulttiroolipeli Mother 3:n länsijulkaisu puhuttaa ammattikääntäjän tarjotessa apuaan

21.04.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Nintendon arvostettu kulttiroolipelisarja Mother on noussut jälleen ajankohtaiseksi keskustelunaiheeksi. Kiotolaisyhtiön vahvistettua pelisarjan toisen osan – joka täällä myös EarthBound-nimellä tunnetaan – saapuvan Wii U:n Virtual Console -kauppapaikalle pian myös lännessä, ovat sarjan fanit jaksaneet jälleen elätellä toiveita monista muistakin pelisarjaan liittyvistä mahdollisuuksista.

Luonnollisesti yksi kovasti haikailtu tapahtuma olisi tähän mennessä vain Japanissa ilmestyneen Game Boy Advancen Mother 3:n saapuminen länteen esimerkiksi 3DS:n kauppapaikalle. Kiihkeästi pelin haluaisi täällä nähdä varsinkin siitä arvostetun fanikäännöksen tehnyt Clyde Mandelin, joka avoimessa kirjeessään Nintendolle on nyt lähtenyt tarjoamaan yhtiölle aikaansaannoksiaan ilmaiseksi, vaikka hän joutuisi vielä itse muokkaamaan niitä kaupallista julkaisua varten sopivampaan kuosiin.

Internetissä myös nimimerkillä Tomato tunnettu Mandelin on vuosien työkokemuksen omaava ammattikääntäjä. Hän on erityisesti tehnyt töitä Funimationille erilaisten animesarjojen käännösten muodossa, mutta on myös palkkatyökseen taiteillut muutaman pelikäännöksenkin parissa. Harrastetöitä häneltä löytyy myös useita muita Motherin lisäksi.

Viestissään Mandelin kertoo uskovansa, että vaikka hänen tarjouksensa voikin vielä kuulostaa hupsulta, tulevat fanikäännökset kenties tulevaisuudessa kasvattamaan vain rooliaan pelibisneksessä. Muun muassa julkaisija XSEED on jo kulkenut tätä tietä Ys-sarjaa julkaistessaan.

Nintendon mahdollinen reaktio tarjoukseen on kuitenkin mietityttänyt verkossa. Erityisesti pohdintaa on herättänyt, voisiko varsinkaan kyseisen kokoluokan japanilainen yhtiö miten helposti lähteä edes harkitsemaan tilaisuutta. Vaikka käännöstä on Nintendolle myös tarjottu ilmaiseksi, ei se tarkoita, etteikö yhtiössä pitäisi käydä läpi vielä paljonkin monimutkaisia vaiheita, ennen kuin Mother 3:n länsijulkaisu voisi varsinaisesti olla mahdollinen.

Jo asiasta herännyt keskustelu on kuitenkin toki osoitus siitä, ettei Mandelinin tarjous Nintendolle ole mennyt ainakaan täysin hukkaan. Aiheen noustessa jälleen kerran pinnalle, on pelaajilla nyt oiva hetki osoittaa, miten kovasti he haluaisivatkaan lopulta saada Mother 3:n myös länsimaihin.

Lähde: Tomato, NeoGAF, Destructoid

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Pakko arvostaa tuollaisia faneja. Huhuh!