Microsoft on vihjaillut harkitsevansa hintamuutoksia yhtiön omiin peleihin, joskin lopulliset päätökset tehdään vasta myöhemmin.

Yhtiön talousjohtaja Tim Stuart mainitsi Jefferies Interactive Entertainment -konferenssissa hintojennousulle olevan perusteita, mutta vielä toistaiseksi Microsoft ei aio tehdä mitään julkistusta. Hintoihin liittyvä ilmoitus tehdään kuitenkin ”aikanaan”.

Hän kuitenkin myötäili useiden muiden pelialan vaikuttajien kommentteja siitä, että pelien kehityskustannukset ovat nousseet samalla kun pelien hinnat ovat säilyneet samana jo parin sukupolven ajan. Siten oikea hintapiste olisi paras ratkaisu kaikkien kannalta.

– Pelikehityksen kustannukset ovat kasvaneet. Julkaisijat ja sisällöntuottajat, me mukaan lukien, haluamme löytää oikean myyntikateprofiilin, oikean tuottoprofiilin, jatkaaksemme näiden uusien, mahtavien ja siistien pelien kehitystä. Meillä täytyy olla hyvä tuotto, että voimme tukea sitä, Stuart kommentoi.

Hän toteaa haastattelun päätteeksi puoliksi vitsillä, että johan hinnankorotuksille on aikakin.

Muun muassa Sony, Take-Two sekä Activision ovat nostaneet joidenkin omien peliensä hintoja uuden konsolisukupolven kynnyksellä.

Lähde: GamesIndustry.biz

Lisää luettavaa