Näin Tom Holland häärää Nathan Drakena – tässä Uncharted-elokuvan ensitraileri / Uutiset / pelaaja.fi

Näin Tom Holland häärää Nathan Drakena – tässä Uncharted-elokuvan ensitraileri

21.10.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13
Uncharted, Naughty Dog, elokuva, Tom Holland,

Sony on paljastanut ensimmäisen trailerin pitkään työn alla olleesta Uncharted-elokuvasta.

Traileri antaa entistä paremman kuvan niin Tom Hollandin tulkitsemasta nuoresta Nathan Drakesta kuin Mark Wahlbergin esittämästä Sullysta. Peleistä tutuista hahmoista myös Chloe nähdään trailerissa Sophia Alin näyttelemänä. Näytetyn perusteella luvassa on niin naljailua, toimintaa kuin jonkinlaista aarteenmetsästystäkin, eikä viittauksia Uncharted-pelihetkiinkään unohdeta.

Uncharted-elokuva saa maailmanensi-iltansa Yhdysvalloissa 18. helmikuuta. Elokuvan ohjaa Zombielandista ja Venomista tuttu Ruben Fleischer.

Ensimmäistä kertaa Naughty Dogin pelisarjan sovittamisesta elokuvaksi puhuttiin vakavammin niinkin aikaisin kuin vuonna 2008. Fleischerin ilmoitettiin liittyneen projektiin vuoden 2020 alussa. Tätä ennen hommaan oli kiinnitetty muun muassa Shawn Levy (Night at the Museum), Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane), Travis Knight (Bumblebee), Seth Gordon (The King of Kong) ja David O. Russell (American Hustle).

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Wahlberg ei kyllä jotenkin tuohon rooliin sovi...

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus
Lainaus

Exclusively on movie theaters

Aina yhtä varma keino mainostaa elokuvia etuajassa ja lykätä sitten koronaan vedoten.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Jännä valinta Sullyksi. Näkisin edelleen Wahlbergin vanhempana Nathanina, kuka muistelee nuoruudenaikoja tms. Ei tosin siinä, täytyyhän Sullynkin olla ollut jossain kohtia elämää vähän paremmassa kunnossa kuin huora, joka hikoilee kirkossa.

Täytyy antaa leffalle mahdollisuus, mutta vähän jäi väljä tunne, että osa elokuvasta paljastettiin jo trailerissa ja loppu onkin Indiana Jones/James Bond -toimintarallatusta.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

En olisi yllättynyt jos Tom Holland olisi ampunut seittiä käsistään, sen verran Peter Parker -menoa oli lopussa.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Loistava elokuva tulossa ❤️

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Wahlberg olisi pitänyt olla Nathan Drake. Olemukseltaan ja vartaloltaan kuin Drake. Sitten joku vanhempi kaveri Sully. Holland liian pikkupoikamainen Draken rooliin. Tuo Holland vie omaa intoa kyllä leffaan..

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Niin siis kuka näistä on Nathan Drake? Kuka toi siloposki kloppi on?

Käyttäjän ripulisaasta kuva
ripulisaasta

”yhyy hahmot eivät näytä pelien hahmoilta”

Tämä on yksi tulkinta ja sillä mennään tällä kertaa. Molemmat näyttelijät ovat ansioituneita ja varmasti päteviä tekemään tämäntyyppisen elokuvan.

Sillä naamalla on loppujen lopuksi yllättävän vähän merkitystä. Ihan hyvä vaan että ei ole kaikkea pyritty väkipakolla toistamaan peleistä, koska siinä leikissä ei voi kuin epäonnistua.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tom Holland oli kyllä äärimmäisen epäsopiva valinta rooliin, vaikka Unchartedit onkin minulle tuttuja vain pintapuolisesti. Tulee jotenkin elävästi mieleen surullisenkuuluisat Hitman-elokuvat, joissa Mr. 47:n rooliin valittiin aina joku semitunnettu nuori pretty boy, vaikka hahmo on peleissä selkeästi vanhempi ja karskimpi.

En tule koskaan ymmärtämään tätä elokuvastudioiden järjenjuoksua. Luulisi, että lisenssielokuvan ensimmäinen tehtävä olisi miellyttää pelisarjan faneja ja siitä lähtökohdasta se voisi saavuttaa suuremmankin yleisön. Ne pelit on jo helkutin suosittuja, joten eikö studiot voisi luottaa siihen, että se kaava oikeasti toimii, eikä alkaa heti mukamas "parantelemaan" sitä? Jos ensimmäiseksi haistatetaan paskat elokuvan avainyleisölle, niin ketkä sen elokuvateatterin sitten täyttää?

Vaikka Tom Holland on Spider-Manina hyvä, niin silti väitän, että kyllä se on edelleen 90% Spider-Man, joka vetää porukan teattereihin; ei Tom Holland.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Jaa-a. Taisin olla ennakkoon sieltä optimistisemmasta päästä elokuvan ja castingin suhteen, mutta traileri oikeastaan torppasi aikalailla kaiken, jonka varaan toivoni asetin. Ei siis tälläkään kertaa olisi pitänyt luoda ennakko-odotuksia ja -oletuksia.

Alkuun Hollandin nuorempi Drake myytiin ajatuksella, että elokuva olisi esiosa pelien tapahtumille. Näin ollen elokuva luovista vapauksistaan huolimatta olisi voinut tukea hahmojen taustoja ja rakentaa kohti pelien tapahtumia. Kyllähän Tomilla samaa näköä juuri nuoreen Drakeen on riittävästi, Mark näyttäisi viiksien kanssa huomattavasti enemmän nuorelta Sullylta. Nyt puikot taitavat korkeintaan jäädä joksikin loppuläpäksi?

Näin ei trailerin perusteella selkeästi tehty, vaan Nathanin ja Sullyn tapaaminen rakennetaan kokonaan uusiksi ja elokuvassa kierrätetään pelien ikonisia kohtauksia. Olisin innostuneempi, jos elokuva istuisi selkeämmin Uncharted 3:n takaumien jälkeiseen aikaan. Se olisi ajanjakso, jossa pelejä pelaamattomatkin olisivat päässeet hahmoihin kiinni ja joka olisi pelaajille tarjonnut jotain uutta.

En pelileffa toisensa jälkeen ymmärrä, mikseivät etenkin tarinavetoisten pelien leffasovitukset tee jotain tämänkaltaista enemmän. Harvinaisena poikkeuksena Assassin's Creed -leffa, joka sarjan kokonaistarinaan istuvana oli sentään lähtökohtaisesti kiinnostava. Okei, elokuva ei ollut mestariteos, mutta ei se mennyt kaanoniin kuulumisen piikkiin.