Näyttelijätähtösen oikeustoimet GTA-kehittäjiä vastaan etenevät

Parhaat päivänsä nähneen leffastara Lindsay Lohanin oikeusjuttu Rockstaria vastaan sai vihdoin tuulta siipiensä alle.

16.3.2016 09:14

Parhaat päivänsä nähneen Lindsay Lohanin oikeusjuttu Grand Theft Auto -kehittäjä Rockstaria vastaan etenee. 

Näyttelijätähti uhkaili studiota oikeustoimilla jo vuonna 2013 ulkoisen olemuksensa luvattoman käyttämisen tiimoilta, mutta kohu painui tuolloin ennätysvauhtia unholaan. Käräjillä on kuitenkin viime vuosina käyty hiljaista väittelyä siitä, onko haaste suinkaan aiheellinen, ja New Yorkin osavaltion korkein oikeus on nyt päättänyt hylätä Rockstarin vastalauseet oikeudenkäynnille.

Lohan väittää nyt Rockstarin käyttäneen hänen piirteitään paitsi Lacey Jonas -sivuhahmoa suunnitellessaan, mutta myös peliä mainostaessaan. Syytöksissään nainen viittaa pelin kannessa, julisteissa ja muussa mainosmateriaalissa esiintyvään bikiniasuiseen hahmoon, jolla ei studion mukaan ole mitään tekemistä Lohanin kanssa. Rockstarin omien sanojen mukaan Lohanin päätös viedä juttu oikeuteen perustuu puhtaaseen julkisuudenhimoon, mutta kehittäjien perustelut näyttävät kaikuneen kuuroille korville.

Korkeimman oikeuden päätöstä on sittemmin kommentoinut muun muassa Michaelia pelissä näyttelevä Ned Luke, jonka karu yhteenveto kismittänee Lohania entisestään.

– Jos vähän siristelee, voi EHKÄ nähdä yhdennäköisyyden. #LindsayOnSekaisin, Luke kommentoi kuvaa lehmästä.

Tiedossa ei vielä ole, mitä Lohan toivoo studiolta kärsimystensä korvaukseksi, tai koska oikeusjuttu tarkalleen saatetaan loppuunsa.

Lähde: Polygon, GameSpot

Lisää luettavaa