Nasan robottikäsiteknologia toimii Oculus Riftin ja Kinectin voimalla / Uutiset / pelaaja.fi

Nasan robottikäsiteknologia toimii Oculus Riftin ja Kinectin voimalla

31.12.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasalla on tunnetusti hallussaan läjäpäin mielenkiintoista teknologiaa, joka ei koostumukseltaan ole aina aivan silkkaa rakettitiedettä. Tähtisilmät ovat YouTube-kanavallaan julkaisseet nyt videon JACO-robottikädestä, jota voidaan halinnoidaan Oculus Rift -virtuaalilasien ja Xbox Onen Kinect-kameran avulla.

Kinectin ja Oculus Riftin yhdistämällä robottikäden käyttäjä pystyy potentiaalisesti käskyttämään keinotekoista raajaa omien kädenliikkeiden avulla. Toiminnan keskellä Kinect luonnollisesti vastaa käyttäjän eleiden seuraamisesta, kun taas Oculus Riftilla käyttäjälle voidaan tarjota ensimmäisen persoonan näkymä robotin toimiin.

Nasan yhtenä toiveena on, että robottikäden käytöstä saatua tutkimusmateriaalia voitaisiin hyödyntää kansainvälisellä avaruusasemalla käytössä olevan Robonaut 2 -robotin kehittämisessä. "R2" on suunniteltu erityisesti sorminäppäryyttä omaavaksi avustajaksi, joka pystyisi työskentelemään ihmisten rinnalla.

Robottikäsi ei ole toki ainut tapaus, jonka kohdalla Nasa on leikkinyt Oculus Riftin kanssa. Viime kesänä avaruushallinto julkaisi videon myös tutkimusohjelmistostaan, jonka käytössä muun muassa juuri kyseisille virtuaalilaseille löytyi hyötykäyttöä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hauskaa. Kun vielä keskittäisiin kunnollinen tapa koskettaa esineitä pelimaailmassa. Semmoset hanskathan on, mutta ne ei oikein ole ihan sama asia kuin koskettaa esinettä.

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Kertoo ehkä jotain miten kovasta ja pitkälle suunitellusta laitteesta puhutaan kinectin kohdalla. Samaten toki myös oculusrift. Näissä artikkeleissa ei paljon eyecamit loista paikallaolollaan.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Onko tästä hyötyä tai mitään merkitystä pelaajille?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Onko tästä hyötyä tai mitään merkitystä pelaajille?

Tuskin.
(Mutta kaikki on mahdollista.)

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Onko tästä hyötyä tai mitään merkitystä pelaajille?

Mikäli haluaa uskoa esimerkiksi siihen että tulevaisuudessa pelataan noilla 3D-laseilla. Itse uskon että on hyvinkin paljon mahdollista, sillä jo nyt kehutaan ja hehkutetaan sen verran tuota Oculus Riftia.

Kinectin, tai jonkun vastaavan, liittäminen noihin laseihin taas voi jäädä pelaajilta pois tai tulla vasta paljon myöhemmin kunnollisena versiona. Lisäksi en oikein näe mitä sillä saavutettaisiin peleissä kun niistä vähäinen määrä perustuu muuhun kuin juoksemiseen ja ampumiseen.

Kai jossain Unchartedissa voisi pyöritellä löytämiään aarteita noilla systeemeillä mutta onko se hintansa arvoista. Vastaan että ei.

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

Oculuksen ymmärtää, mutta mites sitte kinecti ? Jos toimii yhtä hyvin kun edeltäjänsä niin tulee sotkua.