Näyttelijä Lindsay Lohanin oikeustaisto Grand Theft Auto V -kehittäjiä vastaan tömähti jälleen seinään

Lindsay Lohanin oikeuskiista Grand Theft Auto V -tekijöiden kanssa ei näytä saaneen tuulta alleen new Yorkin vetoomustuomioistuimessa.

30.3.2018 18:15

Näyttelijä Lindsay Lohanin kiista Rockstar Gamesin ja tämän Take-Two-emoyhtiön kannssa on saattanut saada viimeisen niittinsä.

Lohan haastoi Rockstarin oikeuteen vuonna 2014 tämän koettua, että kehittäjä oli ilman tämän lupaa käyttänyt näyttelijän piirteitä Grand Theft Auto V.ssä ja sen markkinoinnissa. Keskeisinä puheenaiheina ovat olleet sekä pelin Escape Paparazi -tehtävässä esiintyvä Lacey Jonas -hahmo sekä taidekuva rannalla bikineissä poseeraavasta naishahmosta.

Lohan oli kokenut jo yhden ison takaiskun oikeustaistossaan vuoden 2016 syyskuussa, kun New Yorkin korkein oikeus totesi, ettei se nähnyt minkäänlaista rikettä tapahtuneen. Nyt New Yorkin vetoomustuomioistuin on nyt hylkäämässä Lohanin tuomiosta tekemän valituksen toteamalla yksinkertaisesti, etteivät pelissä esitetyt hahmot ole tunnistettavissa Lohaniksi.

Vetoomustuomioistuimen mukaan Lacey Jonas -hahmo on nähtävissä pelissä geneerisenä taiteellisenä tulkintana noin 20-vuotiaasta naisesta ilman erityisempi fyysisiä luonteenpiirteitä. Rantakuvaa vuorostaan kuvaillaan satiiriseksi esityksestä modernista rannalla käyvästä nuoresta naisesta.

Lähde: Glixel, Courthouse News

Lisää luettavaa