Nappaa roolipelihelmi Lost Odyssey nyt ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

Nappaa roolipelihelmi Lost Odyssey nyt ilmaiseksi

14.12.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Mikäli Xbox 360:n roolipeliklassikko Lost Odyssey on vielä kokematta, on nyt loistava tilaisuus erheen korjaamiselle. Aina vuoden loppuun asti Microsoft tarjoaa tuotosta ilmaiseksi Xbox-kauppapaikan kautta ja varustettuna vieläpä mahdollisuudella pelata sitä Xbox Onella.

Lost Odysseyn jakaminen ilmaiseksi pelaajille on Microsoftin tapa juhlistaa Xbox Onen vauhdilla kasvanutta taaksepäin yhteensopivien pelien tarjontaa. Parhaillaan konsolilla on mahdollista pelata yli 300 erilaista Xbox 360 -peliä. Listaan kyseisistä tuotoksista voi tutustua tästä.

Lost Odyssey oli alunperin vuonna 2007 Japanissa debytoinut rooliseikkailu, joka saatiin myöhemmin länteen seuraavan vuoden helmikuussa. Pelin kehitti Final Fantasy -sarjan luoneen Hironobu Sakaguchin perustama Mistwalker-studio. Myös entinen Final Fantasy -hovisäveltäjä Nobuo Uematsu oli aktiivisesti läsnä projektissa.

Vastaavalta poppoolta saatiin Xbox 360:lle vuonna 2006 ulos myös roolipeli Blue Dragon. Myös se on nykyisin taaksepäin yhteensopiva Xbox Onen kanssa, minkä myötä sekin on saapunut tällä viikolla ensimmäistä kertaa saataville ihan latausmuodossakin. Lost Odysseysta poiketen sitä ei tosin tarjota Xbox-kauppapaikalla ilmaiseksi.

Lähde: Major Nelson

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tompsoni kuva
Tompsoni

Vahva suositus täältä! Tää peli on ainut syy miks en oo pystyny myymään xboxia pois. Voittaa kirkkaasti uudemmat final fantasyt.

Käyttäjän LavosVsBahamut kuva
LavosVsBahamut

Tämä oli kyllä erinomainen peli, vaikken itse päässyt sitä kokemaan ennenkuin vuosi pari sitten kun valmistelin 360:n eläköitymistä pelaamalla läpi kaikki rästiin jääneet pelit. Aika perinteinen JRPG tässä on kyseessä, mutta monille se perinteiden kunnioittaminen on varmasti vain hyvä asia kaikkien nykyisten MMORPG tyylisten tappelusysteemien keskellä. Peli on myös alkutaipaleella melko haastava, ja pelissä muistoina esiintyvät lyhyet tarinat ovat yllättävän hyvää luettavaa.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen peli JRPG faneille, varsinkin jos sen kerran ilmaiseksi saa. Ja kuten arvata saattaa, myös pelin soundtrack on erinomainen.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Mahtavaa! Itselläni peli löytyy fyysisenä, mutta kivempihän se on näin, niin ei tarvitse levyjen kanssa sählätä. Peli on muuten tehokkaasti piilotettu sekä Xbox 360:n että Xbox One kauppapaikoilla. Haulla se sentään löytyi.

Käyttäjän tetteri kuva
tetteri

Hyvin on kieltämättä piilotettu, eikä näy kuukauden ilmaispeleissäkään. Uutisen linkki vie kuitenkin suoraan pelin lunastukseen.

Tämä on jäänyt kokeilematta vaikka joskus kokeilla piti, joten hyvä, että sen saa nyt ilmaiseksi. Toivottavasti ei ole mitään teinihömppää (tyyliin Final Fantasy XIII) tai lasten piirroselokuvaa (tyyliin Tales-sarja). Pidän Japanilaisista peleistä, mutta liian moni JRPG on liian lapsellinen ja siksi tarinaltaan epäkiinnostava. Jospa tämä olisi vähän synkempi tapaus.