Naispelaaja: "Ennen pelaajia syrjittiin - nyt he syrjivät muita pelaajia" / Uutiset / pelaaja.fi

Naispelaaja: "Ennen pelaajia syrjittiin - nyt he syrjivät muita pelaajia"

16.06.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
9

Amerikkalainen näyttelijätär Aisha Tyler ihmettelee NPR-saitin haastattelussa sitä, miten naispelaajia katsotaan vieläkin oudosti joidenkin toimesta.

Tyler on vetänyt Ubisoftin esityksen E3-messuilla kolmena vuotena peräkkäin. Netissä hänen sukupuolensa on aiheuttanut väitteitä siitä, ettei hän voi olla oikea pelaaja.

Tyler ei kuitenkaan suosittele sitä, että häntä syytettäisiin feikkipelaajaksi päin naamaa.

"Olen pelannut pienestä tytöstä asti. Jos joku väittää minua silti feikiksi, niin haistatan hänelle v**ut. Ja olen tehnyt niin E3-messuillakin."

Tyler ihmettelee eniten sitä, miten jotkut pelaavat voivat ymmärtää harrastuksensa historian niin väärin.

"Pelaamisen alkuaikoina pelaajia pidettiin epäsosiaalisina, ja pelaajia syrjittiin ja heille naurettiin. Hommat on paranemaan päin, mutta nyt syrjittyjen keskuudessa esiintyy syrjintää. Tuollainen on uskomattoman tekopyhää."

Tyler kuitenkin myös kertoi, että asiat paranevat pienin askelin, ja naispelaajien syrjintää esiintyy tätä nykyä onneksi vähemmän kuin ennen.

Lähde: NPR.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Le_Donte_Face kuva
Le_Donte_Face (ei varmistettu)

Yleensä E3:ssa lavalla esiintyy joku kyseisellä firmalla töissä oleva henkilö. Uskoisin että Ubisoftilta löytyisi taatusti jokin naispuolinen henkilö esiintymään lavalle, joka on oikeasti pelialalla töissä.

t: videopeleistä pitävä henkilö jota ei kiinnosta paskaakaan ihmisten sukupuoli ja jota vituttaa sukupuolella huomion hakeminen.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Onko 'naispelaaja' joku titteli nykyään, vai miksi henkilön sukupuoli pitää mainita aina otsikossa asti? Onko henkilön mielipiteet tärkeitä hänen haarojenvälinsä sisällön takia, vai onko otsikko vain tavanomainen klikkiansa? Aisha Tylerin mahdolliset ansiot tulevat muusta kuin hänen sukupuolestaan.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Tämä juontuu siitä että naispelaajat ovat olleet AINA vähemmistönä ja siksi kun niille AINA "valitetaan, haukutaan ja puhutaan seksisti". Joten olikos aika jo "mies"-pelaajien alkamaan kunnioittamaan naispelaajia...syytä olisi. Mikä äläkkä siitä nousisi jos tilanne olisi päin vastainen.

Käyttäjän Jarkko Fräntilä kuva
Jarkko Fräntilä
Lainaus käyttäjältä Milkshake

Onko 'naispelaaja' joku titteli nykyään, vai miksi henkilön sukupuoli pitää mainita aina otsikossa asti? Onko henkilön mielipiteet tärkeitä hänen haarojenvälinsä sisällön takia, vai onko otsikko vain tavanomainen klikkiansa? Aisha Tylerin mahdolliset ansiot tulevat muusta kuin hänen sukupuolestaan.

Semantiikasta en kiistele ja oman osuuteni keskustelusta tein jo uusimmassa Pelaajassa, joten omalta osaltani en tähän väittelyyn osallistu. :)

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

http://tapastic.com/episode/42417
Asiaa ei varmaan juuri auta mobiilipelaaminen ja twitch striimit joissa tissit on isommin näkyvillä mitä pelikuva. Onko nyt sitten kyseessä tämä että vähemmistön vähemmistö pilaa kaikkien maineen?

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Tissit ovat halvempi ja varmempi myyntivaltti kuin hyvä käsikirjoitus, joten näitten esittely tuskin ihan heti menee muodista sillä kuluttajakunta on edelleen vahvasti miesvoittoinen.

En ainakaan itse ole huomannut (ainakaan vielä) mitään hyökkäystä vastakkaista sukupuolta kohtaan mmo-pelejä pelatessani, tosin kukaan ei juuri sukupuoltaan tuo esille ja vaikka toisinaan sieltä vastakkaisen sukupuolen edustajia paljastuukin niin hyvin äkkiä tämä unohtuu. Ketään ei vaan kiinnosta, härskiä läppää joskus heitetään ja sille nauretaan molempien sukupuolen edustajien toimesta. PvP onkin sitten toinen juttu, siellä tulee toki sontaa niskaan sukupuolesta riippumatta, mutta sukupuolen paljastuessa saattaa tulla enemmän, tosin myös seksuaalisen suuntautumisen, rodun tai kansallisuuden paljastuessa.

Toinen juttu on se kun E3-messuilla näyttelijä sanoo olevansa pelaaja on hankala nähdä onko kyseessä oikea pelaaja vai pr-tempaus, eikä tämä epäilys liity sukupuoleen.

Käyttäjän ghjkl kuva
ghjkl

Tässä pitäis tietää, että vittuilu, piikittely ja epäasiallinen käytös on normi, eikä oikeudentuntoisia feministinaisia nähdä minään erityistapauksena sen enempää kuin mitä itse hakevat huomiota uhriutumisensa tueksi. Heidän kohtelemisensa silkkihansikkain olisi peliskenessä enimmiltä osin "syrjintää" jo itsessään.

Niin kauan kuin nanen on peliaiheisessa jutussa mukana joko rintojensa perusteella tai tämän "naispelaaja"-vouhotuksen takia, häntä tullaan katsomaan kieroon.

Jos hiiltyy siitä, että sanotaan noboksi/casualiksi/sukupuolispesifisti gurl geimeriksi, niin kannattaa ehkä aloittaa harjoittelu hermojen hallinnasta ja kehittää sen päälle taitoja vastustajien ja nillittäjien hakkaamiseen itse pelissä. Tai voi ruveta itkemään joka ikinen kerta, olla oppimatta yhtään mitään.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Tässä naispelaajien tilanteessa on kaksi puolta: on niitä naispuolisia pelaajia, jotka oikeutetusti ovat käärmeissään siitä, että heidän statuksensa pelaajina mitätöidään ja/tai että heitä mollataan nettipelien chateissä vain heidän sukupuolensa perusteella... ja sitten on niitä "naispelaajia", jotka hehkuttavat sukupuoltaan kuin se olisi jokin sodasta ansaittu kunniamitali (puhumattakaan niistä tytsyistä, joiden pääfocus on saada huomiota dösilleen samalla kun he "pelaavat"). Voitte vaan arvata kumpi osasto saa minun sympatiani.

Valitettavasti tuo jälkimmäinen sakkikunta tekee tilanteen entistä pahemmaksi naispuolisille pelaajille antamalla heille kaikille huonon maineen. Ja vastaavasti ne naispuolisia pelaajia mielellään kiusaavat törpöt saavat tästä "naispelaajien" käytöksestä vain lisää vettä myllyynsä.

Naisilla on oikeus saada sanoa pelaavansa videopelejä siinä missä miehilläkin ilman, että kukaan lähtee mitätöimään heidän statustaan siitä hyvästä. Mutta se, MILLÄ tavalla he tuovat sen esille, se tässä ratkaisee. On eri asia todeta <i>"Harrastan lenkkeilyä, lukemista sekä videopelejä."</i> kuin että, "Mä olen naispelaaja, ettäs tiedättekin! Mulle on turha ruveta ryppyilemään siitä: mä oon pelannut pelejä 5-vuotiaasta asti ja mun eka peli oli Spyro!”

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Noniin, taas on väännetty vesipisarasta hyökyaalto. Ihminen kuin ihminen ja sillä selvä.