Vain neljännes Android-konsoli Ouyan omistajista on ostanut laitteelleen pelin

Android-konsoli Ouya on ollut markkinoilla virallisesti nyt yli kuukauden. Vaikka aika onkin vielä lyhyt, on laitteen ostajakunnasta kuitenkin paljastunut jo mielenkiintoisia puolia.

27.7.2013 10:28

Joukkorahoitettu Ouya-konsoli julkaistiin virallisesti noin kuukausi sitten muutamilla markkina-alueilla. Laitteen kerryttäessä ikää ensimmäisiä pelimyyntilukuja onkin nyt alkanut ilmaantua julkisuuteen, ja raporttien perusteella tällä hetkellä sen menestyneimpiä pelejä näyttäisi olevan kaksituhatta kappaletta myynyt 15 dollarin hintainen TowerFall.

Pelin kehittäjä Matt Thorson onkin ilmaissut luomuksensa saaman suosion ylittäneen hänen odotuksensa ja hän kiittääkin Edge-lehden haastattelussa suuresti heitä, jotka ovat tuotosta muille hehkuttaneet. Ilmeisesti myyntipotentiaali voisi kuitenkin olla suurempikin, sillä varsinainen ostaminen ei vaikuta olleen vielä Android-konsolin käyttäjien suosikkipuuhaa. Ouyan toimitusjohtaja Julie Uhrman on nimittäin paljastanut teknologiasivusto The Vergen haastattelussa, että itse asiassa vain 27 prosenttia konsolin omistajista on sen julkaisun jälkeen maksanut jostain laitteella olevasta pelistä.

Jo alusta alkaen yksi Ouyan korostetuimpia piirteitä on ollut laitevalmistajan pyrkimys saada kaikista Ouyan peleistä saataville jonkinlainen ilmaiseksi pelattava versio. Pelaajat näyttävätkin ottavan ideasta ilon kunnolla irti, sillä toimitusjohtajan mukaan valtaosa Ouyan tuottoisimmistakin peleistä onnistuu saamaan keskimäärin kahdeksan prosenttia kokeilijoistaan ostamaan lopulta pelin maksullisen version.

Uhrman on tällä hetkellä kuitenkin varsin tyytyväinen siihen, miten Ouyan matka on lähtenyt liikkeelle. Hänen mukaansa monetisointi laitteella on itse asiassa nyt paremmalla tolalla kuin tekijät alkujaan odottivat, minkä ohella nainen uskottelee, että moni mobiilikehittäjä olisi itse asiassa jopa valmis tappamaan, jos heidän tuotteensa vetoaisivat kahdeksaan prosenttiin kokeilijoista näinkin hyvin 30 päivän ikäisellä alustalla. Hän samalla myös haluaa korostaa, että vielä on liian aikaista lähteä laajemmin tuomitsemaan, miten Ouya tulee lopulta menestymään.

– Konsoli on ollut kaupoissa vasta kuukauden ja kehittäjien käsissä se on ollut vasta puolen vuoden ajan. Pidämme todella paljon tähän mennessä näkemästämme ja niin tekevät myös kehittäjät ja pelaajat, Uhrman selosti The Vergelle.

Raporttien mukaan TowerFall-kehittäjä Thorson olisi takonut pelinsä kahdentuhannen kappaleen myynneillään 21 000 dollaria, kun myyntituloista irrottaa Ouyan 30 prosentin osuuden. Myynteihin varsin tyytyväinen on lisäksi ollut esimerkiksi Hidden in Plain Sightin kehittäjä Adam Spragg, joka on kerryttänyt pelinsä 1 900 kopion myynneillä 4 381 dollarin liikevaihdon. Ouyalla hän tarjoaa ostajille vieläpä mahdollisuuden päättää itse pelin hinnan, joten keskimäärin tuotoksesta on maksettu siis yli kaksi dollaria kappaleelta.

Lähde: The Verge, Eurogamer, Gamasutra, Edge

Lisää luettavaa