Reddit-keskustelupalstan käyttäjä väitti viikonlopun aikana löytäneensä Valven VAC-huijauksenestojärjestelmästä moduulin, joka lähettää pelaajien selainhistorian yhtiön palvelimille.

Valven perustaja Gabe Newell vastasi syytöksiin varsin nopeasti niin ikään Redditin välityksellä. Newellin mukaan järjestelmä käy läpi DNS-välimuistin vain havaitakseen huijauskehittäjien käyttämiä DRM-palvelimia, jonka jälkeen ainoastaan havaintojen tiivistetiedot lähetetään varmistussyistä Valven palvelimille. Newell toteaa myös vastineessaan, että VAC:n mustamaalaaminen on osa huijausohjelmia kehittävien tahojen yrityksistä saada pelaajia kääntymään Valvea vastaan.

Newell tiivistää kirjoituksensa lopuksi kolmeen vastaukseen, joiden mukaan Valve ei kerää pelaajien selaushistoriaa, ei ole kiinnostunut pelaajien käyttämistä aikuisviihdesivustoista eikä myöskään käytä markkinasuosiotaan pahoihin tarkoituksiin. Newell toteaa, että on käyttäjien tehtävä määrittää, voiko Valveen luottaa. Studion vannotaan kuitenkin työskentelevän kovasti ansaitakseen pelaajien luottamuksen ja pitääkseen kiinni siitä.

Lähde: Kotaku, Reddit, Reddit

Lisää luettavaa