Näyttävä etsivädraama sai uuden pc-version – ilmainen alkuperäisen pelin omistajille / Uutiset / pelaaja.fi

Näyttävä etsivädraama sai uuden pc-version – ilmainen alkuperäisen pelin omistajille

12.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Mysteereillä kyllästettyä ensimmäisen persoonan etsivädraamaa tarjoillut The Vanishing of Ethan Carter on saanut uuden version pc:llä. The Vanishing of Ethan Carter Reduxiksi kutsuttu pelin tuorein inkarnaatio sysää sivuun pc-version alkujaan hyödyntämän tomuisen Unreal 3 -pelimoottorin ja tarjoaa uuden aiempaa sujuvoitetumman pelikokemuksen Unreal 4:ää hyödyntäen.

Minkäänlaista uutta tarinasisältöä The Vanishing of Ethan Carteri Reduxiin ei kannata odottaa, vaan sen sijaan sen uudistukset keskittyvät lähinnä pelin teknisiin toiminnallisuuksiin. Reduxissa pelimaailman pitäisi esimerkiksi latautua pelaajan edessä nyt aiempaa sujuvammin, minkä lisäksi pelin tallennusjärjestelmän olisi tarkoitus olla nyt aiempaa täsmällisempi käyttää. Kehittäjät ovat kyllä pyrkineet myös karsimaan pelin lopussa joidenkin pelaajien kohtaamaa tarvetta koluta jo nähtyjä pelialueita uudelleen.

The Vanishing of Ethan Carter Redux on ilmainen kaikille alkuperäisen pelin omistajille. Sen saapuminen ei myöskään estä pelin vanhan Unreal 3 -version pelaamista, vaan kehittäjät itse asiassa jopa suosittelevat pelaamaan vanhaa versiota, mikäli hallussa on vähemmän tehokkaampi tietokone.

Aiemmin tänä vuonna saapunut pelin PlayStation 4 -versio on jo alun alkaen rakennettu Unreal 4:n varaan. Kyseinen versio on siis jo alusta asti tukenut esimerkiksi Reduxin paranneltua tallennusjärjestelmää.

The Astronauts ei ole vielä myöskään täysin valmis The Vanishing of Ethan Carterin kanssa. Seuraavaksi kehittäjien tarkoituksena olisi tutkia, josko he voisivat tuoda pelin vielä myös ainakin Mac-ja Linux-koneille. Virtuaalitodellisuus kiinnostaa kehittäjiä myös, eikä esimerkiksi mahdollisuutta Xbox One -versiostakaan ole vielä poissuljettu. Kunhan Unreal 4 saa vielä kunnollisen DirectX 12 -tuenkin, pyrkivät kehittäjät hyödyntämään sitä myös vielä tulevaisuudessa.

Lähde: The Astronauts

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

humble storessa on 66% alennus ja hinnaksi jää silloin vain €6,45

Käyttäjän Tumez kuva
Tumez

Pelasin läpi tämän PS4. Ihan turha päivitys! (ei mitään uutta)

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Tumez

Pelasin läpi tämän PS4. Ihan turha päivitys! (ei mitään uutta)

Varmaan onkin tähdätty uusille pelaajille, sillä kuten uutisessakin sanottiin, keskittyy se enemmän teknisiin ominaisuuksiin jotka tapahtuivat uudemmalle moottorille hypätessä. Kuitenkin PS4 versiossa oli nähtävillä graafistakin parannusta olemassa olevalle PC versiolle: https://www.youtube.com/watch?v=sdy60gOZLAc

Tästä syystä siis ehkä ihan hyvä että antavat ilmaiseksi nykyisen version omaaville, koska kuten itsekin sanoit niin todennäköisesti eivät kuitenkaan tule ostamaan uusioversiota ja jos joskus uudelleenpelaavat niin saavat paremman kokemuksen.

Näemmä kuitenkin MSAA:sta on jouduttu siis todennäköisesti luopumaan mikä on hieman harmi, kuitenkin yksi parhaimmista antialiasointimethodeista: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-the-re-engineering-of-ethan-carter

Käyttäjän Hakli kuva
Hakli

Voih! Minä niin haluaisin tämän Xbox Onelle. Toivottavasti saavat vielä jonain päivänä julkaistua pelin myös Microsoftin konsoleille =)