Muistatko vielä Descentin? 90-luvun klassikolle puuhataan jälleen seuraajaa / Uutiset / pelaaja.fi

Muistatko vielä Descentin? 90-luvun klassikolle puuhataan jälleen seuraajaa

11.02.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Muistatko vielä Descentin? Kehittäjät puuhaavat seuraajaa joukkorahoituksen turv

90-luvulla suosittu Descent-räiskintäpelisarja on saamassa seuraajan alkuperäisten kehittäjien käsistä.

Vuonna 1993 Descent-kehittäjä Parallax Softwaren perustaneet Mike Kulas ja Matt Toschlog ovat julkistaneet uuden Revival Productions -studionsa, joka työstää uutta Overload-peliä. Overloadia kuvaillaan klassiseksi "kuuden vapausasteen räiskintäpeliksi", mikä tarkoittaa siis mahdollisuutta liikkua vapaasti niin ylös, alas kuin sivuillekin perinteiseen Descent-tyyliin.

15 tehtävän mittaisen yksinpelikampanjan sisältävää Overloadia kehitetään Kickstarter-kampanjan turvin. Vuodesta 2014 asti kehitteillä olleen projektin tueksi tavoitellaan 300 000 dollarin rahoituspottia. Overloadin kaavaillaan ilmestyvän pc:lle, Xbox Onelle ja PS4:lle keväällä 2017.

Overloadin ohella Descentille työstetään myös nimellisesti virallista jatko-osaa. Niin ikään joukkorahoitettu Descent: Underground julkaistiin viime syksynä Steam Early Accessissä. Pelin odotetaan ilmestyvän virallisesti ensi kuun aikana.

Lähde: Kickstarter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Muistan aina PlayStation demona jonka kokoversiota en ole koskaan pelannut.

Käyttäjän ViRus kuva
ViRus
Lainaus käyttäjältä snaketus

Muistan aina PlayStation demona jonka kokoversiota en ole koskaan pelannut.

Ite myöskin sain ensikosketuksen Descenttiin juurikin tuon PS1:n Demo Onen kautta.
Demon mappi tuli opeteltua ulkoa salapaikkoineen eikä siihen tuntunu kyllästyvän millään. :P
Pari vuotta tais mennä että sain kokoversion pelattavaksi.
Luonnollisesti kakkososa tuli tahkottua ykköspleikalla myöskin. Ja pitihän nuo ostaa näin vanhemmalla iällä eBaysta takas kokoelmiin.
Descent Underground taas tunnosti toistaseksi jotenkin liian nopeatemposelta ja alukset tuntu liikkuvan liian "kevyesti".
Tästä Overloadista tuli itelle kyllä heti trailerin perusteella enemmän sitä vanhaa fiilinkiä. Toivottavasti saavat budjetin täyteen ja vielä pelinkin ulos. Ei tuolla nimellä niin väliä. :)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tarvitsee itsekin metsästää tästä vihdoin kopio kokoelmiin ja mahdollisesti myös koittaa millainen se olisi pc:llä, varsinkin nyt kun on työn alla rakentaa autenttinen peli-pc 1990-luvun loppupuolen pc-pelejä varten. Jep, näin surkeeta moderni tarjonta on, että alkaa enemmän kulumaan aikaa klassikoita pelatessa.