New York Times: Wii varasti PlayStation 3:n show'n / Uutiset / pelaaja.fi

New York Times: Wii varasti PlayStation 3:n show'n

31.01.2007 // Kirjoittanut: LassiK
39

"Merkit osoittavat, että Wii on varastanut huomion ja myynnit toiselta uutuuskonsolilta, PlayStation 3:lta, joka tarjoaa huipputehoa ja grafiikkaa", kirjoittaa arvostettu New York Times -sanomalehti.

New York Timesin laajan erikoisjutun mukaan kilpailutilannetta kuvaa Sonyn eilinen mollisävyinen talousraportti, jonka synkkien lukujen syyksi pörssiasiantuntijat nimesivät PlayStation 3:n kalliin ja horjuvan lanseerauksen ja laitteen "haalean" kysynnän. Vastakohdaksi nostettiin Nintendon viimeviikkoinen raportti, jossa myynti oli yli 40 prosenttia viime vuotta parempaa.

Jutussa lehden toimittajat tarkastivat pelikauppoja San Franciscossa, New Yorkissa, Bostonissa ja Austinissa Teksasissa. "Useissa oli tarjolla PlayStation 3:a, mutta Wii oli loppuunmyyty", New York Times kertoo. Bostonilaisen Target-kaupan myyjän mukaan Wiitä jonotetaan yhä kaupan edessä aamuviideltä. Sen sijaan varastosta löytyy 15 PlayStation 3:a.

Lehti kysyy kuitenkin, onko Wii vain ohimenevä trendi-ilmiö. "Joka tapauksessa laitteen suosio kyseenalaistaa perinteisen käsityksen, että pelaajat ovat vain testosteronia hyökiviä vehjefriikkejä, jotka lamaantuvat tunneiksi taistelemaan tietokonevihollisia vastaan", lehti pohtii.

New York Timesin mukaan Nintendo myi 3,2 miljoonaa Wii-konsolia ja 17,5 miljoonaa peliä, kun PlayStation 3:a myytiin 1,84 miljoonaa kappaletta ja pelejä 5,2 miljoonaa.

Lehden haastattelussa Sonyn puhemies Dave Karraker tyrmää, ettei Wiitä pidä verrata PlayStation 3:een. "Wii on enemmän impulssiostos kuin mitään muuta", Karraker sanoo. Hänen mukaansa PlayStation 3:n menekissä "joulumyynnin hurmos on hieman taantunut", mutta koneita toimitetaan Yhdysvaltoihin 100 000 viikossa. Nintendon markkinointivarajohtajan Perry Kaplanin mukaan Wiitä toimitetaan myyntiin "ainakin yhtä paljon". Yhteensä Nintendo toimittaa maailmalle miljoona konetta kuussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Mannaporo kuva
Mannaporo

Wii voittaa Plesen kohta myös tunnettavuudessa...Silloin taitaa Sonylta loppua kortit hihasta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Noi Sonyn luvut vähän yllätti. Ne on siis odotuksiani suuremmat ja näin alkujuoksussa en sanoisi voittajaa näistä kyseenalaisista kilpailijoista. Vähän sama, kun vanhan volvon ja uutuus ferrarin myyntiä verrattaisiin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toivon todella että ei noin kävisi, siis ei mitään wiitä vastaan vaan sen pelitarjontaa kylläkin. 1 räiskintä tullut tähän mennessä ja katsottuani tulevien pelien listaa niin räiskintäpeli / väkivaltapeli tilanne ei tule parantumaan pitkiin aikoihin jos koskaan joten ei ainakaan itseäni järin huvita kyseinen tilanne jos kohta pursuaa mariota tai yosheja joka kulmasta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Olisi loistavaa, jos Wii uudistaisi pelejä siihen suuntaan, että olisi tarjolla muutakin kuin niitä ainaisia räiskintä / väkivaltapelejä ja niiden jatko-osien jatko-osia. Sehän voisi jopa tuoda runsaasti uusia pelaajia ja koteja konsolipelien maailmaan. Pelitarjonta on ollut melkoisen rajoittunutta riittävän pitkään konsolipuolella.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Katsokaa Wiin pelejä ja ihmetelkää. Onneksi trendit ovat ohimeneviä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No sulla on pointti tossa hommassa mutta tarkoitin pelkästään itseäni että aikoinaan sain tarpeekseni esim. nes / snes mariosta sun muista mutta nykyään kun rupiaa olemaan 25 vuotta ikää ja pelannu tavallaan koko iän niin ei oikein kiinnosta enää noi mariot sun muut niin tolla mun vuodatuksella oli se pointti että jos pleikkari menisi suohon ja lujaa niin en usko että rupeisivat julkaisemaan wii:lle räiskintöjä. Itselläni 2:lla pelejä vaan joku 14 mutta 11 on fps pelejä heh, tietenkin onhan mahdollisuutena xbox360 jos tuo tilanne pahaksi kehkeytyy tuon 3:sen kohdalla. Onhan tuossa wiissä mielenkiintoinen tuo ohjaustapa se täytyy myöntää mutta pelitarjonta omalle kohdalle mättää liikaa.

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

"Katsokaa Wiin pelejä ja ihmetelkää. Onneksi trendit ovat ohimeneviä."
Kyllähän Wiin peleissä on ihmettelemistä, eihän muuten mitään uutta voisi koskaan tehdä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

''Katsokaa Wiin pelejä ja ihmetelkää. Onneksi trendit ovat ohimeneviä.''

Niin, jonkun 6 vuoden päästä, samoin kuin edellisten konsolisukupolvien :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Lehden haastattelussa Sonyn puhemies Dave Karraker tyrmää, ettei Wiitä pidä verrata PlayStation 3:een. “Wii on enemmän impulssiostos kuin mitään muuta”, Karraker sanoo."

KADE!!! taitaa Sonya Wii...tuttaa!

Se on sanomattakin selvää Musta on OUT ja WHITE IN!!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämähän tiedettiin jo Wii60:n aikaan.