Muutokset Activision Blizzardin johdossa näyttäisivät jatkuvan yhtiön työskentelyolosuhteisiin liittyvän kohun seurauksena.

Studion johtaja J. Allen Brackin kerrottiin eilen jättävän Blizzard Entertainmentin, mutta muutokset eivät jääneet siihen. Nyt Activision Blizzard kertoo myös Blizzardin henkilöstöjohtajana toimineen Jesse Meschukin lopettaneen studion palveluksessa. Yhtiö ei kertonut tarkempia tietoja Meschukin lähdön tiimoilta.

Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick on kommentoinut kohua toteamalla yhtiön saattamalla ihmiset vastuuseen teoistaan. Kotickin mukaan Activision Blizzardin tavoitteena on toimia esimerkkinä koko pelialalle tasa-arvoisen kohtelun saralla.

– Yhtiössämme ei ole paikkaa, jossa hyväksytään syrjintää, ahdistelua tai minkäänlaista epätasa-arvoista kohtelua, Kotick kommentoi avauspuheenvuorossaan Activision Blizzardin tulosjulkistuksen yhteydessä.

Yhtiön työntekijät ovat suhtautuneet Activision Blizzardin johdon lupauksiin varauksella. IGN-julkaisulle lähetetyssä kirjeessä työntekijät kritisoivat esimerkiksi WilmerHale-lakitoimiston valintaa yhtiön toimintamallien tarkastajaksi. Kirjeen mukaan esimerkiksi Amazonin ja Uberin kanssa toiminut WilmerHale on tunnettu työntekijöiden järjestäytymisen vastaisesta toiminnasta.

Lähde: IGN, Polygon

Lisää luettavaa