Neuvottele ja taistele Mark of the Ninja- ja Don’t Starve -kehittäjien uutuuspelissä – neljä vuotta tehty Griftlands saapuu ensimmäisten käsiin

Klein pitkään työstämä Griftlands alkaa hahmottua, vaikka mutkia onkin tullut matkaan.

14.6.2019 21:37

Korttipohjainen toiminta on parhaillaan kovassa huudossa ja hiljalleen sitä olisi tarjolla taas vielä vähän lisää. Mark of the Ninjan ja Don’t Starven tekijänä tunnettu kanadalaisstudio Klei on ilmoittanut, että sen jo kaksi vuotta sitten paljastama Griftlands tuodaan alpha-muodossa saataville Epic Games Storen kautta 11. heinäkuuta.

Ensi vuoden kesäkuussa sitä kelpaa odottaa lisäksi myös Steamiin early access -pelinä. Noin 15 euron hintaisen pelin ostaminen Epicista tarjoaa pääsyn tulevaan Steam-versioon ja toisinpäin.

Työn alla Griftlands on ollut jo neljä vuotta ja Klei myöntääkin, että sen alkuperäisen julkistuksen jälkeen projektin suuntaa on muutettu. Toiveena tekijöillä oli alunperin luoda vapaudessaan kunnianhimoinen rooliseikkailu, jossa pelaaja pystyi tekemään aikalailla mitä tämä halusi ja maailma vastasi siihen aina sitten omilla mekaniikoillaan. Kleilla kuitenkin huomattiin lopulta, että heidän aikaansaamat elementit tuntuivat toiminnaltaan robottimaisilta, lineaarisilta ja pirstaleisilta, eikä kokonaisuus siis yksinkertaisesti vain toiminut.

Viimeisen vuoden aikana Klei on kerännyt yhteen Griftlandsin parhaiten toimineet osuudet ja keskittynyt pelin tekemiseen näillä palasilla. Lopputulokseksi on muodostumassa nyt roguelike-genreltä oppia ottanut seikkailu, jossa painotetaan taisteluja, keskusteluja ja manipulaatioita vaihtelevilla tapahtumilla ja tehtävillä. Pelattavaksi Griftlandsiin kaavaillaan kolmea kampanjaa, joista jokainen keskittyy omaan hahmoonsa. Ensimmäinen tulossa on freelance-seikkailija Salin osuus, jolla pelataan rakentamalla erilaisista korteista pakka niin taisteluja kuin keskusteluja varten.

Ensimmäinen Klei keskittyy työstämään peliä Windows-koneille, mistä se jatkaa ajan myötä vielä ainakin Mac- ja Linux-koneille.

Lähde: Klei Entertainment

Lisää luettavaa