Nainen haluaa oikeudet Angry Birds -leluihin - Oikeusjutulla arvoa miljoonia? / Uutiset / pelaaja.fi

Nainen haluaa oikeudet Angry Birds -leluihin - Oikeusjutulla arvoa miljoonia?

5.08.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
6

Seattlelainen taiteilija Juli Adams teki Angry Birds -nimisiä, kissoille tarkoitettuja leluja vuosia ennen Rovion Angry Birds -pelejä.

Adams myi lelujaan Hartz Mountain Company -nimisen firman kautta. Adamsin mukaan sopimuksessa kerrottiin, miten hänellä on täydet oikeudet Angry Birds -kissaleluihin. 

Hartz teki myöhemmin sopimuksen Rovion kanssa ja myi Angry Birds -oikeudet Roviolle. Sopimuksen myötä he saivat myydä Angry Birdsin virallisia lisenssituotteita.

Nyt Adams väittää, ettei Hartzilla ollut oikeuksia myydä tuotenimeä Roviolle ilman hänen lupaansa. Adams haastaakin Hartzin oikeuteen sopimusrikkomuksesta. Adams haluaa osan Angry Birds -lelujen myyntituloista itselleen. Angry Birds -tuoteperhe on jättimäinen, ja Adamsillä on yhteensä seitsemän kohtaa syytöksessään. Mikäli kaikki syytökset menevät läpi, korvaussumma lienee miljoonaluokkaa.

Lähde: Gameinformer.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Kerrankin syytöksessä on sentään jotain perää, vaikka selvää onkin, että herkällä taiteilijalla kiiluu dollarit silmissä. Jos naikkosen puheet lievät totta, niin aika erikoista toimintaa Hartzilta lähteä myymään tuotenimeä jututtamatta itse tuotteen luojaa.

Pelaajalehti.com:in viimeaikaista, valitettavaa, sensaationhakupolitiikkaa uljaasti seuraten otsikko muuten kusaisee informaatiosisällöllisesti (ja peräti sukupuolisyrjivästi?) jälleen kivasti nilkoille. Kiitos tästä.

Käyttäjän Jarkko Fräntilä kuva
Jarkko Fräntilä

Näin viimeiseimpien kuukausien aikana parisenkymmentä juttua seksuaalivähemmistöistä ja sukupuolirooleista eri pelimedioihin tehneenä ja feminismin ihannoinnista fyysisiä uhkailuja saaneena haluaisin mielelläni lisätietoa sukupuolisyrjinnästä tämän uutisen yhteydessä. Mikäli kyseessä olisi ollut miespuolinen taiteilija, otsikossa olisi nainen-sanan tilalla ollut toinen sukupuolimääre.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

eipä noissa ole muuta samaa kuin tuo nimi vaan

Käyttäjän lindario kuva
lindario
Lainaus käyttäjältä Jarkko Fräntilä

Näin viimeiseimpien kuukausien aikana parisenkymmentä juttua seksuaalivähemmistöistä ja sukupuolirooleista eri pelimedioihin tehneenä ja feminismin ihannoinnista fyysisiä uhkailuja saaneena haluaisin mielelläni lisätietoa sukupuolisyrjinnästä tämän uutisen yhteydessä. Mikäli kyseessä olisi ollut miespuolinen taiteilija, otsikossa olisi nainen-sanan tilalla ollut toinen sukupuolimääre.

Syyttäjän sukupuoli on uutisen kuvaaman tapauksen kannalta epäolennaista tietoa, joten vaikka huomaan, ettei otsikossa ole tarkoituksellisesti syrjivää materiaalia, tällaisen toissijaisen seikan ensisijainen esilletuonti kalskahtaa ikävästi. Normaalisti tällä ei luultavasti olisi niin suurta väliä, mutta viime aikoina sivuston otsikoissa on useaan otteeseen herkuteltu erinäisillä provokatiivisilla teemoilla (esim. uutinen Alienin luojan menehtymisestä, valitettavin journalistinen pohja mihin olen törmännyt sivulla), joten tässä kontekstissa ainakin minulle on kehittynyt hienoinen aistiherkkyys.

Esim. syyttäjän ammatin maininta olisi ollut paitsi asiallisempaa, myös lukijan kannalta informatiivisempaa. Minusta myös houkuttelevampaa, kun luen ja ymmärrän välittömästi, että tapauksen takana on jonkinlaista osaamista omaava monimutkaisempi henkilö eikä vain pelkistetysti jonkun sukupuolen satunnainen edustaja.

Uutisteksti itsessään on asiapitoinen ja laadukas, siitä ei ole valittamista.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari
Lainaus käyttäjältä lindario

(esim. uutinen Alienin luojan menehtymisestä, valitettavin journalistinen pohja mihin olen törmännyt sivulla)

Minkä jälkeen olemme käyneetkin toimituksessa tarkemmin läpi otsikointilinjauksiamme, ja niistä on sen jälkeen pidetty kiinni.

Käyttäjän raahka kuva
raahka

Fräntilä tuonut otsikot mukanaa tilt.fi sivustolta vai onko täällä enemmänkin sitä kaartia?

Siellähän on välillä himmeitä otsikoita ja uutisia, välillä hauskoja ja sitten muka hauskoja.

Mainitaan vaikka tämä klassikko: http://www.tilt.fi/uutiset/vaino-pihalle-fifa-13-pelin-kannesta-tilalla-hormonikaapio/