Muistatko vielä BioWare-roolipeli Jade Empiren? Ei väliä, lataa se nyt ilmaiseksi! (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Muistatko vielä BioWare-roolipeli Jade Empiren? Ei väliä, lataa se nyt ilmaiseksi! (päivitetty)

15.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

BioWaren itämaisilla teemoilla kyllästetty roolipeli Jade Empire on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi Windows-koneille. Pelin voi napata omakseen suuntaamalla Electronic Artsin omaan Origin-palveluun, jossa sitä jaellaan koettavaksi osana Originin jo yli puolitoista vuotta kestänyttä Talo tarjoaa -ohjelmaa.

Aiemmin keväällä jo täyden kymmenen vuoden ikään yltänyt Jade Empire oli BioWaren viimeinen peli ennen yhtiön siirtymistä Mass Effectin maailmaan. Aiemmista BioWare-roolipeleistä poiketen peli hyödynsikin aina vain enemmän reaaliaikaisempia toimintaelementtejä taisteluissaan, kun taas keskustelujärjestelmiltään se otti paljon oppia Knights of the Old Republicilta.

Alkujaan Jade Empire sai muotonsa Xbox-pelinä. Pc:lle se käännettiin vasta jälkeenpäin.

Tiedossa ei ole kauanko EA on aikeissa jaella Jade Empirea ilmaiseksi. Kauheasti epäröimään tarjouksen kanssa ei siis kannata välttämättä jäädä, jos peli vain vähänkään kiinnostaa.

Päivitys kello 0:40: Osa Origin-käyttäjistä on kertonut kohdanneensa ongelmia yrittäessään ladata ilmaista Jade Empireaan. EA on kertonut tutkivansa asiaa.

Päivitys 16.11. kello 20:35: Jade Empiren hetkellinen ilmaisuus sunnuntaina näyttää olleen virhe EA:n päässä. Yhtiö ei ole moista vielä julkisesti myöntänyt, mutta kirjoitushetkellä Jade Empiren hinta Originissa on jo lähemmäs vuorokauden ajan ollut 14,99 euroa. Kerromme, mikäli tilanne muuttuu.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

tämä oli aikaa kun bioware vielä teki oikeita rpg peliä ja niitä ei myyty osissa pelaajille

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Hyvä peli, en voi muuta sanoa. Löysin vast'ikään sen keräilyversion kirpparilta (jonka ostin paketin mukana tulleen julisteen + pikku taidekirjan takia, vaikka omistinkin pelin special editionin ennestään).

Party membereistä tosin ei ole tässä pelissä läheskään yhtä paljon hyötyä kuin Kotorissa tai Mass Effecteissä. On paljon fiksumpaa pistää ne boostaamaan sinun magiaasi tai focusta, kuin antaa niiden tapella sinun rinnallasi. Tällä tavoin saat paljon nopeampaa ja tehokkaampaa jälkeä aikaiseksi kuin että koko lössi vaan hyökkäisi yhdessä vihollisten kimppuun. Kenties tässä piilee se syy, miksi en ole kiintynyt tämän pelin hahmoihin samalla lailla kuin vaikka Kotorissa tai Mässyissä, joskin vika saattaa piillä myös hahmoissa itsessään eikä vain pelimekaniikoissa.

Oli miten oli, pelissä on hyvä taistelusysteemi (vaikka et pahemmin party membereitä käyttäisikään), mielenkiintoinen juoni yhdellä jos toisella käänteellä varustettuna, nätit graffat sekä kunnon soundtrack (Fury, Hammer and Tongs sekä Anthem of the Tyrant kuuluvat omiin suosikkeihini).

Nappaa ihmeessä tämä talteen, jos et omista sitä jo ennestään!

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

15€ hintalappua näyttää edelleen

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

15€ hintalappua näyttää edelleen

EA:lla on ollut jonkinlaisia ongelmia jakelun kanssa. Tämä voi johtua siis myös siitä.

Käyttäjän Stpetter kuva
Stpetter

Vielähän tuolla tuntu C&C möllöttävän kolmen aikaan iltapäivästä talo tarjoaa-meiningeissä

Käyttäjän Stpetter kuva
Stpetter

Eikä se näin viiden aikaan tunnu vaihtuneen yhtään sen kummemmin. EA:n Customer Supportin kanssa käydyn chat-keskustelun pohjalta ei kovin selventäviä vastauksia irronnut, heittivät vain linkin Talo Tarjoaa osastolle missä edelleen se C&C:RA2, eivätkä antaneet vahvistusta onko se tulossa vedoten virallisiin EA:n tiedotteisiin...

Harmi, missasin aikoinaan ja kelpaisi kyllä hyvin jos ilmatteeks olisivat tuommosen tarjonneet. Myöhemmät tuotokset BW-osastolta onkin ollut tiukassa kulutuksessa sittemmin.

E: Eikä kello 19 maissa tilanne ole muuttunut...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vieläkin näyttää vaan Red Alert 2:sta ja Jade Empiresta pyydettäs 15 rahaa.

Käyttäjän Stpetter kuva
Stpetter

Liekkö se Mooren setä halus vaan lisää aktiivisuutta käyttäjiltä Originin puolelle twiitillään... Odottavan aika on pitkä...

Huutakaa nyt joku sit lujaa jos se sinne ilmestyy...

E: Jepjep, olishan se pitänyt arvata, liian tuore ja hyvä peli se olis Talo Tarjoaa meiningillä ollutkin... No onneks antoivat edes sen klassisen syndicaten aikoinaan, S'on rautaa vieläkin, meinaan.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Stpetter

Huutakaa nyt joku sit lujaa jos se sinne ilmestyy...

Nostamme uutisen ylös etusivulla, jos tilanne muuttuu. Vähän kyllä nyt vain näyttää siltä, että ilmaisuus oli EA:lla tapahtunut virhe.

-Panu

Käyttäjän Stpetter kuva
Stpetter
Lainaus käyttäjältä Riepu

Lainaus käyttäjältä StpetterHuutakaa nyt joku sit lujaa jos se sinne ilmestyy...Nostamme uutisen ylös etusivulla, jos tilanne muuttuu. Vähän kyllä nyt vain näyttää siltä, että ilmaisuus oli EA:lla tapahtunut virhe.

-Panu

Kiitos.

Nostoja