Näyttävien seikkailupelien tekijät iskevät taas – tässä on sydämellisen kantaaottava Phonopolis / Uutiset / pelaaja.fi

Näyttävien seikkailupelien tekijät iskevät taas – tässä on sydämellisen kantaaottava Phonopolis

19.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Phonopolis, Amanita Design, Machinarium, seikkailu, pahvi, tyyli

Tyylikkäillä seikkailupeleillään mainetta rakentanut tsekkiläiskehittäjä Amanita Design on paljastanut uusimman pelinsä. Studion perinteet jatkuvat omalla tavallaan seuraavaksi Phonopoliksella, jota valmistellaan hiljalleen "useille alustoille", joista Steam on tosin vahvistettu vasta nimeltä.

Tuoreimmalla teoksellaan Amanita pyrkii tarjoamaan tyylikkään visuaalisen toteutuksen ensimmäistä kertaa 3D-grafiikan varassa. Käsityöhenki on edelleen silti läsnä siinä, että mahdollisimman suuri osa pelin graafisista elementeistä luodaan oikean elämän pahvirakennelmien pohjalta.

Teemoiltaan Phonopolis pyrkii olemaan tällä kertaa myös astetta kantaaottavampi oikean maailman asioihin, joskaan sydämellisyyttä ja leikkimielisyyttä ei ole myöskään haluttu unohtaa. Aiheina pelin olisi tarkoitus käsitellä ennen kaikkea manipulaatiota ja individualismia kertoen tarinan autoritaarisen johtajan vallassa olevasta kaupungista. Pahvimotiivilla on roolinsa tälläkin saralla, sillä se toimii eräänlaisena omana metaforanaan totalitaarisista yhteiskunnista.

Pelillisesti Phonopoliksen kuvaillaan olevan yhdistelmä pulmanratkaisua ja yleistä pelimaailman tutkiskelua.

Julkaisuajankohtaa Phonopolikselle ei ole toistaiseksi annettu. Amanitan suunnalta lähinnä kerrotaan, ettei peliä kannata odottaa pihalle ainakaan seuraavan 12 kuukauden sisällä.

Aiempia Amanita Designin luomuksia ovat olleet muun muassa Machinarium, Samorost-sarja, Chuchel, Botanicula ja Creaks.

Lähde: Amanita Design (Steam)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

Psst Panu, se on sydämellisen, ilman ännää.

Nostoja