Nintendo 64:n tasoloikkaklassikko saa vihdoin jatkoa / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo 64:n tasoloikkaklassikko saa vihdoin jatkoa

11.02.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6

Tasoloikkaklassikko Banjo-Kazooien kehittäneen Raren veteraaneista koostuva Playtonic Games puuhaa jatkoa pelisarjalle.

Sarjan viimeisin osa Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts julkaistiin Xbox 360:lle vuonna 2008, joten uutiset rakastetun parivaljakon kohtalosta ovat tehneet tuloaan jo pidemmän aikaa. Huhut pelisarjan paluusta tavalla tai toisella lähtivät kiertämään vuonna 2012, kun Nintendo 64:n alkuperäisestä Banjo-Kazooiesta vastanneet Grant Kirkhope ja Steven Hurst kartoittivat pelaajien kiinnostusta seuraajaa kohtaan Twitterissä. Raren nykyään omistava Microsoft puolestaan tarinoi studion klassikoiden paluusta viimeksi tammikuussa.

Nyt Banjo-Kazooien kehittäjät ovat uusimman Edge-lehden mukaan pistäneet pystyyn itsenäisen pelistudion, jonka ensimmäinen projekti on Project Ukulele, henkinen seuraaja hylätylle tasohyppelylle. Mukana kehitysprosessissa ovat muun muassa Banjon ja Kazooien alkuperäinen hahmosuunnittelija ja pelin värikkään ulkoasun loihtinut taiteilija. 

Playtonic Gamesin kotisivuillaan julkaisemaa kiusoittelukuvaa ei ole vaikeaa yhdistää Banjo-Kazooieen - tuttu linnunnokka pilkistää kirkkaanvihreästä pusikosta kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Studion mukaan sillä on jo rahoitusta projektilleen, mutta julkaisijaa pelille ei ole löytynyt. Pelin suunnitellaan ilmestyvän vielä määrittelemättömien konsoleiden lisäksi pc:lle.

Lisää Project Ukulelesta kuullaan Playtonicin sanoin ensi viikon puolella.

Lähde: IGN, Playtonic Games, Playtonic Games (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

No kyllä siinä toden totta kestikin. Voi kunpa vain olisi multiplättäri, ei huvittaisi niin yhtään investoida yksboxiin vain tämän (ja Halon) takia.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Jatkoahan ei tässä Banjo-Kazooielle ole tulossa sillä tekijänoikeudet kuuluvat tyystin eri tyypeille kuin tämän henkisen jatkajan parissa työskenteleville tahoille. Mighty Number 9 ei esim. ole Mega Man-peli vaikka hahmon luoja tätä aika lailla samanlaista peliä työstääkin.

#ilonpilaus

Käyttäjän Portable kuva
Portable

No jaa, toivottavasti itse Rare työskentelee uuden Conkerin parissa.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Lähes kaikesta viihteestä voi oppia sen, että jatko-osan voi tehdä nykyinen oikeuksien omistaja ja "henkisen" jatko-osan tuotteen alkuperäinen ideoija. Esimerkiksi Star Warseihin ei enää paljon Lucasia tarvita...

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Hienosti otsikoitu, että mahdollisimman moni klikkaa otsikkoa. Kävin noitten sivustolla pari päivää sitten ja nyt lähinnä odotan, mille konsoleille aikovat tuon pelin julkaista. Kyllä se pitäisi ainakin Nintendolle saada, kun siellä ollessaan Rare oli parhaimmillaan.

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

Saisivat tehdä "jatkoa" Blast Corpsille myös, oli melkoinen sekamelska mutta viihdytti kyllä alusta loppuun, Sim City pelaajien unelma.