Näyttelijä haastoi Epic Gamesin oikeuteen Fortnite-tanssin vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Näyttelijä haastoi Epic Gamesin oikeuteen Fortnite-tanssin vuoksi

18.12.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
13

Epic Games joutuu puolustautumaan oikeudessa Fortniten tanssiliikkeiden vuoksi.

90-luvun alussa suositusta Bel-Airin prinssi -sarjasta tuttu Alfonso Ribeiro on haastanut Epicin oikeuteen. Fortnite hyödyntää Ribeiron Carlton-hahmon roolissa vuonna 1991 esittämää tanssiliikettä, joka tunnetaankin pelissä nimellä Fresh viittauksena sarjan englanninkieliseen The Fresh Prince of Bel-Air -nimeen.

Ribeiron haasteen mukaan hänen kehittämänsä tanssiliike kytkeytyy vahvasti hänen identiteettiin ja kuuluisuuteensa, eikä Epicillä ole oikeutta käyttää liikettä ilman lupaa. Haasteessa todetaan Ribeiron esittäneensä kyseistä tanssia myös voitokkaalla Dancing With the Stars -kaudella sekä muissa julkisissa tilaisuuksissa.

Haasteen mukaan Epic on ansainnut omaisuuden käyttämällä luvatta ja korvauksetta Ribeiron ja muiden artistien luovuuden jälkiä. Haasteessa Epiciä vaaditaan lopettamaan Fresh-tanssin hyödyntäminen Fortnitessä sekä maksamaan korvauksia aiheutetuista vahingoista.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Koskaan en ole Bel-Airin prinssiä katsonut ja silti olen nähnyt tuon tanssiliikkeen jossakin, mielestäni vanhemmassa mediassa kuin ko. ohjelma. Onkohan todella näyttelijän omakeksimä muuvi? Pitäisikö maksaa korvauksia kaikenlaisesta tanssiliikkeiden hyödyntämisestä, kuten breakdancesta, jota monet pelihahmot käyttävät. Jokuhan senkin tanssin on keksinyt. (Sori jos vähän provo)

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Yksittäisiä tanssiliikkeitä ei omista kukaan, mutta tuo on sellainen sarja uniikkeja muuveja että se on jo koreografia. Selkeä Carlton tanssi. Jonnet ei muista. Rahat Alfonso Ribeirolle

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Onkohan rahasta pulaa vai haluaako kyseinen nyttelijä muuten vain pilata oman maineensa?

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Voimia Ribeirolle, kun kerta on aiheutunut vahinkoja ihan. Viimeksi olenkin sinusta kuullut silloin, kun Bel Airin Prinssi oli jotenkin ajankohtainen.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Eikä ole ainut tanssi jonka epic on härkisti kopioinut tietty mitä sitä voi olettaa kun koko peli on vain puhdas pubg kopio. Kyllä näistä tansseista pitäisi keksijöilleen maksaa jos meinaa itse toisten mooveilla pikku jonneja rahastaa.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Ei nyt ole mielessä että miten samantapaiset lakijutut on päätynyt, niin en osaa sanoa miten käy. Jos tuo tanssi on kokonaan Alfonson improvisointi ja hän pystyy tuomaan mukanaan kenties sarjan ohjaajan tai tuottajan, hänellä saattaa olla jonkinlaista jalansijaa. Carlton-tanssi on kyllä tuttu sarjasta ja se on myös hyvin tunnistettava, samaan tapaan Michael Jacksonin Moonwalkin kanssa, tämä saattaa myös auttaa häntä.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Täysin sama tanssi tuli Team Fortress 2:seen jo kaksi vuotta sitten.

Youtube

Käyttäjän Antn kuva
Antn

mantelirapuhan sitten etsii tuon "vanhemman median",eikö vain? ;)
TF2 tanssistahan taisikin Ribeirolle kilahtaa massia tilille joten jo lähtökohtaisesti eri asia.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu
Lainaus Antn

mantelirapuhan sitten etsii tuon "vanhemman median",eikö vain? ;)
TF2 tanssistahan taisikin Ribeirolle kilahtaa massia tilille joten jo lähtökohtaisesti eri asia.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/alfonso-ribeiro-reveals-the-origin-of-the-carlton-dance-from-fresh-prince-10465625.html
Tuollaista matskua löytyi Carlton tanssin synnystä. :P

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus rautahuilu

Onkohan rahasta pulaa vai haluaako kyseinen nyttelijä muuten vain pilata oman maineensa?

Pilata maineensa? Melko varmasti voittaa tän keissin. Millä tapaa tää eroaa jostain että joku muusikko suuttuis ku sen biisi ilman lupia jossain CODissa? Tuo koreografia on sen verran tunnettu ja jos tuo pystyy näyttään toteen että ite keksiny niin aika helppo keissi. En tajua miten tässä kukaan voi edes paheksua tätä kaveria tästä, aivan oikein tekee.

Nostoja