Näin sujuu moninpelaaminen Call of Duty: Advanced Warfaressa – katso myös traileri / Uutiset / pelaaja.fi

Näin sujuu moninpelaaminen Call of Duty: Advanced Warfaressa – katso myös traileri

11.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18

Activision on vetänyt esiripun Call of Duty: Advanced Warfaren moninpelin edestä. Julkaisija esitteli uutuuspelinsä kenties tärkeintä osa-aluetta hieman vajaan tunnin verran Kölnissä Gamescom-pelimessuja edeltäneessä tilaisuudessaan.

Advanced Warfaren moninpeli rakentuu vahvasti kullakin verkkosotilaalla tällä kertaa käytössä olevien exoskeleton-haarniskojen ympärille. Uusi haarniska monipuolistaa hahmojen liikkumista muun muassa aiempaa korkeimmilla hypyillä, vauhdikkailla väistöliikkeillä ja nopeammalla liikkumisvauhdilla, mikä heijastuu tietenkin muun muassa kenttäsuunnitteluun. Haarniskoitaan pääsee lisäksi myös muokkaamaan useilla lisäominaisuuksilla, kuten suojakilvellä ja verhoutumiskyvyllä, mutta nämä lisät kuluttavat haarniskoissa olevaa akkua käytettäessä.

Haarniskojen muokkaamisen ohella tietenkin myös sotilaiden muuta varustusta pääsee jälleen laajalti kustomoimaan moneen suuntaan. Call of Duty -sarjassa jo aiemmin tavattu Pick 10 -järjestelmä tekee nyt muun muassa paluun, mutta Pick 13 -nimeä kantaen laajentaen hieman mahdollisuuksia siitä, mitä varusteita ja kykyjä sotilailleen voi valita taisteluihin. Hahmojen varustamista monipuolistetaan myös uudella Supply Drop -idealla, jonka myötä pelaajia palkitaan aika ajoin satunnaisilla uusilla kosmeettisilla asusteilla, muokatuilla aseilla ja kertakäyttöisillä reinforcement-apuvälineillä.

Tappojen sijaan pelaajien pistesaldoa seuraavat Scorestreak-edut tekevät myös paluun ja tällä kertaa muokattavassa muodossa. Kunkin pelin Scorestreakin voi nyt varustaa monenlaisilla erilaisilla lisäominaisuuksilla – ajattele esimerkiksi raketteja ampuvaa tykkitornia –, mutta mitä enemmän pelaajat muokkaavat niitä, sitä kalliimmaksi niiden aktivointi tulee. Näin ollen pelaajien on oltava varovaisia sen suhteen, etteivät he yritä haukata liian suurta palaa etumahdollisuuksia muokatessaan.

Activisionin järjestelmässä tilaisuudessa Advanced Warfarea kehittävä Sledgehammer Games ehti esittelemään myös jo kourallisen verran pelissä nähtäviä karttoja. Huomionarvoista oli, että osa kentistä oli varustettu muutamilla vaaroilla, joihin pelaajien kannatti kiinnittää usein huomiota. Vankilaan sijoittuva Riot-kartta antaa pelaajille esimerkiksi mahdollisuuden hyödyntää karttaan kytkettyä vartiointijärjestelmää vihollisten havaitsemiseen. Defender-nimisessä kentässä vuorostaan tsunami saattoi välillä iskeä kenttään ja aiheuttaa ongelmia pelaajille.

Sledgehammer lupaa, että Call of Duty: Advanced Warfare tullaan julkaisemaan 12 pelitilan kera. Joukosta löytyy vanhoja suosikkeja, kuten Team Deathmatch ja Hardpoint, mutta myös pari uutta on myös jo mainittu. Toinen näistä oli vanhaa War-tilaa muokkaava Momemtum-tila kun taas tiloista toinen, Uplink, yhdistää Call of Duty -räiskeen amerikkalaiseen jalkapalloon.

Call of Duty: Advanced Warfare julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle marraskuun 4. päivä. Mikäli pelistä on tosin ostamassa tänään maanantaina moninpelitilan rinnalla paljastetun Day Zero Editionin, pääsee räiskinnän kuitenkin aloittamaan jo päivän verran aikaisemmin.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus

Mikäli pelistä on tosin ostamassa tänään maanantaina moninpelitilan rinnalla paljastetun Day Zero Editionin, pääsee räiskinnän kuitenkin aloittamaan jo päivän verran aikaisemmin.

Eli pitää ostaa todennäköisesti kalliimpi versio, että pääsee pelaamaan peliä... päivän aikaisemmin? Pitää olla aika fanaattinen CoD-fani, jos tuohon ryhtyy...

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Vaikuttaa taas samalta kun muutkin uudemmat CoD:t. Liian nopea tempo makuuni. Tuli sellaiset Titanfall vibat kyllä tästä, että huhuh. Taitaa jäädä hyllyyn taas uusi CoD.

Käyttäjän Rez115 kuva
Rez115

(Päätin siirtää kommentin tänne)
Näkymättömyys, target finder tähtäin ja kranaatti, kriittisiä perkkejä ja lisäksi ihmiset saavat omin silmin katsoa class set uppiani...olen pettynyt vaikka ei ollutkaan mitään suurta hypeä peliä kohtaan. Pick 13 systeemin, custom scorestreakit, War pelimuodon paluun ja Exopuvutkin nään ihan hyvänä, mutta luulisin, että olisivat oppineet jättämään kaikki epäreilut asiat pois pelistä. Tässähän pitäs olla Esportsin riveissä, että saa nauttia tasapainotetusta pelistä

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus

Tappojen sijaan pisteitä seuraavat Scorestreak-edut tekevät myös paluun ja tällä kertaa muokattavassa muodossa.

Vaihtelevatko joka pelissä killstreakin ja scorestreakin välissä? Sen verran codeja tullut testailtua että kyllä se scoretreak on selvästi parempi, mutta jotenkin tuntuu kummalta ettei siitä voi tehdä valintaa ja sitten serverin säännöillä mennä, jopa Mario Kart tyylinen deathstreak että mitä paskemmin pelaa sitä enemmän peli auttaa.
Ehei, pitää ostaa kokonaan uusi peli sitä ominaisuutta varten.

Lainaus

Mikäli pelistä on tosin ostamassa tänään maanantaina moninpelitilan rinnalla paljastetun Day Zero Editionin, pääsee räiskinnän kuitenkin aloittamaan jo päivän verran aikaisemmin.

Miten tuo edes toimii? Eli siis julkaisevat pelin, mutta väittävät julkaisupäivää päivän myöhemmäksi että voivat myydä eksklusiivisena etuna bugitestaajille peliä päivän aiemmin... Tuohon vielä päälle joku xboxin achievement tai pleikkarin platina että "pelasit peliä ennen julkaisua" niin jo on soppa valmis ja rahaa lentää.
Alkaa mennä ennakkotilausedut koko aika vain hullummiksi kun ei se pelin sisäinen hattu, ase - tai luoja varjelkoon - moninpelistä leikattu kartta enää riitäkään.

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Not gona lie. Näyttää aika hemmetin makeelta trailerin perusteella. :D Tosin trailerit ovat aina trailereita...
Liekkö tässä sitten ensimmäinen CoD jonka koskaan ostan.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Jippii, CoD meni yhteen Crysiksen kanssa. Kaksi keskinkertaista peliä yhdistettynä ei tee hyvää peliä. Olisivat hakeneet innoitusta jostain oikeasti hyvästä pelistä. Pohjalla olevaa pelisarjaa ei pelasteta yhdistämällä siihen potentiaalinsa tärvännyttä peliä. Enkä tarkoita myyntilukuja vaan ite peliä. Ghosts myi hyvin, mutta on millä mittapuulla tahansa paska peli. JA Id Software itsekkin jo hylkäsi Id Tech 5 pelimoottorin. Kuolis jo koko pelisarja poikkeen, nii pääsisivät tekemään jotain uutta pelisarjaa, jos osaavat.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Day zero editionin saa ainakin cdonista kun ennakkotilaa, normi hintaan, eli ei tarvii ekstraa maksaa. Tämä peli on myös halvempikin cdonissa, fyysisenä ostettuna kuin esim steamista ostettuna. :)

Ennakkotilaukseen menee, vaikuttaa tosi hyvältä. Hahmojen nopeudesta ja liikkeistä tulee myös jotenkin mieleen vanha kunnon unreal tournament jostain syystä. (mikä on myös hyvä juttu)

Toivottavasti aseiden teho ja fiilis olisi enemmän treyarkin black ops 2 tyylinen, kun ghostissa ne oli niin naurettavan tehokkaita, että siinä tajunnut yhtään mitä tapahtuu(mikä myös antoi kämppääjille edun).

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Joulupukki

Tämä peli on myös halvempikin cdonissa, fyysisenä ostettuna kuin esim steamista ostettuna.

Tätä en ole tajunnut. Activision on ainoa julkaisija joka pitää aivan naurettavia hintoja digitaalisissa versioissa tietokoneella ja saattavat ehkä alentaa hintoja kun peli vähintään kolme vuotta vanha. Niin ja tottakai julkaisussa $60 on sama kuin 60€. Eivät itseasiassa edes listaa Steamia virallisena myyntipaikkana, vaikka käyttävät sitä pääasiallisena DRM:nä pelissä.

Ja tuo "Day Zero Edition" tekee koko aika vähemmän järkeä. Sen siis saa ihan kaikki ennakkotilaajat tavasta ja versiosta riippumatta, joten tuo ei siis ole enää ennakkotilausetu, tuo on rankaisu niille jotka eivät ennakkotilaa peliä!
Ei montaa päivää sitten oli uutinen että ennakkotilaukset ovat laskussa, joten pitäisikö tämä nyt sitten tulkita "Tehän ennakkotilaatte tai muuten" tyyppisenä viestinä?

Käyttäjän LordSipuli kuva
LordSipuli
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Ja tuo "Day Zero Edition" tekee koko aika vähemmän järkeä. Sen siis saa ihan kaikki ennakkotilaajat tavasta ja versiosta riippumatta, joten tuo ei siis ole enää ennakkotilausetu, tuo on rankaisu niille jotka eivät ennakkotilaa peliä!

Noniin, rauhoitutaanpas vähän. Millä tavalla tuo yhden päivän early access on rankaisu ketään kohtaan? Tuohan on ainakin omasta mielestäni yksi parhaista ennakkotilauseduista, mitä olen itse nähnyt. Tosifanit pääsevät pelaamaan päivää muita aiemmin, muut sitten julkkaripäivänä, kukaan ei saa mitään pelillistä etua toisiinsa nähden. Jos itse olisit ostamassa peliä julkkariksi, niin eikö se olisi sama silloin ennakkotilata? Jos taas jätät pelin julkaisussa ostamatta, niin et menetä yhtään mitään. Taidat vain mesota, koska Call of Duty.

Ja ei, deathstreakit olivat huonoin idea koskaan. Luojan kiitos niistä ollaan päästy eroon.

Voipi olla, että itse jään odottelemaan arvosteluja ja tietoja pelin suorituskyvystä tietokoneilla. Yksinpeli tosin kiinnostaa tällä kertaa erittäin paljon, koska Kevin Spacey. Toivottavasti tarinaan on panostettu sillä esim. Ghostsin yksinpeli kampanja oli muuten yllättävän viihdyttävä pelillisesti, mutta tarina oli aikamoista huttua.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Aikamoiselta kuralta näytti, ei sinänsä mitään vikaa, mutta omasta mielestä "lainattu" vähän kaikkia pelejä mm, crysis, Titanit, vähän stalkeria etc...heh saa olla kyllä "superfani" kuka tuon ennakkotilaa tai ostaa.

Nostoja