Muutoksen tuulet puhaltavat Blizzardilla: myös HR-johtaja otti lähtöpassit, Bobby Kotick lupaa yhtiön toimivan malliesimerkkinä / Uutiset / pelaaja.fi

Muutoksen tuulet puhaltavat Blizzardilla: myös HR-johtaja otti lähtöpassit, Bobby Kotick lupaa yhtiön toimivan malliesimerkkinä

4.08.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1

Muutokset Activision Blizzardin johdossa näyttäisivät jatkuvan yhtiön työskentelyolosuhteisiin liittyvän kohun seurauksena.

Studion johtaja J. Allen Brackin kerrottiin eilen jättävän Blizzard Entertainmentin, mutta muutokset eivät jääneet siihen. Nyt Activision Blizzard kertoo myös Blizzardin henkilöstöjohtajana toimineen Jesse Meschukin lopettaneen studion palveluksessa. Yhtiö ei kertonut tarkempia tietoja Meschukin lähdön tiimoilta.

Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick on kommentoinut kohua toteamalla yhtiön saattamalla ihmiset vastuuseen teoistaan. Kotickin mukaan Activision Blizzardin tavoitteena on toimia esimerkkinä koko pelialalle tasa-arvoisen kohtelun saralla.

– Yhtiössämme ei ole paikkaa, jossa hyväksytään syrjintää, ahdistelua tai minkäänlaista epätasa-arvoista kohtelua, Kotick kommentoi avauspuheenvuorossaan Activision Blizzardin tulosjulkistuksen yhteydessä.

Yhtiön työntekijät ovat suhtautuneet Activision Blizzardin johdon lupauksiin varauksella. IGN-julkaisulle lähetetyssä kirjeessä työntekijät kritisoivat esimerkiksi WilmerHale-lakitoimiston valintaa yhtiön toimintamallien tarkastajaksi. Kirjeen mukaan esimerkiksi Amazonin ja Uberin kanssa toiminut WilmerHale on tunnettu työntekijöiden järjestäytymisen vastaisesta toiminnasta.

Lähde: IGN, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Aikamoista puppua Kotickilta, joka itse on kourinut lentoemoa yksityiskoneessaan ja lahjoi tämän sadoilla tuhansilla, vain Amerikkalaisen oikeuden toteavan että hän maksoi liian vähän ja sai pulittaa lähes miljoonan.
(Youtube linkki)

Nostoja