Nintendo 64:n tasoloikkaklassikko saa vihdoin jatkoa

Raren Nintendo 64 -klassikko Banjo-Kazooie saa tekijöiltään henkisen seuraajan.

11.2.2015 07:55

Tasoloikkaklassikko Banjo-Kazooien kehittäneen Raren veteraaneista koostuva Playtonic Games puuhaa jatkoa pelisarjalle.

Sarjan viimeisin osa Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts julkaistiin Xbox 360:lle vuonna 2008, joten uutiset rakastetun parivaljakon kohtalosta ovat tehneet tuloaan jo pidemmän aikaa. Huhut pelisarjan paluusta tavalla tai toisella lähtivät kiertämään vuonna 2012, kun Nintendo 64:n alkuperäisestä Banjo-Kazooiesta vastanneet Grant Kirkhope ja Steven Hurst kartoittivat pelaajien kiinnostusta seuraajaa kohtaan Twitterissä. Raren nykyään omistava Microsoft puolestaan tarinoi studion klassikoiden paluusta viimeksi tammikuussa.

Nyt Banjo-Kazooien kehittäjät ovat uusimman Edge-lehden mukaan pistäneet pystyyn itsenäisen pelistudion, jonka ensimmäinen projekti on Project Ukulele, henkinen seuraaja hylätylle tasohyppelylle. Mukana kehitysprosessissa ovat muun muassa Banjon ja Kazooien alkuperäinen hahmosuunnittelija ja pelin värikkään ulkoasun loihtinut taiteilija. 

Playtonic Gamesin kotisivuillaan julkaisemaa kiusoittelukuvaa ei ole vaikeaa yhdistää Banjo-Kazooieen – tuttu linnunnokka pilkistää kirkkaanvihreästä pusikosta kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Studion mukaan sillä on jo rahoitusta projektilleen, mutta julkaisijaa pelille ei ole löytynyt. Pelin suunnitellaan ilmestyvän vielä määrittelemättömien konsoleiden lisäksi pc:lle.

Lisää Project Ukulelesta kuullaan Playtonicin sanoin ensi viikon puolella.

Lähde: IGN, Playtonic Games, Playtonic Games (Twitter)

Lisää luettavaa