Netti-idiootit pilaavat verkkopelit / Uutiset / pelaaja.fi

Netti-idiootit pilaavat verkkopelit

3.04.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
52

Microsoftillakin työskennellyt Bill Fulton kertoo, että huono käytös verkkopeleissä on pilaamassa koko alaa. Fultonin mukaan satunnaisemmat pelaajat eivät halua pelata pelejä niin kovasti, että olisivat valmiita kuuntelemaan kanssapelaajien ala-arvoisia juttuja. Fultonin mukaan verkkopeleissä törmää lähes poikkeuksetta rasismiin, homofobiaan ja aggressiivisesti kommunikoiviin pelaajiin. Suurin osa kuitenkin haluaa vain pitää verkkopeleissä hauskaa, eikä kuunnella kanssapelaajien törkeyksiä.

Heikkouksistaan huolimatta äänikommunikaatio on kuitenkin useissa verkkopeleissä korvaamaton ominaisuus. Äänikommunikaatiota on tarkoitus käyttää esimerkiksi pelitaktiikoiden suunnitteluun oman joukkueen jäsenien kesken, mutta ikävä kyllä huonokäytöksisiä pelaajia löytyy aina.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän P3tEr kuva
P3tEr

Team Speak ja Ventrilo toimivat mielestäni paremmin, ainakin PC-puolella. Konsoleille myös voisi kehitellä vastaavia ohjelmia, ellei jo ole.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Yksi niistä syistä, miksi *MUTE* on ahkerassa käytössä TF2:ssa.

Käyttäjän Kane kuva
Kane

Juurikin näin. Tästä syystä en ole koskaan innostunut mistään nettipelistä. CS ym on ehdoton ei. Jos ei puhuvia idiootteja niin bunny hoppereita tai exploittereita. Ainoat jota pelaan/pelasin ovat: TF2, CoD4(kukaan ei puhu PC versiossa joten ei hätää) ja joskus C&C3sta.. todellakin ärsyttä kun kaikki kakarat huutelee ties mitä sontaa tai exploittaa peliä tai muuta todella rasittavaa.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Private Chat poistaa ongelman täysin Xbox 360:llä, mutta ikävä kyllä Private Chattiin ei mahdu kuin kaksi pelaajaa kerrallaan. Jos sinne saisi koko tiimin kerrallaan niin ei olisi ulkopuolisista huutelijoista haittaa.

Pika-mute on myös hyvä olla olemassa, mutta tämä on vain väliaikainen ratkaisu.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Ei ole ainakaan minua haitannut yhtään. Johtunee varmaankin siitä että en kuuntele mitä saksalaiset,puhumattakaan jenkkiteineistä hölöttää. Olen nauttinut mieluumminkin kuunnella sitä pälätystä ja hiljainen meininki on tylsää. Ihan puppua minun korviini tuollainen että on pilaamassa. Voihan siitä joku herkkähipiäinen ottaa nokkiinsa,mutta minua se ei juurikaan hetkauta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Isommissa verkkopeleissä kuten World of Warcraft, idioottien lisäksi pelissä häiriköi botit eli automaattiset ohjelmat, jotka lähettävät vaikkapa mainostekstejä pelin sisäisten tavaroiden ostamiseen oikeaa rahaa vastaan.

Nykyisin häirikköpelaajia vastaan on vain muutama tapa:

- Musta lista hiljentää nimimerkin, mutta toisen nimimerkin käyttäminen kiertää eston tosin tämä riippuu pelistä. Uskoisin listan olevan varsin huono tapa pitkällä tähtäimellä, jos sinne kertyy satoja nimiä. Suodattaminen saattaa hidastaa peliä.

- IP-osoitteeseen perustuva porttikielto. Tämän voi kiertää hankkimalla uuden IP-osoitteen, jolloin joku viaton saa entisen osoitteen ja siten myös siinä olevan porttikiellon. Välityspalvelimilla voi piilottaa oman osoitteen, mutta yleensä tuollaiset palvelimet ovat liian hitaita verkkopelaamiseen.

- Tunnuksen sulkeminen estää myös muiden nimimerkkien takaa häiriköinnin, mutta aina voi tehdä uuden tunnuksen. Joissakin peleissä tämä toimenpide on maksullinen.

Botteja vastaan mikään näistä ei paljoa auta, koska tunnuksia kaapataan tietämättömiltä pelaajilta, jotka kertovat tietojaan väärissä paikoissa tai käyttävät haitallisia ohjelmia. Botti voi lähettää viestejä myös eri tietokoneilta käyttäjien tietämättä, jolloin IP-osoite muuttuu usein.

Vapaa Internet on mainio testialusta ns. vapaalle maailmalle, jossa ei ole sääntöjä tai valvojia. Jokainen netin käyttäjä voi miettiä, millaisen kaaoksen se synnyttäisi. Jokainen tekisi oman mielensä mukaisesti. Ihminen tarvitsee pelkoa pysyäkseen järkevänä jokaisessa tilanteessa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tän takia käytän Halo 3:ssa Mute all -toimintoa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Idiootit tehneet työtään tällä saralla jo yli 10 vuotta, mutta äänikommunikaatio vienyt ongelman uudelle asteelle. Toivoisi alan sisältäkin uusia toimia kun yhä isomman siivun nettipelit on vallannut markkinoista. Kuitenkin tälläisiin idiootteihin netissä törmäävät pelaajat voivat helposti myös siirtyä pelaamisesta sivummalle kun iänikuinen peeloilu käy liian paljon hermolla mikä on pois pelintekijöiden tuloista suoraan tai epäsuorasti ja on vain ajan kysymys kun näistä ongelmista revitään isoja otsikoita ja tehdään lisää hallaa koko pelialalle.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ainakin tuolla xbox 360:llä tuo ongelma hoituu yhdellä napin painalluksella. mute on helppo laittaa nopeasti, ja esimerkiksi haloa kun itse pelaan niin harvoin oman puolen jannut mitään sekoilee. ja vasta puolta ei edes kuule. sen olen vaan huomannut että jos tiimi joka kommunikoi keskenään mikin välityksellä, pelaa jotain sellaista vastaan joilla mikkiä ei ole, niin aiká suuri etu siintä on.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ainakin tuolla xbox 360:llä tuo ongelma hoituu yhdellä napin painalluksella. mute on helppo laittaa nopeasti, ja esimerkiksi haloa kun itse pelaan niin harvoin oman puolen jannut mitään sekoilee. ja vasta puolta ei edes kuule. sen olen vaan huomannut että jos tiimi joka kommunikoi keskenään mikin välityksellä, pelaa jotain sellaista vastaan joilla mikkiä ei ole, niin aika suuri etu on siintä on.