Helmikuun kääntyessä ehtoon puolelle peliala on ryhtynyt valmistautumaan maaliskuussa koittaviin Game Developers Conference- ja PAX East -tapahtumiin. Näin ollen mennyt viikko ei mittavilla julkistuksilla juhlinut, mutta mielenkiintoisia huhuja on voitu silti voitu aloittaa. Uuden Rock Bandin aika voi esimerkiksi viimein olla käsillä ja kukapa tietää, mitä Microsoftin uuden Phantom Dust -pelin kanssa on tarkalleen tällä hetkellä tekeillä.

Ohessa koostettuna suurimpia uutisia viikon varrelta.


Uutistoimisto: Uusi Rock Band kehitteillä PS4:lle, Xbox Onelle

Harmonix on aloittanut uuden Rock Band -sarjan osan kehityksen, uutistoimisto Bloomberg raportoi. Bloomberg pohjaa tietonsa nimeltä mainitsemattomaan lähteeseensä, jonka mukaan uusi peli olisi työn alla ainakin viimeisimmille konsoleille eli PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Lue koko uutinen

Tätä onkin odotettu! Rock Bandia ja jatko-osia tuli mätettyä kaveriporukan kanssa enemmän kuin laki sallii. Sitten iski kyllästyminen, kuten vähän kaikilla. Mutta näiden vuosien jälkeen voisin mielelläni tarttua jälleen muovisoittimiin ja ryhtyä nolaamaan itseäni. -Vulpes Arctos

Kunhan ostamani laulut siirtyvät uuteen versioon, niin ostoon menee satavarmasti. -SilentHill


Dead or Alive 5: Last Roundin kausipassi yli tuplasti itse pelin hintainen

Team Ninjan tappelupeli Dead or Alive 5: Last Round saa itse peliä tuplasti kalliimman kausipassin.

Uudelle sukupolvelle ja pc:lle päivittyvä Dead or Alive 5 saa pelin aiempien versioiden tapaan roppakaupalla lisäsisältöä erilaisten asupakettien muodossa. Jos asusteista on valmis pulittamaan, voi taistelijansa pukea eri teemojen mukaisesti yöpaidoista uimapukuihin.

Lue koko uutinen

Tämä ”sisältö” on juuri sitä mikä on minulle ihan sama. Olkoon vaikka 1000 euron edestä uutta vaatetta, ei se pelimekaniikkaa muuta miksikään. Sama homma kaikkien aseiden (jne.) kuoseille. -zappah


Kulttipeli Phantom Dustin matka uudelle sukupolvelle mutkistui huomattavasti

Viime vuoden E3-pelimessuilla julkistettu Xbox One -peli Phantom Dust on ajautunut erikoiseen tilanteeseen. Peliblogi Kotaku raportoi Microsoftin päättäneen yhteistyönsä peliä kehittäneen Darkside Game Studios kanssa ja näin ollen vastuu pelin luomisesta on siirtynyt muualle. Samalla Darkside näyttää joutuneen sulkemaan ovensa.

Lue koko uutinen

Jaahas. Siinä meni tällä hetkellä ainoa vähänkään kiinnostava XB1 peli. Veikkaan, että koko projekti perutaan. -Malone


Uusi ilmainen Pokémon-peli saapui 3DS:lle

Nintendon uusin ilmaispelikokeilu Pokémon Shuffle on saavuttanut Euroopan. Peli on parhaillaan löydettävissä 3DS:n eShop-kauppapaikalta, josta ladattuna se vie muistikortilta tilaa hieman vajaat 700 blokkia.

Lajityyppinsä osalta Pokémon Shuffle on jälleen yksi erilaisten kuvioiden yhdistämiseen pohjautuva pulmapeli. Peli-idea on tosin muovattu sopimaan yhteen monenlaisten eri Pokémon-elementtien kanssa, sillä pelaamisen lomassa pelaajat pyydystävät jatkuvasti uusia taskuhirviöitä ja muodostavat niistä taistelutiimejä.

Lue koko uutinen

Toisaalta ihan kiva saada 3DS:llekin tälläisiä mobiilipuolelta tutumpia ilmestyksiä. -Kingsta


Koe NES- ja SNES-pelien parhaita hetkiä pian Amiibojen avulla

Kaikkiaan 5,7 miljoonaa Amiibo-figuuria toimitettiin viime vuonna jälleenmyyjien käsiin, Nintendon tuorein talousraportti vahvistaa. Tyytyväisenä Amiibojen saamaan alkuvauhtiin Nintendo onkin paljastanut jälleen muutamia lähitulevaisuudessa siintäviä Amiibo-suunnitelmiaan, kuten aikomuksensa julkaista Wii U:lle ilmaisen sovelluksen täynnä NES- ja SNES-pelattavaa.

Lue koko uutinen

Kuinka monta kertaa vielä jakelevat vanhimpia nimikkeitä palasina? Ovat jo tuota harjoittaneet useassa tilanteessa ja jopa tehneet kokonaisen pelin idean pohjalta. Ei tietenkään kaupanpäällisestä lisäroskasta kannata valittaa, silti. -Marioysikax

Jos ne kortit maksaa jotan vitosen kipale, ostan kaikki Pokemonit ja Iken… -Samu


Fallout-julkaisija pakotti pikkustudion vaihtamaan pelinsä nimeä

Indiepeli Fortress Fallout joutuu muuttamaan nimeään. Kapuloita rattaisiin on heittänyt Fallout-pelisarjan oikeudet omistavat Zenimax Media. Zenimax Median mielestä Fortress Fallout muistuttaa nimeltään liikaa Fallout-pelisarjaa.

YouTubeen lataamassa videossa peliä työstänyt Jordan Maron kertoi, ettei hänellä ja hänen edustamallaan pikkustudiolla Xrealilla ole muuta mahdollisuutta kuin totella mahtikäskyä.

Lue koko uutinen

Eli jos oikein ymmärrän niin sanaa ”laskeuma” ei saa käyttää muut kuin vain ja ainoastaan xenimax. Onko se keksinyt ja patentoinut sen sanan? -rautahuilu

Naurettavaa. Tyypillistä amerikkalaista touhua, se voittaa kenellä on eniten rahaa. -snaketus


Sony päästi ikuisuusprojekti The Last Guardianin tavaramerkin raukeamaan

Sony ei ole uudistanut pitkään työstetyn The Last Guardianin tavaramerkkiä Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviranomaisen mukaan Sony on jättänyt ajoissa ilmoitusta tavaramerkin jatkamisesta The Last Guardianille. Kyseessä on jo toinen kerta, kun Team Icon kehittämän pelin tavaramerkki on päässyt erääntymään.

Lue koko uutinen

Suosittelen Icoa ja Shadow of Colossusta 3D:nä, jos ei oo tullu koettua. Maisemien suuret korkeuserot ovat nannaa nimenomaan 3D:nä. -onnistunyt

Shadow of the Colossus oli törkeen hyvä peli! Juuri tuon pelin takia odotan The Last Guardianilta paljon, kunhan saisivat sen julkastua mieluusti vielä tällä vuosisadalla -Lentävä Peruna


Pokémonin uusi suurhaastaja ottaa suunnakseen länsimaat

Professor Laytonista ja lukuisista roolipeleistään tunnetun Level 5:n viimeisin menestyssarja Yo-Kai Watch on hivuttautumassa lännen suuntaan. Leluyhtiö Hasbro on aikeissa tuoda niin Eurooppaan kuin Amerikkaankin ensi vuonna joukon Yo-Kai Watch -aiheisia lelutuotteita, minkä rinnalla valmistelut myös esimerkiksi Yo-Kai Watch -tv-sarjan ja pelien tuomisesta länteen ovat olleet työn alla.

Lue koko uutinen

Pokemoneiden tulo länteen on kuin Beatlesin Amerikan valloitus. Molemmat ainutlaatuisia tapahtumia, jotka eivät tule enää ikinä toistumaan. -iekki

– VIIMEIN -erakko


Uusi Terraria-peli on tekeillä – tältä näyttää Terraria: Otherworld

Kaksiulotteista hiekkalaatikkotoimintaa tarjoillut Terraria-universumi on laajenemassa uuden pelin voimin. Pelisarjan luonut Re-Logic sekä alankomaalainen Engine Software -studio ovat yhteisvoimin tuottamassa sekä Windows- että Mac-koneita varten seuraavaksi Terraria: Otherworldia.

Lue koko uutinen

Ihan starboundilta näyttää,mielestäni saisivat kyllä keskittyä yhteen asiaan kerrallaa. Tuota terraria 1.3-päivitystä on lupailtu jo aika pitkään ja hieman harmittaa kun tällaiset viivästyttävät sitä. -Sui


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa