Naisjoukkue kapusi heittämällä suosituimpien FIFA 16 -joukkueiden kastiin / Uutiset / pelaaja.fi

Naisjoukkue kapusi heittämällä suosituimpien FIFA 16 -joukkueiden kastiin

27.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Electronic Artsin jalkapallopelisarja FIFA teki tänä vuonna historiaa tarjoamalla syyskuussa saapuneessa FIFA 16:ssa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden lähteä potkimaan virtuaalipalloa sarjassa naisjoukkueen voimin. EA:n operatiivinen johtaja Peter Moore on paljastanut nyt, ettei lisäys näytä menneen futisyleisöltä ohi, sillä Yhdysvaltain naismaajoukkue on onnistunut nousemaan pelin 23:nneksi pelatuimmaksi joukkueeksi.

Kaiken kaikkiaan FIFA 16 sisältää sellaiset 600 erilaista joukkuetta, jotka on napattu useista eri maailmankolkista. Naisjoukkueita pelistä löytyy kaikkiaan 12 maajoukkueen edestä. Mooren mukaan naispelaajista eniten virtuaalisia maaleja on tähän mennessä tehty yhdysvaltalaisella Alex Morganilla, jolla on laitettu verkot heilumaan yli miljoona kertaa.

Yhdysvaltojen lisäksi myös Ruotsin, Australian, Saksan, Ranskan, Englannin, Espanjan, Meksikon, Italian, Kanadan, Brasilian ja Kiinan naismaajoukkueet ovat olleet pelissä pelattavissa. Yhdysvaltojen suosio ylitse muiden selittynee laajalti sillä, että joukkue voitti kesällä maailmanmestaruuden.

Naisjoukkueiden herättämästä kiinnostuksessa on ollut erityisen kiintoisaa kuulla varsinkin siksi, että niillä pelaaminen on FIFA 16:ssa huomattavasti rajoitetumpaa kuin miesjoukkueilla. Ensinnäkään naisjoukkueet eivät voi ollenkaan pelata pelissä miesjoukkueita vastaan. Tämän lisäksi naisilla on voinut päästä pelaamaan myös vain kolmessa pelistä löytyvässä pelitilassa: verkkopohjaisissa ystävyysotteluissa, offline-turnauksissa ja pikaotteluissa.

Lähde: The Post Game

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Minä en juuri muilla kuin naisjoukkueilla pelaakaan. Mitä nyt silloin tällöin viikonlopun Valioliigamatseja, mutta muuten menee mimmeillä jo ihan siitäkin syystä, että naispelaajat on paremmin tehtyjä. Graafikkotiimi, joka on hoitanut heidän osuutensa, on selvästi taitavampi ja paneutuneempi kuin miespelaajien mallintajat. Miehillä pelatessa tulee välillä aika kiusaantunut olo, kun katsoo heidän tympeitä naamojaan... FIFA 16 muuten on ihan parasta versuksena sohvalta kaverin kanssa.

Käyttäjän Kuroitsi kuva
Kuroitsi

Lainatakseni sitä DOA feministien kohua, pitäiskö miesten myös puuttua tähän? Että ei naisia saatana futikseen! XD

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Kuroitsi

Lainatakseni sitä DOA feministien kohua, pitäiskö miesten myös puuttua tähän? Että ei naisia saatana futikseen!

Varsinkin jos tuo Sunichiron kommentti pitää paikkaansa, että naispelaajiin on panostettu enemmän, niin millä perusteella? Eikö pelin jokainen pelaaja pitäisi mallintaa samanlaisella huolellisuudella ja tarkkuudella, oli kyseessä sitten mies tai nainen? Missä tasa-arvo? Ai niin, sillon kun se menee näin päin, niin sillä lakkaa olemasta väliä, mikä onkin nimenomaan näissä nykyisissä feminismiliikkeissä (feminatsit) vialla jotka ovat olleet tapetilla viimeaikoina, Eivät he halua vain tasa-arvoa, vaan naisen ylivertaisuutta. Jos heiltä kysyttäisiin, niin miehiä ei olisi ja tarvittaisi mihinkään. Siinä sitten miettisivät miten lisääntyisivät, toki elämä löytäis keinon siinäkin tapauksessa varmasti ajan mittaan.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Jos naset on tosiaan tehty paremmin, niin ei kyllä yllätä. EA on liittynyt tähän feminatsibandwagoniin. NHL:ässäkään ei saa enää tapella naishahmolla. Sehän ois ihan kauheeta. Ihan sama vaikka voittaisit muijjalla, se on silti väärin ja patriarkiaa!