Vain neljännes Android-konsoli Ouyan omistajista on ostanut laitteelleen pelin / Uutiset / pelaaja.fi

Vain neljännes Android-konsoli Ouyan omistajista on ostanut laitteelleen pelin

26.07.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Joukkorahoitettu Ouya-konsoli julkaistiin virallisesti noin kuukausi sitten muutamilla markkina-alueilla. Laitteen kerryttäessä ikää ensimmäisiä pelimyyntilukuja onkin nyt alkanut ilmaantua julkisuuteen, ja raporttien perusteella tällä hetkellä sen menestyneimpiä pelejä näyttäisi olevan kaksituhatta kappaletta myynyt 15 dollarin hintainen TowerFall.

Pelin kehittäjä Matt Thorson onkin ilmaissut luomuksensa saaman suosion ylittäneen hänen odotuksensa ja hän kiittääkin Edge-lehden haastattelussa suuresti heitä, jotka ovat tuotosta muille hehkuttaneet. Ilmeisesti myyntipotentiaali voisi kuitenkin olla suurempikin, sillä varsinainen ostaminen ei vaikuta olleen vielä Android-konsolin käyttäjien suosikkipuuhaa. Ouyan toimitusjohtaja Julie Uhrman on nimittäin paljastanut teknologiasivusto The Vergen haastattelussa, että itse asiassa vain 27 prosenttia konsolin omistajista on sen julkaisun jälkeen maksanut jostain laitteella olevasta pelistä.

Jo alusta alkaen yksi Ouyan korostetuimpia piirteitä on ollut laitevalmistajan pyrkimys saada kaikista Ouyan peleistä saataville jonkinlainen ilmaiseksi pelattava versio. Pelaajat näyttävätkin ottavan ideasta ilon kunnolla irti, sillä toimitusjohtajan mukaan valtaosa Ouyan tuottoisimmistakin peleistä onnistuu saamaan keskimäärin kahdeksan prosenttia kokeilijoistaan ostamaan lopulta pelin maksullisen version.

Uhrman on tällä hetkellä kuitenkin varsin tyytyväinen siihen, miten Ouyan matka on lähtenyt liikkeelle. Hänen mukaansa monetisointi laitteella on itse asiassa nyt paremmalla tolalla kuin tekijät alkujaan odottivat, minkä ohella nainen uskottelee, että moni mobiilikehittäjä olisi itse asiassa jopa valmis tappamaan, jos heidän tuotteensa vetoaisivat kahdeksaan prosenttiin kokeilijoista näinkin hyvin 30 päivän ikäisellä alustalla. Hän samalla myös haluaa korostaa, että vielä on liian aikaista lähteä laajemmin tuomitsemaan, miten Ouya tulee lopulta menestymään.

– Konsoli on ollut kaupoissa vasta kuukauden ja kehittäjien käsissä se on ollut vasta puolen vuoden ajan. Pidämme todella paljon tähän mennessä näkemästämme ja niin tekevät myös kehittäjät ja pelaajat, Uhrman selosti The Vergelle.

Raporttien mukaan TowerFall-kehittäjä Thorson olisi takonut pelinsä kahdentuhannen kappaleen myynneillään 21 000 dollaria, kun myyntituloista irrottaa Ouyan 30 prosentin osuuden. Myynteihin varsin tyytyväinen on lisäksi ollut esimerkiksi Hidden in Plain Sightin kehittäjä Adam Spragg, joka on kerryttänyt pelinsä 1 900 kopion myynneillä 4 381 dollarin liikevaihdon. Ouyalla hän tarjoaa ostajille vieläpä mahdollisuuden päättää itse pelin hinnan, joten keskimäärin tuotoksesta on maksettu siis yli kaksi dollaria kappaleelta.

Lähde: The Verge, Eurogamer, Gamasutra, Edge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ei ole hääppöinen myyntimäärä, mutta yhden miehen indiepeliksi varmaan ihan hyvä.

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Taitaa useimmat lähinnä käyttää konsolia noiden demojen lisäksi emulaatioon.
Konsoli itsessäänkin on kuulemma loppujen lopuksi aika huono toteutukseltaan (käyttöjärjestelmä, ohjain yms.), mutta enpä ole tietenkään itse kokeillut.

Käyttäjän Raattis kuva
Raattis

Ouyan omistajana en ymmärrä valitusta ohjaimen huonoudesta: se on minusta aivan samassa liigassa Dualshockin ja Xbox 360 ohjaimen kanssa. Ainoa harmi on ilmeisesti bluetooth signaalin heikkoudesta johtuva yhteyden pätkiminen, jos ohjaimen ja konsolin välissä on liikaa tavaraa, mutta langallinen Xbox 360 -ohjainkin toimii tarvittaessa.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Raattis

...langallinen Xbox 360 -ohjainkin toimii tarvittaessa.

Kaikki mainostavat että PS3 ohjain toimisi suoraan, mutta tämä on mahtava tieto koska kuuluu PC pelaajankin vakiovarustukseen.
Tosiaan nörtit varmaan XBMC ja emulaatiokäytössä pitävät ja pelejä saa kokeilla ilmaiseksi joten ei mikään ihme ettei pelit ainakaan tässä vaiheessa myy. Voi myös olla että ihmiset käyttävät Google Playtä, Humble Bundlea, Amazon Appstorea, yms jo ostettujen pelien pelaamiseen, jolloin vain yksinoikeuspelit ratkaisevat, koska ainakin ymmärsin laitteen olevan hyvinkin avoin jolloin noiden kauppojen asennus ei pitäisi olla hankalaa.

Käyttäjän MegaMac11111 kuva
MegaMac11111

Hävetkää konsolitekijät Hyi mikä ulkokuori

Nostoja