Muistatko vielä PlayStation-klassikko MediEvilin? Sony sulkee sarjan luoneen studion

PlayStation VR -peli RIGSin viimeisimpänä tehnyt Guerrilla Cambridge -studio suljetaan. 19-vuotisen historiansa aikana se ehti tuoda maailmaan myös esimerkiksi MediEvilin.

12.1.2017 13:32

Sonyn briteissä sijaitseva pelistudio Guerrilla Cambridge on sulkeutumassa. Asian toi ensimmäisten joukossa julki pelisivusto GamesIndustry.biz, joka on saanut vahvistuksen sulkeutumiseen suoraan Sonyn itseltään.

Sonyn mukaan päätös Guerrilla Cambridgen sulkeutumisesta tehtiin yhtiön käytyä läpi tämänhetkisiä PlayStation-projektejaan ja resurssejaan. Saavuttaakseen viimeisimmät strategiset tavoitteensa, tulltiin yhtiöllä siihen tulokseen, että sen on tehtävä muutoksia eurooppalaiseen studiotarjontaansa.

Sony on kertonut, että se pyrkii auttamaan studion työntekijöitä löytämään uusia työmahdollisuuksia niin yhtiön sisältä kuin sen ulkopuoleltakin.

Guerrilla Cambridgen viimeiseksi peliksi jää Playstation VR:n varaan rakentunut urheilullinen moninpeliräiskintä RIGS, jota ennen se ehti Guerrilla-nimen alla tuomaan maailmaan myös Killzone Mercenariesin PlayStation Vitalle. Vuosina 1997-2011 studio tunnettiin myös SCE Cambridge Studiona. Tuolloin loi esimerkiksi PlayStation-sarja MediEvilin, PS2-seikkailu Primalin sekä LittleBigPlanetin PSP-version.

Nimensä mukaisesti Guerrilla Cambridge oli tovin aikaa eräänlainen sisarstudio hollantilaiselle Guerrilla Gamesilla. Cambridgen sulkeutumisella ei pitäisi olla vaikutusta PlayStation 4:lle parhaillaan työn alla olevaan Horizon: Zero Dawniin.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa