Nähdäänkö pc:llä seuraavaksi PS4-yksinoikeus God of War? Muuttunut kotisivu vihjaisi yksinoikeuden kadonneen / Uutiset / pelaaja.fi

Nähdäänkö pc:llä seuraavaksi PS4-yksinoikeus God of War? Muuttunut kotisivu vihjaisi yksinoikeuden kadonneen

25.03.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
13
God of War, PS4, PlayStation 4, Hermen Hulst, Sony Santa Monica

Sony saattaa olla tuomassa seuraavaksi tuoreimman God of Warin pc:lle, jos pelin virallisille kotisivuille tehtyyn muutokseen on uskominen.

Yhdysvaltain virallisilla God of Warin kotisivuilla ollut merkintä ”Only On PlayStation” -teksti on nimittäin poistettu, mikä on herättänyt spekulaatiot pelin mahdollisesta laajentumisesta muille alustoille. Saman kohtalon ovat kokeneet muun muassa hiljattain pc:lle julkistettu Horizon Zero Dawn sekä Detroit: Become Human, jotka olivat niin ikään alkujaan PlayStation 4 -yksinoikeuksia.

Kyseessä voi olla myös yksinkertainen virhe, sillä God of Warin muiden maiden tuotesivuilla on edelleen maininta pelin konsoliyksinoikeudesta. Toisekseen, kuten muutamat henkilöt muun muassa Reseterassa ovat nostaneet, kyseisen termin käyttö Sonylla on muutenkin ollut epäjohdonmukaista ja ettei God of Warin kohdalla tätä termiä ole käytetty muutenkaan hetkeen. Siten väite voi olla hyvin mahdollisesti pelkkä uutisankka.

Toisaalta PlayStation Worldwide Studiosin tuore pomo Hermen Hulst on kertonut aiemmissa haastatteluissaan, että yhtiö harkitsee uusia tapoja tuoda omia pelejään entistä laajemman yleisön pelattavaksi. Hän kuitenkin tähdensi, ettei tämä tarkoita välttämättä kaikkien PS4-pelien julkaisemista muille alueille.

Pelin luoja Cory Barlog on lisäksi maininnut viime lokakuussa Twitterissä olevansa God of Warin pc-version kannattaja, joskin hän lisäsi tuolloin, ettei tällainen päätös ole hänen tehtävissä.

Lähde: DualShockers, Resetera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Yksi asia ainakin on ihan varmaa. Se "Only on PlayStation" siinä kannessa ei merkkaa mitään.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

2018 paras peli. Pc:llä tekee varmasti kauppansa!

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Steam kukkaro odottaa jo milloin saa antaa rahaa Guerilla games:ille ja kyllä annan Santa Monica studiolle myös jos kelpaa.

Käyttäjän negange kuva
negange

steamista en hanki ja se on varma asia.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pc:llä pelaavat voivat ilmeisesti kohta pysyä täysin pc:n ääressä jos tämä kehitys jatkuu. Minusta on vain plussaa mitä useammalle alustalle pelit tulevat vaikka en tietokoneellani pelaakaan. Konsoleilla kun kävisi sama niin ei tarvitsisi enää ostaa kuin yksi laite, olisipa mukavaa! Säästyisi sekä rahaa että tilaa.

Käyttäjän CLD2 kuva
CLD2

Jaahas jaahas saa nähä miten käy. Jos tästä tulee uus tyyli ni ei tarvi ostaa ollenkaa pleikka 5 kun se ilmestyy. Pitänee odotella rupeaako kaikki tai iso osa ps4 yksinoikeuksist ilmestymään PC:lle

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Olisi mahtavaa jos näin olisi. Hienoa, jos Sony ymmärtäisi myös, ettei exclusivet lisää yhtiönvoittoa verrannollisesti siihen, että pelit julakistaan myös PC:lle. Microsoft on tässä asiassa on ollut huomattavasti edellä. En usko, että kukaan vannoutunut PC pelaaja ostaa PS3 tai PS4 sen takia, että saa pelata muutamia exclusiivisia pelejä. Kuka tässä silloin menettää eniten? Tuskin PC pelaaja, koska PC:lle pelejä on tarjollla niin paljon, että aika tulee vastaan ennen, mitään muuta resurssia. (Katson sinuun Steam kirjasto ja sen koskemattomat pelit.) Kyllä se taitaa olla viime kädessä pelistudio ja studion omistaja, jotka tossa eniten häviävät taloudellisesti.

Ihan näin suoralta kädeltä, PS4 jäi ostamatta ihan elämäntilanteen vuoksi. Zero Dawn menee samantien ostoon PC:lle. PS4 tuskin tulen ostamaan, PS5 ehkä jossain vaiheessa. Hienoa, että Zero Dawnin voi kokea sitten PC:llä.

Vielä jatkona hyvästä markkinastrategiasta esimerkki SEGA. Hieno valinta ryhtyä julkaisijaksi, joka voi julkaista pelejä haluamilleen alustoille. Voitot saadaan peleistä, eikä jouduta laittamaan rahaa kiinni konsoliin tai alustan pyörittämiseen ja kehittämiseen. Tietenkin SEGA menettää osan voitosta Microsoftille, Sonylle, Steamille, Nintendolle yms. Uskon kuitenkin, että myyntivoitot korvaavat tossa saadut tappiot.

Harmi, että Nintendon dinosaurus jatkaa omaa löntystystään eteenpäin samalla tavalla kuin aina ennen. Ei sillä, että Nintendo Switch myy hyvin ja Switch on loistava konsoli, jonka ostamista en ole katunut hetkeäkään. Mutta olisi mahtavaa päästä pelaamaan esim. Zeldaa myös PC:n puolella.

Mutta hienoa, jos Sonyn yksinoikeuksia saadaan myös PC:lle! Tässä voittavat kaikki.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Paladin777

Harmi, että Nintendon dinosaurus jatkaa omaa löntystystään eteenpäin. Ei sillä, että Nintendo myy hyvin ja Switch on loistava konsoli, jonka ostamista en ole katunut hetkeäkään. Mutta olisi mahtavaa päästä pelaamaan esim. Zeldaa myös PC:n puolella.

Mutta hienoa, jos Sonyn yksinoikeuksia saadaan myös PC:lle! Tässä voittavat kaikki.

Niinpä. Kyllähän emulaattorin avulla Nintendon pelejä on mahdollista pelata PC:llä ja jopa niitä modata esim näin Breath of the Wildin kanssa:

https://www.youtube.com/watch?v=w4UHrM0LzYo

Kyllähän tuo itselleni kelpaisi oikein mainiosti että Nintendo alkaisi myös ainakin vanhempia pelejään tuomaan PC:lle...silloin voisi jopa antaa seen syyn itselleen päivittää omaa PC-rautaa ja voisi jättää ainakin Nintendon konsolit ostamatta. Xboxin ja PS:n pelin kohdalla tuo ero grafiikassa ei ole niin merkittävä PC:n verratessa etenkään tulevassa sukupolvessa kun 4k@60fps ja raytracing alkavat tulla standardiksi myös konsolien puolella, mutta Nintendon peleissä/Switching tehoissa tuo ero on merkittävämpi ja kyllähän Breath of the Wild maistuisi entistäkin paremmalta kun ottaa huomioon miltä pelin saa PC:llä näyttämään.

Saa nähdä milloin Nintendo herää tähän, koska kuten todettu tässä voittavat kaikki .Ymmärrän kyllä sen jos Nintendo ja Sony eivät halua uusia pelejään tuoda PC:lle (jotta konsolien myynti ei liiaksi kärsi), mutta typerää mielestäni jättää hyödyntämättä PC:tä alustana ainakin noiden vanhempien pelien kohdalla, joista voisi saada merkittävästi lisämyyntiä julkaisemalla pelit 2-3 vuoden kulutta alkuperäisestä julkaisusta PC:llä/Steamissa. Valitettavasti Nintendon on näistä yrityksistä tässä suhteessa se jääräpäisin/menneessä ajassa elävä, joten voi olla että tässä menee vielä tovi ennenkuin Nintendon pelit nähdään PC:llä, mutta kehitys on kuitenkin vääjäämättä siihen suuntaan menossa että kohta kaiken voi pelata PC:llä.

Vaikka itse olenkin jo pidemmän aikaa siirtynyt yhä vahvemmin konsolien pariin PC:ltä, niin tuntuu hauskalta ajatella kuinka PC:n kuolemaa pelialustana vielä uumoiltiin silloin joku 15 vuotta sitten kun piratismi riivasi kehittäjiä/julkaisijoita, eikä Steam saatikaa muut digikaupat olleet vielä markkinoilla.

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Kyllä kiinnostaisi jos tämä nähtäisiin pc:llä

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0
Lainaus Paladin777

En usko, että kukaan vannoutunut PC pelaaja ostaa PS3 tai PS4 sen takia, että saa pelata muutamia exclusiivisia pelejä.

Itseasiassa minä olen juuri tuo henkilö. Sonyn mahtavat yksinoikeudet ja rdr2:n pihtaaminen vuoden ajan pelkillä konsoleilla sai minut ostamaan ps4 pron.
Nämä pelit (horizon, detroit, god of war) tulee omalta osaltani hieman myöhässä kun ne olen jo pelannut, voi tosin olla että viimeistään hyvästä alennuksesta tulee ostettua ja pelattua uudelleen pc:llä.
Ja mitä tulee ps5:een niin kyllä sen ostaminen jää välistä mikäli sony antaa yhtää viitteitä siitä että sen yksinoikeudet alkavat valumaan pc:n puolelle, mutta käsittääkseni ne itse konsolit ovat loppupeleissä aika pieni osuus noiden firmojen voitoista ja isoimmat rahat kääritään peleillä, joista siis saisivat rahani pc:n puolella, ja ps+/live gold tilauksista joista en maksaisi muutenkaan kun nuo yksinoikeudet lähes poikkeuksetta yksinpelejä. Eli siis kyllä kiitos sony, pelit vain steamiin jakoon niin ainakin minulta saatte yhtälailla rahat pois.

Nostoja