Nämä pelit saapuvat tällä viikolla – Half-Life elää ja suomalaistykitys jatkuu / Uutiset / pelaaja.fi

Nämä pelit saapuvat tällä viikolla – Half-Life elää ja suomalaistykitys jatkuu

23.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Half-Life, pelijulkaisut 2020, Half-Life: Alyx, Iron Danger, Control, The Foundation

Ihmeiden aika ei ole ohi, sillä tällä viikolla kokonaan uusi Half-Life-peli on ulkona. Sikäli mikäli maailma ei satu pysähtymään tapauksen seurauksena, on lähipäivinä tarjolla toki lisää myös varsinkin suomalaista pelattavaa. Julkaisunsa saavat nimittäin niin Controlin ensimmäinen isompi lisäsisältöpaketti kuin erikoislaatuinen taktikointikokemus Iron Danger. Tuore Microsoft- ja Ninja Theory -nimike Bleeding Edge pääsee sekin näyttämään antinsa.

Pelaaja-lehti koosti yhteen listan viikon pelijulkaisutarjonnasta, joka näyttää pääpiirteittäin seuraavalta. Päivämäärät voivat vielä viikon aikana vaihtua.

Maanantai 23.3.
Half-Life: Alyx (Win)
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (Win)

Tiistai 24.3.
Bleeding Edge (XOne, Win)
Granblue Fantasy: Versus (PS4)
Paper Beast (PS4)
Creature in the Well (PS4)
Roundguard (PS4)
Moons of Madness (PS4, XOne)
Freedom Finger (PS4, XOne)
Deep Sky Derelicts: Definitive Edition (PS4, XOne, Switch)
Elemental Space (PS4, XOne)
Wartile (PS4, XOne)
Odallus: The Dark Call (PS4)
Vampire: The Masquerade – Coteries of New Yorkin (Switch)
Yu-Gi-Oh! Legacy of the Duelist: Link Evolution (PS4, XOne, Win)
Hyperspace Delivery Service (Switch)
DLC: Tekken 7 - Fahkumram (PS4, XOne, Win)

Keskiviikko 25.3.
Iron Danger (Win)
Oniken: Unstoppable Edition (PS4)
Vampire: The Masquerade – Coteries of New Yorkin (PS4)
DuckSouls+ (PS4, XOne)

Torstai 26.3.
Ara Fell: Enhanced Edition (PS4, XOne, Switch)
Assemble with Care (Win)
Mekorama (PS4, XOne, Switch)
One Step From Eden (Switch, Win)
Trailer Trashers (Switch, Win, Mac, Linux)
Grand Guilds (Switch, Win)
Wenjia (Switch)
Chaos Code: New Sign of Catastrophe (Switch)
Sin Slayers: Enhanced Edition (Switch)
NecroWorm (Switch)
DLC: Control - The Foundation (PS4, Win)
DLC: Cities: Skylines - Sunset Harbor (PS4, XOne, Win, Mac, Linux)
DLC: Borderlands 3 - Guns, Love, and Tentacles (PS4, XOne, Win, Stadia)

Perjantai 27.3.
One Piece: Pirate Warriors 4 (PS4, Xone, Switch, Win)
Under Night In-Birth: Exe-Late [cl-r] (Win)
Childern of Zodiarcs (XOne, Switch)
Gigantosaurus The Game (PS4, XOne, Switch, Win)
Dogurai (PS4)
Bears Can't Drift!? (XOne)
Inops (XOne)
CopperBell (Switch)
Saints Row IV: Re-Elected (Switch)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Taas kerran se tuli todistettua, että valve on jumala. Silloin harvoin kun se julkaisee pelejä. Half life Alyx, on audiovisuaalisesti mahtava. Maisemat ovat karut ja hienot. Hahmot ovat todella realistisia. Taistelukohtauksissa pauhaa tuttu industrial mättö. Tripodien kävely ja ääntely tuntuu rintakehässä. Ja onhan toi ääninäyttely varsin hyvänkuuloista. Aivan uutena juttuna alyxilla on painovoimahanskat, jotka ovat siistit. Kun (oculuksella) osoitat jotain esinettä, puristat etuliipasinta ja vedät kättäsi itseesi päin, esine lentää kaaressa sua kohti ja voit napata sen lennosta. Tutkia kannattaa, sillä peli on täynnä piilotettuja päivityspalikoita, joita voit käyttää combine työasemilla aseiden päivittämiseen. Itse taistelu on kaaottista ja paniikki iskee helposti. Varsinkin jos lauma headcrabejä hyppii naamalle, tai Barnacle saa sinusta otteen ja vetää ylös (kannattaa pitää kypärä päässä). Mukana on myös uusia vihollisia suoraan Zen ulottuvuudesta. Siitä puheenollen, pelissä seikkaillaan viemäreissä ja hotellissa, jotka ovat Zen ulottuvuuden biologisten organismien valtaamia. Tulee mieleen Alienien pesät samannimisistä elokuvista. Half life 2 missasi täysin niitten mahdollisuuden ja onkin hieno huomata miten runsaasti niitä on hyödynnetty.

Olen jo neljän ja puolen tunnin jälkeen vakuuttunut pelistä. Vaikka olenkin kova vr fani, olin aikaisemmin varma että mitään killerappia laitteelle ei saada, mutta tämä voisi olla se. Vielä kun valve alkaisi nyt lisää tehtailemaan näitä, eikä jättäisi leikkiä kesken. On pitkästä aikaa mukava olla half life fani.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voi, kovasti haluttaisi Alyxia päästä pelailemaan mutta en siirry pc:lle, joten jää kokematta. Pieni toivohan on toki, tulihan konsoleillekin vaikka ja mitä HL-kokoelmia jne. Ehkä joskus kun muut pelaavat aivoihin kytkettävillä SteamReality-laitteillaan, pääsen minä tähän VR:n mullistavaan kokemukseen käsiksi.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Jumankekkuli että HL: Alyx on hyvä. Olin hitusen pettynyt kun kuulin että uusi HL peli tulee, mutta vaan VR. Omistan Viven mutta se oli pölyttynyt vuoden päivät ja sillonku laitteen hankin niin kaikki VR pelit oli sellasia tech demoja ja teknisesti aika kikkareita. Nyt about 7h HL: Alyxia takana ja ei kyllä ole mitään vastaavaa pelikokemusta tullu vastaan. Nii helvetin hyvin mietityt mekaniikat ja tää on kyllä se peli joka nostaa VR pelien rimaa ihan helvetisti. Tulin vaan vaahtoamaan tähän väliin ku vivekapuloista loppu akku. Jos omistat yhteensopivan headsetin niin kannattee hankkia. Kuulemma kokemus on todella hyvä ainakin Oculus rift S:llä myös.