Muistatko vielä GTA-kehittäjien Agent-pelin? Vanhan PS3-yksinoikeuden tavaramerkit muuttuvat vapaaksi riistaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Muistatko vielä GTA-kehittäjien Agent-pelin? Vanhan PS3-yksinoikeuden tavaramerkit muuttuvat vapaaksi riistaksi

25.11.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Peliyhtiö Take-Two on päätynyt luopumaan toisesta Rockstar Gamesin Agent-peliin liittyvästä tavaramerkistään. Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston sivuille ilmestyneen ilmoituksen mukaan Take-Two on päättänyt olla uusimatta kyseistä tavamerkkiään ja näin ollen se on istunut hylättynä kuluvan viikon maanantaista alkaen.

Tavaramerkki koskee nimenomaan sanaa "AGENT", minkä rinnalla Take-Twolla on ollut vastaavanlainen tavaramerkki pelin tyylitellystä logosta. Logoa koskeva tavaramerkki ei ole toistaiseksi vanhentunut, joskin sekin näyttäisi odottavan parhaillaan uusimispäätöstä Take-Twolta. Hyvin pian voikin olla, että sekin tuomitaan viraston toimesta vielä hylätyksi.

Agent oli vuoden 2009 E3-messuilla paljastettu PlayStation 3:n yksinoikeuspeli, josta ei ole sittemmin juuri kuultu mitään virallista. Kylmän sodan aikaan sijoittunutta vakoojaseikkailua ei ole koskaan julkisesti peruttu ja sille on omistettu vielä itse asiassa oma kotisivu niin kuin myös tuotepaikka Rockstarin omilla sivuilla. Lähes vuosikymmenen kestänyt hiljaisuus on ollut kuitenkin varsin varma merkki siitä, ettei projektia ole enää olemassa. Tavamerkkien hylkäys on aina vain varmempi osoitus tästä.

Viimeksi pelistä kuultiin kolme vuotta sitten, kun siitä ilmestyi julkisuuteen kehityksessä käytettyä taidetta

Projektista vastasi ensisijaisesti Rockstar North, joka vielä noihin aikoihin tunnettiin nimenomaan Grand Theft Auto -pääsarjan osien kehittäjänä. Nykyisin Rockstarin studiot toimivat läheisemmin keskenään ja juuri ulos saapunut Red Dead Redemption 2 oli nimenomaan useamman Rockstar-tiimin yhteistyön tulos.

Lähde: USPTO (1), (2), DualShockers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ehkä vielä joskus saadaan tietää mitä tällekin pelille tapahtui.....tuskin tätä enää kovin moni odotti tai edes muisti. Tosin aina silloin tällöin joku hieman liian toiveikas PS-fani vielä tämän edes muistaa tuoda esiin kun puhe kääntyy Pleikkarin yksinoikeuksiin

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Muistan tämän kyllä, tosin tämän odottelu on lopetettu ajat sitten.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itse kuulin tästä vasta joskus myöhemmin kun puhuttiin jo, että tuskin tulee mitään. Ei siis omakohtaisia odotuksia ole edes missään vaiheessa ollut. Tosin eipä niitä muutenkaan tee näin heppoisen infon perusteella.

Joku agenttipeli, joka olisi sillä perus-Rockstarin enginellä tehty? Ei oikein innosta. Tulee ikävästi mieleen GTA-pelien paskat hiippailut eikä ne mitenkään parasta tai erityisen toimivaa vielä RDR2:ssakaan ole.

Toki agentti-touhu ei nyt automaattisesti ole hiippailua, kertoohan siitä jo lukuisat räjähdyksiä ja takaa-ajoja sisältävä agentti-elokuvat, mutta itse jotenkin aina näen ensimmäisenä mielessäni soluttautumisen jonnekin tukikohtaan.

Huvittava tuo Agentin kotisivu: "Coming soon" :D Ei kannattaisi tuollaisia turhan aikaisin lupailla. Itsekin olen joskus erehtynyt samaan omissa projekteissa, jotka eivät ole vieläkään valmistuneet.

Nostoja