Näytelty Pokémon-elokuva Detective Pikachu sai ensitrailerin – eikä se ole välttämättä sitä mitä odotit / Uutiset / pelaaja.fi

Näytelty Pokémon-elokuva Detective Pikachu sai ensitrailerin – eikä se ole välttämättä sitä mitä odotit

12.11.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Warner Bros. on julkaissut ensimmäisen trailerin näytellystä Pokémon-elokuvasta Detective Pikachu.

Video tarjoaa ennen kaikkea ensimmäisen vilauksen elokuvan maailmaan, mikä voi olla aluksi melkoinen järkytys. Oikean elämän ihmisten rinnalla hyppivät taskuhirviöt on suunniteltu nimittäin tavanomaista realistisemman näköiseksi, mikä on melkoinen loikkaus piirrostyylistä, johon Pokémonin kanssa on usein totuttu.

Kuten jo aiemmin vahvistettiin, kuullaan Pikachu-etsivän äänenä Ryan Reynoldsia, kun taas tämän ihmiskaveria näyttelee Justice Smith. Elokuva perustuu löyhästi samaa nimeä kantavaa 3DS:lle saapuneeseen seikkailupeliin.

Leffan ohjaa esimerkiksi Hain tarina- ja Möröt vastaan muukalaiset -animaatioita aiemmin tehnyt Rob Letterman, jonka kanssa sen käsikirjoitusta on ollut viimeisimpänä kynäilemässä Guardians of the Galaxyn parissa työskennellyt Nicole Perlman. Maailmanensi-iltansa Detective Pikachu saa ensi vuoden toukokuussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Täytyy sanoa, että alkushokin jälkeen tää itse asiassa vaikuttaa aika kivalta. Alitajuntaisesti odotukset oli jotenkin niin olemattomat, että kiinnostus heräsi saman tien.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Pikachu on varsin suloinen karvoilla, mitä se on verrattuna animessa ja peleissä, paitsi Deadpool äänenä rikkoo kyl omaa immersiotani söpöydestä suhteellisen lujaa xD

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

En pitäisi odotuksia erityisen korkealla mutta vaikuttaa tavallista laadukkaammalta näytellyltäelokuvata joka perustuu johonkin animeen tai vastaavaan.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Hyi helevetti, että on creepyn näkönen pikachu. I love it.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Outo valinta tehdä elokuva juuri oudomman pää Pokemon-pelistä mutta trailerin perusteella valinta on oikea! Kiinnostaa ja jos ei täysin lytätä niin pitää itsekin joskus nähdä. Teatterissa en ole käynyt vuosiin. Lippujen hinnat on ihan älyttömiä IMO.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Melko varmasti menen katsomaan ihan jo päästäkseni näkemään mielenkiintoisesti toteutettuja Pokémoneja. Piakchun ääni ei miellytä, mutta olkoon.

Lainaus

Lippujen hinnat on ihan älyttömiä IMO

Finnkinossa on kerran kuukaudessa Superpäivä, jolloin kaikki elokuvien normaalinäytökset (ei-3D) kustantavat 7,50 euroa. Älytön hinta sekin? Luulen, ettet ole vain tiennyt.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Mulle tämä oli raikas uusi tuulahdus. Pikavilkaisu johonkin tuoreeseen ja lupaavaan. En kokenut edes alkujärkytystä, mikä oli yllättävää. Varsinkin tällaiselle puristille. Toisaalta, myös perinteisiin voi kyllästyä.

Pokemon-anime on ollut kulahtanutta sontaa jo vuosikaudet. Ash pysyy ikuisesti 10-vuotiaana ja tämän hahmonkehitys nollataan takaisin lähtöruutuun jokaisen tuotantokauden alussa. Jahka kyllästyin tv-sarjaan, jaksoin yhä katsoa Pokemon-leffoja aina silloin tällöin. Olihan niissä hienoja maisemia sekä legendaarisia Pokemoneja. Mutta Keldeo-leffa oli jo niin keskitasoista tauhkaa, että jätin leffat 16-19 suosiolla välistä. Viime vuonna julkaistu I choose you uudisti leffaskeneä rebootin voimin, päästäen ne viimeinkin irti animesarjan talutusnarusta. Tai niinhän sitä luulisi.

Sillä valitettavasti Ash pysyi edelleen leffojen päähenkilönä. Uudet sivuhahmot, vaihtoehtoinen historia ja uusi animaatiotyyli eivät muuttaneet tätä faktaa, enkä siksi ole jaksanut innostua tästä(kään) ratkaisusta. Leffajatkumon reboot tuntuukin vain puolivillaiselta uudistukselta. Ashia ja tämän Pikachua ei raaskittu jättää pois, ei vaikka franchisesta löytyisi roppakaupalla muitakin tarinoita kerrottavaksi: Mystery Dungeonit, Pokemon Ranger-pelit, Pokemon Adventures-manga… varsinkin Gale of Darknesista voisi saada eeppisen leffan aikaiseksi. Ja mitä pääpeleihin tulee, noh, kuten sanottua, minusta Game Freakin viimeinen kunnon panostus julkaistiin vuonna 2012 eli Black 2 ja White 2-pelien muodossa. Sen jälkeen heidän tiiminsä on jatkuvasti mennyt sieltä, missä aita on matalin.

Voisin kai sanoa, että olen aika leipääntynyt Pokemonin suurimpiin valttikortteihin. Pääpeleihin, animeen ja elokuviin. Joten amerikkalainen live-action leffa, realistisilla Pokemoneilla ja puhuvalla Pikachulla? Mikä ettei. Pointsit siitä, että ainakaan traileri ei koittanut viihdyttää katsojiaan jollain kankealla vessahuumorilla. Ja niille joita tuo Pikachun ääni järkytti, voin muistuttaa, että alkuperäisessä pelissä Pikachun ääni oli huomattavasti tummempi. Niin japaniksi, kuin varsinkin englanniksi.

Alkuperäinen peli vaikutti aikanaan kiinnostavalta, mutta useimmat arvostelut vahvistivat epäilyni oikeiksi: peli on ilmeisesti varsin helppo ja sen jälleenpeluuarvo on olematon. Voisihan sitä toki kokeilla, mutta lähinnä lainauksen kautta. Mutta koska en ole peliä vieläkään pelannut, lienee viisainta katsoa leffa ensin ja pelata peli vasta sitten. Jääpähän enemmän ylläreitä leffaan.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Outoa ja kiinnostavaa.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Tää näyttää just niin oudolta että voi toimia jopa yllättävän hyvin! Saatan mennä jopa leffateatteriin asti katsomaan

Käyttäjän Laama_Pallero kuva
Laama_Pallero

Kun näin kuvan luulin sitä maalatuksi ihmiseksi