Muistatko tämän tunteen? Sony muistelee 20-vuotiasta PlayStationia unboxing-videolla / Uutiset / pelaaja.fi

Muistatko tämän tunteen? Sony muistelee 20-vuotiasta PlayStationia unboxing-videolla

12.09.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
12
Muistatko tämän tunteen? Sony muistelee 20-vuotiasta PlayStationia unboxing-vide

Sonyn ensimmäisellä PlayStation-konsolilla on todella aihetta juhlaan.

Teinivuotensa vihdoin taakseen jättänyttä konsolia on juhlittu menneenä vuonna monin tavoin retroteemoista konsolipainoksiin, mutta Sonyn tuorein juhlavuosivideo on tähän mennessä tunteikkain hatunnosto menneiden aikojen nostalgialle. Videolla yhtiön kätköistä kaivettu, lähes koskematon julkaisukappale konsolista näkee päivänvalon ensi kertaa tehtaalta tulonsa jälkeen. Jokainen PlayStation 90-luvulla omistanut pelaaja voi pätkää katsellessaan muistella lapsuutensa jouluja tai syntymäpäiviä kyynel silmäkulmassaan.

Laatikon piiloista paljastuu itse konsolin ja klassikko-ohjaimen ohella tätä nykyä harvinainen demolevy, joka julkaistiin Yhdysvalloissa konsolin ensipainoksen kylkiäisenä. Muutamien musiikkiraitojen ja kehittäjähaastattelujen ohella levylle mahdutettiin kourallinen tekniikkademoja, jotka esittelivät uuden konsolin vääntövoimaa.

Herkän unboxing-videon voi katsoa kokonaisuudessaan alta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Voi niitä muistoja, mustan myös ekan nintendon oston :p...(nes).

Käyttäjän Yuuki kuva
Yuuki

Tuo on lempikonsolini. Nostalgia on hieno voima. :) Omistin kaksi eri mallia, ja peleistä suosikkejani olivat Final Fantasy VII ja Spyro the Dragon 3. Demo-cd:t olivat lapsena jotain uskomatonta eikä niiden kokeilua malttanut ikinä lopettaa. :D Pelejä tuli lainailtua kavereilta, ja vanhemmat olivat hermona villityksen takia. Vaihdoin PS2:een vasta 2005 eikä sekään huono laite ollut. ;)

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Toi konsoli on kyl yks parhaista. Ainakin parhaat jrpgeet tolla.:) Just pelasin Grandian ekaa kertaa tolla läpi ja oli nautintoo alusta loppuun. Muitakin todella kovia pelejä tolla. Parhaat Tenchut, Bushido blade, parhaat Final fantasyt, Twisted metalit, Syphon filterit ja monet muut.:)

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Legenda tavalla, josta ensimmäinen XBox ei voi kuin unelmoida.

Ensimmäiset näkemäni Pleikkari pelit olivat Wipeout, sekä Tekken Japanin julkaisun aikaan. Tunne oli sanoinkuvaamaton! Tuossa vaiheessa viimeistään tiesin tulevani pelaamaan koko elämäni!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Muistan ja hyvin. Laatikkokin oli erilainen, kun videossa. Meillä oli erilainen loota täällä? Sain omani marraskuussa 1996, eli ei ihan julkaisussa, mutta ei kovin kauan jälkeenkään. Itse konsolissakin oli vielä RCA-liittimet takana ja power ja open napeissa tekstit symbolien sijaan.

Lyhyesti sanottuna paras konsoli ikinä.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Mulla ei ollu alussa ku Demo 1 levy ja jauhoin Life force tenkan demon varmaan satoja kertoja läpi. Sit siinä oli se dinosaurus ja rausku teknologia demot mitkä oli hauskoja.:P

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hyi kauhea tuota ohjainta :D Muistan kun meille tuli PS taloon: en tiennyt miten reagoida kun en tiennyt oikeastaan edes mikä se vehje on. Sitä ennen oli tuttuja vain NES ja Mega Drive II sekä tietysti pc. Äiti oli tuon ostanut ja jos ei ollut ensimmäinen paikkakunnalla niin ainakin ensimmäisten joukossa olleita.

Pelinä oli Ridge Racer. Tai piti olla, sillä kotelossa oli Destruction Derby. Kyseinen peli tosin kiinnosti itseäni arcade-painotteisena enemmän joten parempi niin. Sen jälkeen tuli Crash, Tomb Raider ja MGS. Tekken 2 ja muita myös mutta järjestystä on vaikea muistaa. TR taisi olla ensimmäinen itse ostamani peli ja sen ostin demon perusteella, kuten MGS:nkin. Ja voi niitä demo-levyjen määrää, joita VPL:n mukana kertyi.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Hassua, että en ole koskaan pelannut PS1:llä tai PS2:lla. Oli semmonen kymmenen vuoden tauko kokonaan kaikesta pelaamisesta vuodet 1996-2006.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Demo CD:t oli kyllä kova juttu, kun pääsi testaamaan eri pelejä konsolilla, ennenkuin internetistä tuli isompi juttu.

Käyttäjän Qtulhu kuva
Qtulhu

Itse sain lahjaksi PS1:sen keväällä '97. Hieno laite ja demolevyt oli kyllä hienoja siihen aikaan. Crashia, Tekkeniä ja demoja tuli niihin aikoihin pelattua. Saman vuoden syksyllä hankin sitten Crash Bandicoot 2:sen, Final Fantasy 7:n ja Tomb Raider 2:sen (no sain osan lahjaksi). Ensimmäisen TR:n ostin itseasiassa vasta kevättalvella 1998 eli pelasin käänteisesti ne. Suosin noita pelisarjoja (pelasin mm. Crash 3, TR 3 ja FF VIII) vuoteen 1999 asti, kunnes MGS, Resident Evilit, Silent Hill, WWF SmackDown ja Tony Hawk's Pro Skater alkoivat viedä aikaa noilta. Kaikesta visuaalisesta tykityksestä huolimatta pelit eivät enää iske ihan samoin kuin tuolloin.

Nostoja