Näin Noiturin matka pc:llä alkoi – alkuperäinen The Witcher on saatavilla ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

Näin Noiturin matka pc:llä alkoi – alkuperäinen The Witcher on saatavilla ilmaiseksi

16.05.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
12

CD Projekt Redin menestyssarja The Witcherin käynnistänyt ensimmäinen osa on saatavilla ilmaiseksi studion kauppapaikka GOG:ista.

Pelin saa itselleen kirjautumalla omalle GOG-tilille, lataamalla ilmaispelattavan Gwent: The Witcher Card Gamen itselleen ja tilaamalla kauppapaikan uutiskirjeen sähköpostiinsa. Nämä tehtyään tililleen voi käydä nappaamassa ilmaiseksi The Witcher: Enhanced Editionin sekä viisi korttia sisältävän Gwent Card Keg -paketin.

Vuonna 2007 ainoastaan pc:lle julkaistu The Witcher seuraa noituri Geraltia, jonka kolmen pelin mittainen matka käynnistyy tämän kompuroidessa muistinsa menettäneenä metsässä. Kahden myöhemmän pelin tapaan jo ensimmäinen osa sisälsi moraalisesti kutkuttavia valintoja, joiden seuraukset saattoivat muuttaa juonta radikaalisti.

Vaikka tuotos on teknisesti ja visuaalisesti hieman ikääntynyt, varsinainen sisältö on edelleen oikein rautainen roolipelien ja tarinankerronnan ystäville. Sarjan päättäneessä The Witcher 3:ssa viitataan myös monin paikoin jo ensimmäisestä osasta käynnistyneisiin tai nähtyihin tapahtumiin.

Lähde: GOG

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Kannattaa ottaa jos ei jo ole tota

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Kyllä, noituri on äijä

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Kannattaahan tuota kokeilla, jos ei jo aiemmasta peliä löydy, mutta pelin taistelumekaniikka on kyllä niin surkea, että se varmasti karkottaa luotaan monen pelistä kiinnostuneen jo heti alkuunsa.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Ei pysty kyllä enää mitenkään. Olisi pitänyt julkaisun aikaan pelata. Itse olen tälläisissä tapauksissa katsonut parhaaksi katsoa jonkun hyvän ''Let's playn'', jos peli kiinnostaa, mutta ei itse vaan enäää syystä tai toisesta kykene.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En kyllä jaksa ykköstä pelata vaikka olisi ollutkin kiva siitä aikoinaan aloittaa. Alotin toisesta osasta ja sekään ei ensin maistunut mutta onneksi en luovuttanut ja pelistä tulikin lopulta yksi mielipeleistäni. Voi kun tulisi ykkösestä remake.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus Boblick

Kannattaahan tuota kokeilla, jos ei jo aiemmasta peliä löydy, mutta pelin taistelumekaniikka on kyllä niin surkea, että se varmasti karkottaa luotaan monen pelistä kiinnostuneen jo heti alkuunsa.

Itse taas olen sitä mieltä, että tämä eka on ainut missä nimenomaan on hyvä taistelumekaniikka. Muutenkin vielä aito pc-peli. Sarjan paras.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus snaketus

Itse taas olen sitä mieltä, että tämä eka on ainut missä nimenomaan on hyvä taistelumekaniikka. Muutenkin vielä aito pc-peli. Sarjan paras.

Hieman vaikea uskoa muuten kuin mielipiteenä. Tulee jopa mieleen epäily että oletko edes pelannut kaikkia sarjan pelejä jos ykkönen on muka paras.

No, itse en ole ensimmäistä pelannut, joten ehkä se onkin paras. Lisäksi jos taistelumekaniikka on ainoa merkitsevä asia, niin varsinkin silloin se voi sen osalta olla paras. Liekö kokonaisuudessaan kuitenkaan. Kolmosessa taistelu ei enää ollut senkään vertaa taktista kuin kakkosessa, jossa piti vähän jopa valmistautua. Tosin siinäkin toimi sama kaava pääosan ajasta.

Ehkä pitäisi katsella taas jokunen video ykköstä jos se kerran on niin hyvä. Jäi kyllä viimeksi aika äkkiä kesken kun olisi varmaan nukahtanut jos olisi jatkanut.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Itselläni ensimmäisen Witcherin combatti tökki aluksi ja siksi en pitkään aikaan jaksanut sitä pelata ensimmäistä tuntia pitemmälle. Kun sitten totuttelin siihen, niin huomasin sen olevan aivan pätevä. Itse asiassa sen jälkeen Witcher kakkosen combatti tuntui jotakuinkin tältä:

IMAGE(https://i.imgur.com/Pbw8f.gif)

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus snaketus

[quote="Boblick"]Kannattaahan tuota kokeilla, jos ei jo aiemmasta peliä löydy, mutta pelin taistelumekaniikka on kyllä niin surkea, että se varmasti karkottaa luotaan monen pelistä kiinnostuneen jo heti alkuunsa.[/quote]
Itse taas olen sitä mieltä, että tämä eka on ainut missä nimenomaan on hyvä taistelumekaniikka. Muutenkin vielä aito pc-peli. Sarjan paras.

Uskoo ken tahtoo että oot edes pelannut Witcher ykköstä.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Witcheriin. En nyt menisi sanomaan että ensimmäinen osa on paras sarjasta. Kaikki sarjan kolme osaa ovat hyvin erilaisia pelillisesti. Myös niiden julkaisut ovat olleet niin eri aikoina ja eri bujdeteilla, että olisi epäreilua verrata niitä suoraan toisiinsa.

Olen itse pelannut 3 kertaa läpi Witcher 1, ja joka kertaa peli oli hauska. Varmaan pahin maine pelille on tullut sekä ansaitusti tai ansaisemattomasti alkuperäisjulkaisusta. Peli taisi tuolloin olla buginen ja äänninäytetyltä hirveä maustettuna huonolla englannilla. Pelin myöhemmin julkaistu enchanted edition korjasi lähes kaikki ongelmat. Ihan CD projetc Red puolustukseksi, pitää sanoa ettö ensimmäinen peli tehtiin todella pienellä budjetilla. Kaverit taisivat saada rahat kasaan peliä varten, kun käänsivät Baldur's Gaetin puolaksi. Tai näin muistelen tarinan kertovan.

Taistelusysteemi on erilainen verrattuna 2 ja 3. En lähtisi sitä sanomaan huonoksi. Jos se tökkii alussa, yrittäkää päästä sen yli! Peli myös aukeaa paremmin ensimmäisen jakson jälkeen. Witcher 1 vahvuus on se tarina, joka ei ole ihan niin hiottu kuin myöhemmissä osissa. Peli tarjoaa kuitenkin hyviä moraalisia pohdintoja lyömättä naamaan moralisointia. Pelissä ovat omat ongelmansa, jotka on mainittu lähes kaikissa arvosteluissa. Muistaakseni ne eivät kuitenkaan liittyneet taisteluun tai tarinaan. Jos pelille antaa mahdollisuuden niin ei varmasti tule pettymään.