Näin Steam Controller toimii käytännössä / Uutiset / pelaaja.fi

Näin Steam Controller toimii käytännössä

11.09.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7

Valven tulevasta Steam Controller -ohjaimesta on saatu jälleen hieman lisää tietoa uuden videon myötä.

Videolla Team Fortress -pelisarjan taustalta tunnettu Robin Walker havainnoillistaa Steam Controllerin toimintaa käytännössä. Kuun vaihteessa PAX Prime 2015 -tapahtumassa kuvatussa haastattelussa Walker kertoo mm. Steam Controllerin kosketuslevyjen toimintojen kustomoinnista sekä kaksivaiheisista liipasimista, jotka mahdollistavat esimerkiksi räiskintäpeleissä tähtäämisen ja ampumisen samalla painikkeella. Sopivimpia ohjainasetuksia ei tarvitse kuitenkaan etsiä itse, vaan pelaajat voivat käyttää vaikkapa kehittäjien luomia vakioasetuksia tai yhteisön suosimaa ohjaustapaa.

Steam Controller -ohjaimia julkaistaan ennakkotilaajille rajoitettu erä jo ensi kuun aikana. Virallisesti Steam Controller saapuu yhdessä Steam Machines- ja Steam Link -laitteiden kanssa marraskuussa.

Lähde: OMGChad

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Sen verran luotan Valveen sekä ohjaimen pitkään kehitysaikaan, että varmasti tuo vempele toimii, kenties jopa varsin hyvin, mutta hieman on semmoinen kutina, ettei tuosta ohjaimesta ole Pekka Peruspelaajan vakio-ohjaimeksi.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Jotenkin vain tuntuu, että projekti on enemmänkin vain SteamOS / Steam Living Room juttu. En näkisi oikein muuta syytä käyttää tätä ja suurin osa kuluttajistakin tyytynee Xbox-ohjaimeen ja kaveriksi ihan normaali hiiri ja näppäimistö.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kestää kyllä kauan taatusti tottua siihen että on vain yksi tatti, ja toisen tilalla on kosketuslevy. Varsinkin kun se levy on tuolla ylhäällä, kun taas pleikalla ja jopa boxilla oikea tatti on alhaalla.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä Sefriol

Jotenkin vain tuntuu, että projekti on enemmänkin vain SteamOS / Steam Living Room juttu. En näkisi oikein muuta syytä käyttää tätä ja suurin osa kuluttajistakin tyytynee Xbox-ohjaimeen ja kaveriksi ihan normaali hiiri ja näppäimistö.

Olohuoneeseen ehdottomasti. Ajuri tulee olemaan avoin ja ohjain "hackable", joten ohjain tullaan näkemään mitä erilaisemmissa ympäristöissä SteamOS:n lisäksi.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hommaan yhden varmasti kokeiltavaksi. Jo fakta, että ohjaimessa on vain yksi analoginen tatti kertoo minulle faktan, että ohjain on kilpa-ajopeleissä (varsinkin niissä varsinaisissa autopeleissä) käyttökelvoton. Varsinaiset first ja third person shooterit pelaan tulevaisuudessakin näppiksellä ja hiirellä, mutta tässä ohjaimessa on potentiaalia pelejä varten jossa suurimmaksi osaksi taistellaan jalan melee taisteluissa, on kevyttä arcademaista ajamista ja silloin tällöin pitää vähän tähdätä autosta ampuessa tai jalan poikkeus tilanteissa. Näissä tämän tyyppisissä peleissä tämä ohjain varmasti loistaa, koska se parantaa kameran ohjausta sekä tähtäystä ylivoimaisen paljon normaaliin analogitattiin verrattuna.

Tästä tulee siis lähinnä yksi vaihtoehto ohjata tietyn genren pelejä, kuten ratti autopelejä varten, lentotikku lentosimuja varten, fight stick tappelupelejä varten, näppis ja hiiri ammuntoja ja strategia pelejä varten jne. Tästä tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä controller of choice kolmannen persoonan toimintapelejä varten joissa on painoarvo kombopohjaisella melee taistelulla ja kevyttä ajamista, sekä silloin kun tarvitaan hiirennopeutta ja tarkkuutta, mutta myös analogista hahmon ohjausta. Suurin syy miksi en kauheasti pidä näissä peleistä näppis liikkumisesta on digitaalisuus eli joko täysiä tai ei ollenkaan, jotkut pelit kun vaatii tarkkaa liikkumista sekä nopeaa ja tarkkaa tähtäystä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

En aivan varma, että PC:llä on varsinaista "vakio-ohjainta". Toki näppäimistö ja hiiri on ohjaimista varmastikin edelleen ylivoimaisesti monipuolisin ja tuettuna kaikissa peleissä. Jos sattuu pelaamaan ainoastaan konsoleilta tuttuja pelejä, niin gamepad riittänee. Monet pelaajat kuitenkin valitsevat ohjaimensa kulloinkin pelaamansa pelin mukaan. Tämä ohjain olisi vain yksi mahdollisuus lisää, eikä olisi korvaamassa mitään.

Kunnianhimoinen tavoite kuitenkin yrittää kehittää peliohjain, joka olisi käyttökelpoinen lukuisten eri peligenrejen kanssa.

Vaatii varmaan oman aikansa, että tottuu ja että saa ohjaimen konfattua omaan makuun sopivaksi. Mielenkiinnolla odotan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olisi kyllä mukava päästä testaamaan mutta ehkä tuo jossain vaiheessa tulee ostettua jos yhtään tulee pc:llä pelailtua. Tosin ensin ehkä tulee uusittua pc, niin katsotaan sitten jaksaako sittenkään pc:llä pelailla.

Nostoja