Näin THQ paloiteltiin / Uutiset / pelaaja.fi

Näin THQ paloiteltiin

24.01.2013 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
16

Pelijulkaisija THQ:n loppu on koittanut. Konkurssiin ajautuneen julkaisijan omistamat studiot ja pelinimikkeet pakkohuutokaupattiin eilen Suomen aikaa, ja huutokaupan dokumentit ovat julkaistu. Myös osa uusista omistajista, kuten Ubisoft ja Koch Media, on ilmoitellut hankinnoistaan lehdistötiedotteiden muodossa.

Ubisoft on hankkinut itselleen THQ:n Montealin kehitysstudion, joka on kehittänyt täysin uutta ja julkistamatonta peliä. Samalla Ubisoft nappasi julkaisuoikeudet South Park: The Stick of Truth -peliin, jota THQ:lle kehitti Obsidian. Koch Media on vuorostaan vahvistanut hankkineensa oikeudet Metro- ja Saints Row -peleihin, sekä jälkimmäistä kehittävän Volition-studion.

Huutokaupan asiakirjoista sen sijaan käy ilmi, että Segan talliin loikkaa Relic Entertainment, studio Company of Heroes -sarjan takaa. Take-Two Interactive hankki itselleen oikeudet Turtle Rock Studion kehittämään Evolve-peliin, kun taas Homefront-sarjan oikeudet vuorostaan menevät Crytekille.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt kaupaksi. Vigil-studio ja sen työstämä Darksiders-sarja jäi kokonaan ilman huutoja, joten sekä sarjan että studion kohtalo näyttää synkältä. Uutisen kuultuaan muun muassa japanilaisstudio PlatinumGames on ilmaissut kiinnostuksensa sarjaa kohtaan.

Lähde: Kotaku / Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Optimus Prime kuva
Optimus Prime

WWE-pelit siirtyvät ilmeisesti 2K:n omistukseen: http://ca.ign.com/articles/2013/01/23/wwe-video-game-license-to-be-acquired-by-take-two?abthid=51005e568edfc2245c00007f

Käyttäjän Make93 kuva
Make93

homefront 2 odotellessa

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Platinumin tekemä Darksiders olisi melko varmasti aika päräyttävää....

Käyttäjän Valkoinenleijona kuva
Valkoinenleijona

Toivottavasti Platinum ostaisi Darksiders:sin, koska en haluasi että sarja loppuisi tähän ja Platinumin käsissä siitä saattaisi syntyä jotain hienoa.

Käyttäjän Vilitsu kuva
Vilitsu

Homefront 2 olis kyllä kiva

Käyttäjän Optimus Prime kuva
Optimus Prime

Juuri Phoenix:stä Montrealiin muuttaneilla THQ:n työntekijöillä on vähän kusi sukassa: http://hfboards.hockeysfuture.com/showpost.php?p=58206821&postcount=69

Lainaus

If only some of you guys could see the faces of some of the people that moved from the defunct Phoenix studio to Montreal just weeks ago, they were all super depressed

Some to the point of tears. They have displaced their entire lives (many with spouses and children) to move to Montreal. Only to have everything yanked out from under them, and really their livelihood in jeopardy

They have contracts with THQ for work permits but what's to guarantee them with Ubisoft. Even worse, if they are cut, none of them are eligible for unemployment of social aid because of how recently they arrived.

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Oli täysin luonnollista, että Crytek osti Homefrontin. Hehän parhaillaan tekevät Homefront 2.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Hyvä että Relic ja Volition pelisarjoineen löysivät uudet kodit, kuten myös Metro....ja luulisi, että Crytekin alaisuudessa Homefrontista voisi vielä jotain tullakkin.

Darksiderista ei niin väliä, mutta Platinumin käsissä Darksiderista voisi tulla mielenkiintoisempi....nykyisellään ei voisi vähempää kiinnostaa, joten en ihmettele, ettei kyseinen sarja juuri muita julkaisijoita kiinnostanut.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Harmittaa tosiaan tuon Darksidersin kanssa, molemmat oli sen verran hyviä teoksia sekä myöskin THQ:lta se kiinnostavin pelisarja. Ja olisihan tuo platinum aika herkku kyseisen pelisarjan äärellä. Muuten hyvä, että muille löytyi uusi koti.

Käyttäjän Manmangler kuva
Manmangler

Relicin kanssa tuolla oli eurogamerissa update ettei mainintaa Warhammer lisenssistä
http://www.eurogamer.net/articles/2013-01-23-thq-is-no-more-this-is-where-its-assets-went
Update #2: Sega bought Relic and with it IP rights to Company of Heroes and UFO, but there was no mention of the Warhammer 40,000 licence. THQ signed a multi-year extension deal for the licence in 2011, so THQ definitely still held it. So what happened to it?

Toisaalta jos Company of Heroes 2 näkee päivänvalon, olen tyyyväinen. Täytyy myös toivoa Volitionin Saints Rowwejen jatkuminen.