Las Vegasissa pelattiin eilen tiistaina NHL 18 -videopelin maailmanmestaruudesta. Ensimmäisen NHL Gaming World Championship -turnauksen päävoitosta kisasivat Kanadan, Yhdysvaltojen ja Euroopan parhaat NHL 18 osaajat, ja mukaan pääsivät alueellisten mestaruussarjojen ensimmäiseksi ja toiseksi tulleet.

Voitosta kamppailivat Eurooppaa edustanut Suomen Erik ”I_Eki_I ” Tammenpää ja Yhdysvaltoja edustanut David ”JrPens91” Roebuck. Tammenpää voitti kilpakumppaninsa 7-3 tuloksella.

Kunnian lisäksi Tammenpää sai voitostaan mojovan 50 000 dollarin palkintosumman. Tammenpää kertoo tapahtuman verkkosivuilla olevansa onnellinen ja helpottunut, vaikka jollain tasolla arvelikin voittavansa.

Roebuck kertoo sivustolla häviämisestään ja Tammenpään painostavasta pelityylistä.

–Koen hyökkäyspelini todella hyväksi, mutta Tammenpäätä on hankala murtaa. Sellainen muuttaa kärsimättömäksi, ja hän hyödyntää heti vastustajansa hermoilun.

Toiseksi tullut Roebuck voitti 15 000 dollaria ja turnauksen kuudenneksi päässyt Suomen Arttu Mustila 2500 dollaria. Yhteensä palkintosummia jaettiin 100 000 dollarin edestä. Kolmannen sijan saavutti Yhdysvaltojen alueturnauksen voittanut John Casagranda.