Kehittäjälegendan mysteeri selvisi – tämä paljastui Curiosity-kuution sisältä

Curiosityn "elämää mullistava" sisältö on tuotu julki kuution murruttua viimein lopullisesti.

26.5.2013 17:26

Peter Molyneux’n ja tämän 22Cans-studion teettämä pelimäinen Curiosity: What’s Inside the Cube -kokeiluprojekti on saavuttanut päätöksensä. Viime marraskuussa 22Cans julkaisi mobiililaitteille sovelluksen, jossa käyttäjät kosketuksen avulla mursivat suurta monikerroksista kuutiota selvittääkseen, mitä ”elämää mullistavaa” sen sisältä löytyykään.

Koukkuna koko kokeilussa oli, että vaikka sovellusta ladattiin yli neljä miljoonaa kertaa, pääsi vain viimeisen iskun kuutiolle antanut varsinaisesti käsiksi siihen, mitä sisältä löytyi. Kuukausien takomisen jälkeen voittajaksi seviytyi Molyneux’n mukaan Briteissä asustava Bryan Henderson, joka saikin 22Cansilta seuraavanlaisen tervehdyksen:

Hendersonin palkkio Curiosityssa ”voittamisesta” on siis pääsy 22Cansin joukkorahoitetun Godus-pelin ylijumalaksi. Siinä missä peli itsessään päästää siis pelaajat jo leikkimään jumalaa, on voittaja heitäkin ylempänä. Molyneux’n mukaan tämä tarkoittaa, että henkilö voi vaikuttaa pelin sääntöihin, minkä ohella hän saa pienen osan tuotoista, joita 22Cans käärii Goduksesta.

Voittaja sai myös vapauden päättää, aikooko hän jakaa videota ollenkaan muulle maailmalle. Kuten yllä jo huomaa, päätti hän vapauttaa meidät arvailuilta ja levittää tietoa eteenpäin.

Molyneux tunnetaan peliklassikoiden kuten Populousin ja Black Whiten suunnittelijana, mutta myös tavastaan hehkuttaa ideoitaan oikein olan takaa. Ilman miehen ylistyskykyjä Curiositykaan tuskin olisi noussut nykyiseksi ilmiöksi.

Curiosityn vaiheista ja huumasta saa jonkinlaisen käsityksen oheisesta muutaman viikon takaisesta 22Cansin videosta.

Lähde: Peter Molyneux (Twitter)

Lisää luettavaa