Nintendo: Animal Crossing- ja Fire Emblem -mobiilipelit ovat ilmaiseksi pelattavia / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo: Animal Crossing- ja Fire Emblem -mobiilipelit ovat ilmaiseksi pelattavia

12.05.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Nintendo on vahvistanut myös seuraavien mobiilijulkaisujensa olevan ilmaiseksi pelattavia pelejä.

Yhteistyössä DeNA-studion kanssa kehitetyt Fire Emblem- ja Animal Crossing -pelisarjojen mobiilidebyytit julkaistaan näillä näkymin loppuvuodesta älypuhelimille ja tableteille. Wall Street Journalille annettujen tietojen mukaan molemmat pelit ovat ilmaiseksi pelattavia pelejä, eli käyttäjien ei tarvitse pulittaa penniäkään päästäkseen alkuun.

Nintendo otti ensiaskeleensa mobiilijulkaisujen maailmaan maaliskuussa julkaistulla Miitomo-sovelluksella. Animal Crossing- ja Fire Emblem -mobiilipelien tapaan ilmaiseksi ladattava Miitomo tarjoaa kuitenkin käyttäjilleen mahdollisuuden kuluttaa oikeaa rahaa hahmojensa asustuksen kustomointiin. Miitomon kerrottiin viime kuussa kerryttäneen jo yli 10 miljoonaa latausta.

Lähde: Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

polttakaa roviolla tällaiset

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes
Lainaus käyttäjältä Megaman

polttakaa roviolla tällaiset

Tämä kommentti ei jotenkin yllättänyt. En itsekään mikään mobiilipelaamisen suurin kannattaja ole, mutta Nintendon kohdalla näen tässä potentiaalia. Näiden tarkoitushan on toimia enemmänkin "porttina" Nintendon asiakkaaksi, kuin että olisivat täysimittaisia pelejä. Tai varmasti ovat alustalleen niin täysimittaisia kuin on viitsitty tehdä, mutta peliharrastajan (konsolit/PC) näkökulmasta tällaiset vaikuttavat enemmänkin minipeleiltä ja mikromaksurahastukselta. Sitä ne toki osaltaan ovatkin, mutta Nintendon nykyisen tilanteen huomioon ottaen lisätulot tuskin pahasta ovat.

Toki en väitä, etteikö se hieman itseäkin kauhistuta, että tällaiselle osa-alueelle alkaisivat antamaan aina vain enemmän painoarvoa. Mutta niin kauan kun tämä on vain yksi osa-alue (tai tukipilari) Nintendon toiminnasssa, ja tuotoilla autetaan myös "isojen pelien" kehityspuolta, niin olen tyytyväinen. Jos tuota Miitomoa on yli 10 miljoonaa ladattu, ja on kerrottu että jotkut käyttävät niihin myös oikeaa rahaa, niin mielestäni Nintendon tunnetut IP:t voivat tosiaan printata sitä rahaa. Nintendohan myös itse kertoi taannoin, että Animal Crossing ja etenkin Fire Emblem tulevat tarjoamaan selvästi pelimäisempiä kokemuksia mitä Miitomo, joka on oikeastaan vain sosiaalinen sovellus.

Mobile prints money, deal with it.. :D

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Fire Emblem tulee varmasti testattua. Peli on kuitenkin sen tyylinen, että saattaa toimia mobiilissa aika hyvin. Jos saavat siirrettyä mobiiliin ns. Nintendo -fiiliksen, niin ollaan kullan äärellä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

inb4 vaikka olisi kuinka paskoja niin ei ole ladattavissa pohjoismaissa

Yrittänyt saada my nintendo kolikoita, mutta eipä niitä kauheasti voi haalia kun miitomoa ei ole saatavilla

Käyttäjän Samu kuva
Samu

1. Ne eivät varmasti tule Suomeen
2. Ne vievät naurettavan paljon muistia
3. Mikromaksut ovat kalliita mutta pelejä voi pelata ilman niitä

Minun loistavat ennustukset

Nostoja